

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
Wanilia jest chyba najczęściej używaną przyprawą na świecie. Europejczycy kochają ją od 16 wieku, ale starożytni Aztekowie i Toltekowie wiedzieli o wanilii znacznie wcześniej. French vanilla lub Bourbon jest importowana z wyspy Reunion. Jej uprawa, zbiór i przetwarzanie jest trudne, więc i cena nie jest niska. Zrób sobie teraz przyjemność i wypróbuj ją w kawie z Meksyku.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Wszyscy wiemy, jak smakuje wanilia. Wyobraźcie ją przytuloną do naturalnie słodkiej, lekko gorzkawej kawy, która również ma bujne tony owocowe. Gdy Francuską Wanilię zaparzysz ciepłą wodą, otrzymasz naprawdę smaczny napój z pełną konsystencją i ładną miękką pianką.
Pochodzenie kawy
Meksykańska kawa to popularna i poszukiwana odmiana kawy. Przy produkcji aromatyzowany napój przyrządzony został wyważoną kompozycją Arabiki i Robusty.
Produkcja kawy rozpuszczalnej nie jest skomplikowana. Większością używana jest technologia zwana liofilizacją. Liofilizacja nie zmienia składu chemicznego kawy, dlatego że jest to jedyna procedura oparta na zasadach fizycznych, a jej wynikiem jest kawa o bogatym smaku i pełnym aromacie.
Ziarna są palone, frezowane i ekstrahowane. Otrzymany ekstrakt kawy gotowaniem zmniejsza się do bardzo silnego koncentratu.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawarte w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia, w wyniku czego uzyskuje się produkt w postaci rozpuszczalnej kawy. Na koniec następuje ważenie, pakowanie produktu i transport.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90 ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

10. 8.
17. 6.
8. 12.
27. 9.
11. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
