-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Gwinei
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Australii
Australijczycy uwielbiają kawę i są bardzo wrażliwi na jej jakość. Bariści muszą umieć przygotować absolutnie doskonałą kawę, ponieważ to właśnie w kawiarniach pije się jej najwięcej. A w Australii jest jeszcze jedna niespodzianka - nie dość, że leży ona poza tropikami, gdzie drzewa kawowe są… cały opis
AUSTRALIA SKYBURY PLANTATION – kawa ziarnista
Kawa z Australii
Australijczycy uwielbiają kawę i są bardzo wrażliwi na jej jakość. Bariści muszą umieć przygotować absolutnie doskonałą kawę, ponieważ to właśnie w kawiarniach pije się jej najwięcej. A w Australii jest jeszcze jedna niespodzianka - nie dość, że leży ona poza tropikami, gdzie drzewa kawowe są powszechne, to jeszcze uprawia się ją niemal na nizinach. Mimo to, udaje mu się produkować bardzo dobrą kawę. Zwykle jest to Arabica, zbierana głównie mechanicznie, z plantacji wystawionych na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Jak właściwie smakuje australijska kawa? Ziarna z niższych wysokości zawierają mniej kofeiny, są dziwnie słodkie i pozbawione goryczy. Napój ten można określić jako mniej intensywny, o smaku czekoladowym lub orzechowym.