

-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Java z Indonezji
- Kawa z Australii
- Kawa z Birmy
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Guatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Kuby
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nicaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Indii
Plantacyjna kawa Arabica została wniesiona do Indii według powieści gdzieś około roku 1670 z Jemenu do obszaru Mysore, który nadal jest największym producentem w Indii. Uprawiana jest tu kawa z delikatnym aromatem i łagodnym smakiem. Charakteryzowana elegancką kwasowością i wyrazistą słodkością… cały opis

ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE kawa ziarnista

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

ROBUSTA INDIE PARCHMENT AB

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB

INDIE PLANTATION AA kawa ziarnista

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - kawa ziarnista

INDIE HONEY 15 up GOORGHULLY - Micro Lot
Kawa z Indii
Plantacyjna kawa Arabica została wniesiona do Indii według powieści gdzieś około roku 1670 z Jemenu do obszaru Mysore, który nadal jest największym producentem w Indii. Uprawiana jest tu kawa z delikatnym aromatem i łagodnym smakiem. Charakteryzowana elegancką kwasowością i wyrazistą słodkością.Pachnie często po kwiatach i lasach.Miłośnicy tą plantacyjną kawę wymagają ponieważ dzięki poddaniu zebranych ziaren kawy tak zwanemu monsumowaniu zmienia jej smak na typowo charakterystyczny.
Monsunowanie- kawa ma źródło w specyficznej obróbce głęboko osadzonej w tradycji,Kiedy plantacyjna kawa Arabika była transportowana żaglówkami drogą morską do Europy ziarna kawy były przez dłuższy czas narażone na znaczne wilgoci, która następnie zmieniła jego kolor i smak. Klienci przyzwyczaili się do niej i nadal wymagają ten wyjątkowy smak. W związku z tym monsunowanie przeprowadzone jest dzidsiaj sztucznie,Polega na wystawieniu ziarna na silne działanie wilgotnego i ciepłego powietrza monsunowego około 7 tygodni.