Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

FRAPPE COOKIES – kawa rozpuszczalna

Kod: 1569

Perfekcyjny smak, wspaniałe działanie. Kawa rozpuszczalna Frappe Cookies urzeknie Was pod każdym względem. Smakuje jak herbatniki mleczne, orzeźwia jak skok do zimnego strumienia i przygotowuje się ją tak szybko, jak przez machnięcie czarodziejską różdżką. Dzięki liofilizacji, w wyniku której powstała, meksykańska kawa nic nie tracize swojego wyjątkowego aromatu i wielowarstwowego smaku. wrzućcie ją na lód, zalejcie mlekiem delektujcie się przez cały rok.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
147,9 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1350m
Smak
Smak:
Czekolada, Herbatniki
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Zamrażanie

Skład

Arabica 80%, Robusta 20%, Suszone mleko, Naturalny aromat

PIANKA I SMAK KAWY

Kawa rozpuszczalna Frappe Cookies w pełni zasługuje na swoją nazwę. Po zalaniu gorącą (nie gotującą się) lub zimną wodą uzyskacie napój o smaku łagodnie herbatnikowym, mlecznym i oczywiście przyjemnie kawowym. Przygotujcie sobie tą kawę jako lodowe frappe latem lub rozgrzewającą zachciankę zimą. Nie zawiedzie Was w żadnej z form.

POCHODZENIE KAWY

Liofilizowana, czyli wymrażana kawa nie jest produktem przemysłu chemicznego lub sztucznie wytworzoną substancją. Wręcz przeciwnie. Od początku aż do końca chodzi o produkt oparty na naturalnych fundamentach. Aby się o tym przekonać, przejdźmy razem przez proces jej produkcji.

Najpierw musimy wybrać zię na meksykańską plantację krzewów kawowca. Opiekuje się nimi na przykład Fernando lub Vincente, przejął ją od swojego ojca i robi wszystko, aby wyhodować ziarno o jak najwyższej jakości i najlepszym smaku. Tradycyjne metody wzbogaca o nowoczesne technologie, współpracuje z agencją rządową, która dba zarówno o wsparcie techniczne uprawy kawy, jak i stabilne ceny zakupu.

Trzy do czterech razy w sezonie plantator wraz z kilkoma wynajętymi pracownikami wyrusza pomiędzy krzewy kawowca, aby zebrać najbardziej dojrzałe jagody kawy. Mimo, iż znieśli je ze wzgórz w wielkich, ciężkich workach i załadowali je na ciężarówki czekające przy drodze, ich praca jeszcze się nie skończyła. Czerwone owoce wymagają przetworzenia, aby uwolnić z nich zielone ziarna kawy. W Meksyku zazwyczaj robi się to przez przemywanie: pracownicy wsypują jagody do młynów wodnych, które za pomocą tarek pozbawiają je skórki i części miąższu. Uwolnione ziarna podróżują do zbiorników z wodą, w których fermentują przez kilka godzin. Na zakończenie kawę należy wysuszyć w bezpośrednim słońcu. Jeśli niebo jest zachmurzone, plantatorzy korzystają z suszarki.

Zielone ziarna kawy trafiają na rynek, a stąd do producentów kawy rozpuszczalnej. I dopiero wtedy pojawia się liofilizacja… Kawa jest najpierw palona i mielona, aby można było przygotować z niej mocny ekstrakt. Trafia on do specjalnego urządzenia, w którym jest zamrażany aż do -40 ˚C a następnie jest „wysuszany” pod niskim ciśnieniem. O utratę wody zadba sublimacja – bezpośrednia zamiana stałego stanu skupienia w płynny. I to jest właściwie wszystko.

Kawa rozpuszczalna wyprodukowana w procesie liofilizacji jest w postaci drobnych, gładkich kryształków. Jej smak jest mocny, harmonijny i barwny.

Kawę wystarczy zalać gorącą wodą lub można z niej przygotować lodowe frappe.

Takiej kawy nie powinni pić ludzie z alergią na mleko. Produkt może również zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, soi, orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki
Robusta
Efekty robusty

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1. Wsypać 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Frappe Cookies do shakera,
2. dodać 200 ml zimnego mleka,
3. dodać kilka kostek lodu,
4. dobrze wstrząsnąć i natychmiast podawać.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100ml kawy
Wartość energetyczna: 108 kcal
Tłuszcze: 5,4 g
z tego nasycone: 3,4 g
Sacharydy: 7,9 g
z tego cukry: 7,6 g
Białka: 5,3 g
Sól: 2,08 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


AJERKONIAK kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

Domowy ajerkoniak to smakołyk! Dlaczego czekać, aż będziecie na niego zaproszeni?! Wystarczy włożyć do koszyka pół kilo kawy rozpuszczalnej o smaku rumu, wanilii i żółtek. Wystarczy zalać dwie łyżeczki gorącą wodą, a świąteczny zapach rozejdzie się po całej kuchni. Podstawę tej pyszności tworzy kawa z Ekwadoru, która wyznacza się harmonijnym i pełnym smakiem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

 Irish cream jest jednym z cenionych typów napojów alkoholowych. Przepisu na prawdziwy irish cream podobno najwięksi producenci nie ujawnią nawet pod groźbą śmierci (utonięcia w beczce). Zwykle zawiera 15-20 procent irlandzkiej whisky, śmietany, wanilii i kawy. Jedni dodają czekoladę, inni ekstrakt z kokosa. A teraz wyobraź sobie, jak świetnie smakuje w połączeniu z kawą z Ekwadoru ...  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

FRAPPE KOKOS - kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

FRAPPE KOKOS - kawa rozpuszczalna

Egzotyka, nam się podoba. Jeśli również lubicie smaki odległych tropikalnych krajów, z pewnością zakochacie się w rozpuszczalnej kawie kokosowej. Nie tylko dlatego, że bardzo szybko przygotujecie z niej filiżankę lub dzbanuszek kawy. Innym, znacznie ważniejszym powodem jest smak, który oferuje. Z pewnością docenicie mieszankę meksykańskiej arabiki i robusty o smaku kokosowym, przetwarzaną na liofilizowaną kawę w gorące lato i mroźną zimę. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
147,9 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »