

FRAPPE MOCCA LATTE - kawa rozpuszczalna
Frappe to kawa, mleko, lód i cukier. Teraz możecie je mieć na stole w ciągu minuty. Rozmieszajcie w wodzie kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej Frappe mocca latte i podajcie. Najlepiej z lodami waniliowymi lub ogromem ciasteczek. Delektujcie się chwilą spokoju, zafundujcie sobie relaks, korzystajcie z wolnego czasu. Jeśli jednak za oknem nie praży słońce a na ziemię spadają płatki śniegu, nie bądźcie zbyt konserwatywni - wypróbujcie frappe w wersji hot.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Suszone mleko, Aromat naturalny mlecznyPIANKA I SMAK KAWY
Kawa rozpuszczalna Frappe mocca latte powstała na bazie mieszanki meksykańskiej arabiki i robusty, co czyni ją lekką, kremową o niskiej kwasowości. W połączeniu ze smakiem mlecznej pianki ta kawa jest naprawdę elegancka. Polecamy przygotowywanie jej zarówno z lodem, jak i na gorąco. Żadna z wersji was nie rozczaruje.
POCHODZENIE KAWY
Jeśli interesuje Was skąd pochodzi kawa, z której powstaje Frappe mocca latte, to musimy udać się do Meksyku. To właśnie w kraju graniczącym ze Stanami Zjednoczonymi, Gwatemalą i Belize bowiem rosną kawowce, których ziarna zostały wykorzystane do produkcji tego liofilizowanego przysmaku. Estados Unidos Mexicanos, jak brzmi hiszpańska nazwa republiki federalnej, jest to 13-ty co do wielkości i 10-ty pod względem liczby ludności kraj na świecie. Krzewy kawowca są uprawiane przez drobnych farmerów głównie na południu, w regionach Chiapas, Oaxaca, Veracruz i Puebla. Kawę zaczęto uprawiać w Meksyku pod koniec XVIII wieku, a w ciągu dwóch stuleci ten towar stał się bardzo ważnym dla tego kraju. Obecnie przemysł kawowy daje zatrudnienie ponad półmilionowi obywateli. Meksykanie są także ogromnymi miłośnikami kawy, rocznie zużywają jej około 1,5 kg na osobę. Znakomita większość plantacji uprawia, zbiera i przetwarza kawę w tradycyjny sposób, czyli ręcznie. Wiele plantacji funkcjonuje również w ramach rolnictwa ekologicznego, dlatego Meksyk jest jednym z krajów o znaczącym eksporcie ziarna z certyfikatem BIO. Oczywiście kawa rozpuszczalna nie osiąga takich parametrów aromatycznych i smakowych jak kawa ziarnista, ale dzięki nowoczesnym metodom produkcj niewiele się od nich różni. Obecnie liofilizacja, czyli wymrażanie, uważana jest za najnowocześniejszy proces, który pozwala zachować maksimum wszystkich cennych substancji. Najpierw należy z palonych ziaren kawy przygotować bardzo gęsty podobny do syropu napój. Następnie w wysokiej temperaturze jest odparowywana z niego woda do momentu, aż powstanie koncentrat kawy w formie stałej. Po zmieleniu udaje się do liofilizatora, czyli urządzenia, w którym surowiec jest szybko zamrażany do temperatury ok. -40 °C. Pod zmniejszonym ciśnieniem woda sublimuje i gotowe. Kawę liofilizowaną rozpoznacie po drobnych kryształkach o gładkich powierzchniach. Natomiast kawa rozpuszczalna przygotowana metodą spryskiwania wygląda jak „pył”.
Efekty kawy
1. Wsypać 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Frappe Mocca Latte do shakera
2. Dodać 200 ml zimnego mleka
3. Dodać kilka kostek lodu
4. Dobrze wstrząsnąć i natychmiast podać
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1. Wsypać 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Frappe Mocca Latte do shakera,
2. dodać 200 ml zimnego mleka,
3. dodać kilka kostek lodu,
4. dobrze wstrząsnąć i natychmiast podać.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 108 kcal |
Tłuszcze: | 5,4 g |
z tego nasycone: | 3,4 g |
Sacharydy: | 7,9 g |
z tego cukry: | 7,6 g |
Białka: | 5,3 g |
Sól: | 2,08 g |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CAPPUCCINO kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
