

AMARETTO kawa rozpuszczalna
Kto lubi frappe lub kawę mrożoną z pewnością doceni korzyści płynące z tych rozpuszczalnych smakołyków. Amaretto idealnie łączy się z kawą. Likier o migdałowym zapachu z dodatkiem owoców sprawia, że codzienna„popołudniowa kawa" to wspaniałe doznanie. Poczęstuj się kawą rozpuszczalną Amaretto z kremem, mlekiem i lodami.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Kawa z aromatem tradycyjnego likieru ma świeży smak moreli, migdałów. Odzwierciedla się w niej pełna konsystencja i słodkość meksykańskiej kawy, z której jest wykonana. Słodki smak wanilii uzupełnia lekka kwaskawość. Kiedy kawę zaparzysz gorącą wodą (nie wrzątkiem) utworzy się piękna delikatna pianka.
Pochodzenie kawy
Kawa, z której był napój przygotowany, uprawiana jest w Meksyku. Miejscowi rolnicy uprawiają głównie kawowce na małych działkach. Rosną tutaj głównie rośliny kawy Arabica, na mniejszą skalę i Robusty. Meksykańską kawę cechująśredniej wielkości ziarna i charakterystyczny, zrównoważony smak.
Produkcja kawy rozpuszczalnej nie jest skomplikowana.
Znane są 2 sposoby produkcji kawy rozpuszczalnej: suszenie przez wymrażanie oraz suszenie rozpryskowe. Do produkcji naszej kawy rozpuszczalnej używamy ziarna Robusty i Arabica plantacyjnej, które prażymy i mielimy a następnie zaparzamy, otrzymując gigantyczny zbiornik świeżego naparu palonej i zmielonej kawy. Następnie drobiny kawy ekstrahujemy a pozostałą ciecz odparowujemy metodą liofilizacji, czyli suszenia przez wymrażanie, otrzymując kawę o lepszej jakości i łagodniejszym smaku.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawarte w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia, w wyniku czego uzyskuje się produkt w postaci rozpuszczalnej kawy. Wybraliśmy proces technologicznie dłuższy, bardziej kosztowny, ale znowu produkujący kawę aromatyczną i bardzo smaczną. Na koniec kryształy kawy są pakowane w liniach produkcyjnych.
Największymi konsumentami kawy typu instant są Skandynawowie, bardzo popularne ta forma kawy jest również w Grecji. Tam z niej przygotowują prawdziwe frappe - hit gorącego lata.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

29. 8.
4. 3.
8. 7.
13. 2.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

CZEKOLADOWO – MIGDAŁOWA kawa rozpuszczalna
Przeglądaliście
