-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Kawa na filtr, v60
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Gwinei
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Bali
Bali słynie z kawy cywetowej, ale nie oznacza to, że jej produkcja ogranicza się tylko do niej. Wręcz przeciwnie. Drzewa kawowe mają idealne warunki na tej indonezyjskiej wyspie, dlatego lokalni rolnicy uprawiają krzewy niemal na całej wyżynie Kintamani, między wulkanami Batukaru i Agung. Owoce… cały opis
INDONESIA BALI PARADISE - kawa ziarnista
Kawa z Bali
Bali słynie z kawy cywetowej, ale nie oznacza to, że jej produkcja ogranicza się tylko do niej. Wręcz przeciwnie. Drzewa kawowe mają idealne warunki na tej indonezyjskiej wyspie, dlatego lokalni rolnicy uprawiają krzewy niemal na całej wyżynie Kintamani, między wulkanami Batukaru i Agung. Owoce kawowca zbiera się tylko raz w roku, między lipcem a wrześniem. Zazwyczaj do obróbki stosuje się metodę mokrą.
Jeśli chodzi o smak, kawa balijska jest zazwyczaj delikatna, słodka i dobrze nasycona. Zazwyczaj ma smak cytrusowy. Jest to kawa bardzo ceniona i trudno dostępna. Najbardziej popularna jest w Japonii.