-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Gwinei
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Peru
W Peru kawę uprawia się od około XVIII wieku. Zdecydowana większość plantacji znajduje się na obszarach leśnych. Opiekują się nimi drobni rolnicy, którzy wraz z kawowcami uprawiają również tereny z drzewami kakaowymi i koką. Niestabilne wsparcie ekonomiczne i trudna sytuacja gospodarcza sprawiły,… cały opis
PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - kawa ziarnista
PERU ALADINO DELGADO WASHED kawa ziarnista
PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - kawa ziarnista
Peru SHB EP Finca Rosenheim - mikrolot
Peru Diamante Verde SHB EP - kawa ziarnista
PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot
PERU EL EDEN - ANAEROBIC NATURAL
Peru Bertha Huaylla Sayllo Bourbon Anaerobic - Micro Lot
Kawa z Peru
W Peru kawę uprawia się od około XVIII wieku. Zdecydowana większość plantacji znajduje się na obszarach leśnych. Opiekują się nimi drobni rolnicy, którzy wraz z kawowcami uprawiają również tereny z drzewami kakaowymi i koką. Niestabilne wsparcie ekonomiczne i trudna sytuacja gospodarcza sprawiły, że Peru pozostaje w pewnym sensie na drugim planie światowego handlu kawą. Wierzymy jednak, że ten trend wkrótce się zmieni - peruwiańska kawa z plantacji jest gładka, aromatyczna, dobrze zbalansowana i często ma orzechowy, czekoladowy i cytrusowy posmak.