

-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Kawa ziarnista do filtra, v60
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Gwinei
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo od 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Rozpuszczalna kawa smakowa
Kawa rozpuszczalna zyskuje każdego roku coraz więcej klientów i często zastępuje ziarnistą kawę. Ludzie często sięgają po nią jako prostą i praktyczną alternatywę. Do produkcji kawy rozpuszczalnej wybierane są wyłącznie ziarna kawy 100% Arabica i Robusty. Metoda suszenia, to znaczy zamrażanie,… cały opis
-
Ajerkoniak (1)
-
Amaretto (1)
-
Cappuccino (1)
-
Czekolada (5)
-
Francuski likier (1)
-
Herbatniki (1)
-
Karmel (3)
-
Kokos (3)
-
Likier (1)
-
Malina (1)
-
Marcypan (1)
-
Masło Orzechowe (1)
-
Migdałowy (1)
-
Mocca Latte (1)
-
Nugat (1)
-
Orzech (1)
-
Orzech laskowy (1)
-
Pomarańcza (2)
-
Pralinki belgijskie (1)
-
Słony karmel (1)
-
Toffi (1)
-
Truskawki (2)
-
Wanilia (2)
-
Śmietana (3)

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

ŚMIETANKOWO- KARMELOWA kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

CZEKOLADOWO – MIGDAŁOWA kawa rozpuszczalna

ZACZAROWANY PARYŻ kawa rozpuszczalna

AMARETTO kawa rozpuszczalna

CAPPUCCINO kawa rozpuszczalna

SŁONY KARMEL KAWA ROZPUSZCZALNA

CZEKOLADKI BELGIJSKIE - kawa rozpuszczalna

CZEKOLADOWA kawa rozpuszczalna

ŚMIETANKOWY KREM kawa rozpuszczalna

MALIBU kawa rozpuszczalna

FRAPPE KOKOS - kawa rozpuszczalna

FRAPPE COOKIES – kawa rozpuszczalna

Kawa rozpuszczalna kokosowa

Malinowa - kawa rozpuszczalna

FRAPPE TOFFEE – kawa rozpuszczalna

FRAPPE KREMOWY KARMEL - kawa rozpuszczalna

MASŁO ORZECHOWE – kawa rozpuszczalna

FRAPPE TRUSKAWKA - kawa rozpuszczalna

FRAPPE MOCCA LATTE - kawa rozpuszczalna

FRAPPE CZEKOLADA - kawa rozpuszczalna
Rozpuszczalna kawa smakowa
Kawa rozpuszczalna zyskuje każdego roku coraz więcej klientów i często zastępuje ziarnistą kawę. Ludzie często sięgają po nią jako prostą i praktyczną alternatywę. Do produkcji kawy rozpuszczalnej wybierane są wyłącznie ziarna kawy 100% Arabica i Robusty. Metoda suszenia, to znaczy zamrażanie, jest tutaj kosztowniejsza i lepszej jakości. W celu otrzymania 1 kg kawy instant jest potrzebna większa ilość ziarenek kawy niż przy produkcji plantacyjnej kawy i dlatego wytwarzanie jest bardziej kosztowne.
Obecnie prawdopodobnie największymi konsumentami kawy instant jest młodzież, a jeśli chodzi o kraj, kawa rozpuszczalna najpopularniejsza jest w Skandynawii i Wielkiej Brytanii.
Możemy zapewnić, że nasza kawa rozpuszczalna nie jest wytwarzana chemicznie, ani nie jest produktem naftowym. Pierwszą kawę instant wytworzono w 1901 roku w Stanach Zjednoczonych, a niedługo później zaczęła być łatwo dostępne na rynku. Rozmach w produkcji osiągnęła w ciągu 40 lat i od tego czasu jakość kawy rozpuszczalnej wzrasta.
Produkcja kawy rozpuszczalnej nie wymaga skomplikowanego procesu. Na początku produkcja jest taka sama jak produkcja ziarnistej kawy. Najpierw prażone, zmielone ziarna kawy parzy się w ogromnych zbiornikach, otrzymując skoncentrowany wywar. Poddaje się go filtrowaniu, czyszczeniu, a na koniec suszy przez wymrażanie w temperaturze –40°C. Tworzą się wtedy kryształki lodu, które potem usuwane są z zamrożonych granulek. Proces ten nazywa się liofilizacją, dzięki której pozostają tylko wysokiej jakości granulki rozpuszczalnej kawy zachowując w sobie większość fizycznych właściwości kawy i smak.
Drugi sposób polega na suszeniu wywaru z kawy gorącym powietrzem. Podczas tego procesu woda wyparowuje, a w zbiorniku pozostaje tylko sucha, sproszkowana kawa. Niestety, wadą tej metody jest to, że kawa rozpuszczalna wykonana tym sposobem traci pewne cechy charakterystyczne.