Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADKI BELGIJSKIE - kawa rozpuszczalna

Kod: 1652

Wielki sukces? Dzień z tych gorszych? Radość ze spaceru? Zmęczenie po pracy? We wszystkich tych sytuacjach, które przynosi życie, może przydać się kawa. Rozpuszczalna, którą można przygotować z prędkością błyskawicy w setkach aromatyzowanych wersji. Czekoladki Belgijskie dodają Waszym chwilom słodkości czekolady, miękkości śmietanki i świeżości owoców. Co jeden łyk, to inna pralina. Pozwólcie się zwabić.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 29. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1350m
Smak
Smak:
Pralinki belgijskie
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Zamrażanie

Skład

Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Kawa rozpuszczalna Czekoladki Belgijskie została wyprodukowana z meksykańskiej plantacyjnej arabiki uzupełnionej robustą. Kawa sama w sobie stwarza świeże, słodkie wrażenie. Po wzbogaceniu naturalnym aromatem dodatkowo otrzymuje warstwę  mlecznej czekolady oraz śmietany plus delikatny dodatek owoców.

Pochodzenie kawy

Meksyk pod względem produkcji jest uważany za dziesiąty najważniejszy kraj na świecie. Plantacje w największym stopniu są skupione na południu a większość krzewów kawowca jest odmiany arabika. Po raz pierwszy pojawiły się w Meksyku już końcem XVIII wieku w stanie Veracruz. Ten do dnia dzisiejszego należy do lokalnie najbardziej znaczących kawowych miejsc. Można do nich zaliczyć również regiony Chiapas, Oaxaca i Puebla. Regionów położonych na odpowiednich wysokościach nad poziomem morza o optymalnych dla uprawy krzewów kawowca warunkach klimatycznych jest w Meksyku znacznie więcej. Pozytywnym faktem jest to, że liczba plantatorów ciągle rośnie i skupiają się oni na produkcji kawy uwzględniając ochronę środowiska naturalnego oraz zrównoważony rozwój biznesu. Kawę w Meksyku uprawia prawie pół miliona rolników, z czego 70% to drobni producenci posiadający plantacje o areale do 10 hektarów. Okres zbiorów rozpoczyna się w listopadzie a kończy w marcu, zielone ziarenka trafiają na rynek zazwyczaj w kwietniu. Może bardziej niż realia z meksykańskich plantacji ciekawi Was, jak właściwie powstaje kawa rozpuszczalna. W takim razie informujemy, że istnieją dwa sposoby, z których wybraliśmy ten, który zachowuje więcej aromatycznych substancji i nie spłaszcza profilu smakowego przygotowanego napoju. Chodzi o liofilizację, czyli wymrażanie. Bardzo stary proces (znany już od czasów Imperium Inków) konserwujący żywność, poprzez jej zamrażanie, a następnie wystawienie na działanie niskiego ciśnienia powietrza. Na początku należy uprażyć zielone ziarenka kawy, zmieszać w stosunku 80% arabiki i 20% robusty (w przypadku kawy Belgijskie praliny) i przygotować z nich gęsty wywar. Z niego odparowuje się jak największą ilość wody. Powstałą w ten sposób masę należy zmielić i umieścić w liofilizatorze. W nim jest schładzana do temperatury około -40 °. Do tego w pojemniku zamrażającym obniża się ciśnienie i wprowadza się do niego tyle ciepła, żeby doszło do sublimacji – zamrożona woda zamienia się w gaz i jest odsysana z pojemnika. W ten sposób usuwa się do 95% zawartości wody. Kawę liofilizowaną można łatwo rozpoznać po kryształkach o gładkich powierzchniach. Kawa rozpuszczalna powstająca w wyniku rozpryskiwania (jest to druga z metod), jest w formie proszku lub małych kuleczek. Oczywiście osiągnięcie specyficznego smaku kawy rozpuszczalnej Belgijskie praliny wymagało dodania naturalnego aromatu – niesyntetycznego, dlatego bezpiecznego.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki
Robusta
Efekty robusty

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1.Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.

2.Wsypujemy 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze ok.
90°C. Gotująca się woda może pozbawić kawę jej wyrazistego smaku.
3.Do przygotowania kawy używamy zawsze świeżej wody.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


AJERKONIAK kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

Domowy ajerkoniak to smakołyk! Dlaczego czekać, aż będziecie na niego zaproszeni?! Wystarczy włożyć do koszyka pół kilo kawy rozpuszczalnej o smaku rumu, wanilii i żółtek. Wystarczy zalać dwie łyżeczki gorącą wodą, a świąteczny zapach rozejdzie się po całej kuchni. Podstawę tej pyszności tworzy kawa z Ekwadoru, która wyznacza się harmonijnym i pełnym smakiem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 29. 4. 2024

15% ZNIŻKA
FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

Wanilia jest chyba najczęściej używaną przyprawą na świecie. Europejczycy kochają ją od 16 wieku, ale starożytni Aztekowie i  Toltekowie wiedzieli o wanilii znacznie wcześniej. French vanilla  lub  Bourbon jest importowana z wyspy Reunion. Jej uprawa, zbiór i przetwarzanie jest trudne, więc i cena nie jest niska. Zrób sobie teraz przyjemność i wypróbuj ją w kawie z Meksyku.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,7 zł /1000 g 121,3 zł /1000 g 12,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 29. 4. 2024

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

 Irish cream jest jednym z cenionych typów napojów alkoholowych. Przepisu na prawdziwy irish cream podobno najwięksi producenci nie ujawnią nawet pod groźbą śmierci (utonięcia w beczce). Zwykle zawiera 15-20 procent irlandzkiej whisky, śmietany, wanilii i kawy. Jedni dodają czekoladę, inni ekstrakt z kokosa. A teraz wyobraź sobie, jak świetnie smakuje w połączeniu z kawą z Ekwadoru ...  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 29. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »