

-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Brazylii
Brazylia jest jednym z największych producentów kawy arabica na plantacjach, a co więcej, jej produkcja jest uważana za najlepszą na świecie. Wynika to z trzech stref klimatycznych (równikowej, podzwrotnikowej i umiarkowanej) o specyficznych warunkach naturalnych, w których rosną drzewa kawowca.… cały opis

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

Zielona kawa Brazylia Santos - tylko mielona

BRAZYLIA DOLCE DIAMANTINA - kawa ziarnista

BRAZYLIA CERRADO BLACK DIAMOND – kawa ziarnista

BRAZYLIA SANTOS NY 2 17/18 FINE CUP ALFENANS DULCE

BRAZYLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot

BRAZYLIA POCOS DE CALDAS BIO - kawa ziarnista

ROBUSTA BRAZYLIA CONILLION kawa ziarnista

Brazylia Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18

IRISH CREAM - kawa bezkofeinowa ziarnista

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - Micro Lot

Kawa zielona Brazylia Santos - ziarnista

COOKIES - ziarnista kawa bezkofeinowa
Kawa z Brazylii
Brazylia jest jednym z największych producentów kawy arabica na plantacjach, a co więcej, jej produkcja jest uważana za najlepszą na świecie. Wynika to z trzech stref klimatycznych (równikowej, podzwrotnikowej i umiarkowanej) o specyficznych warunkach naturalnych, w których rosną drzewa kawowca. Kawa brazylijska charakteryzuje się łagodnym i delikatnym smakiem, oferując szeroką gamę odmian. Około trzy czwarte całkowitej produkcji pochodzi od drobnych producentów rolnych.
Nie da się dokładnie określić, od jak dawna drzewa kawowe uprawia się w Brazylii. Dostępne źródła podają rok 1727, ale dostępne są też inne informacje. W każdym razie wiemy, że pierwsze krzewy zostały opisane w kolonii Pará, następnie rozprzestrzeniły się w koloniach Maranhao, a potem stopniowo w Sao Paulo, Mina Gerais, Rio de Janeiro, Parana, Esprito Santo, Bahia i Pernambuco. W Brazylii uprawia się głównie kawę plantacyjną arabica w wielu odmianach (Bourbon, Murta, Maragogip i Botucato). Drzewa kawowe rosną bez cienia, dzięki czemu owoce kawy mogą dojrzewać równomiernie.