

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
Irish cream jest jednym z cenionych typów napojów alkoholowych. Przepisu na prawdziwy irish cream podobno najwięksi producenci nie ujawnią nawet pod groźbą śmierci (utonięcia w beczce). Zwykle zawiera 15-20 procent irlandzkiej whisky, śmietany, wanilii i kawy. Jedni dodają czekoladę, inni ekstrakt z kokosa. A teraz wyobraź sobie, jak świetnie smakuje w połączeniu z kawą z Ekwadoru ...
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Zrównoważone namieszanie 80 procent Arabica i 20 Robusty sugeruje, że ta rozpuszczalna kawa z pewnością zaoferuje unikalny smak i siłę. Naturalna esencja likieru Irish Cream dodaje do słodkiej i delikatnie owocowej podstawie ciepły dotyk whisky i urok wanilii. Rozpuszczalną kawę nie należy zalewać wrzątkiem, tylko dzięki wodzie o niższej temperaturze uzyskasz miłą i zwartą pianę.
Pochodzenie kawy
Jeżeli mamy iśćśladami tej rozpuszczalnej przyprawionej kawy, musimy koniecznie się udać do Meksyku. Meksyk należy do biednych narodów. Grunty rolne są w posiadaniu głównie małych gospodarstw rodzinnych. Jednak z upraw kakao, kawy, bananów lub balsy nie zarabia się tutaj na utrzymanie. Dlatego uprawiana tu kawa jest dla Meksykanów najważniejsza. Plantatorzy kawy i przetwórcy dokładają wszelkich starań w celu zapewnienia jakościowej produkcji rynkowej. Zbiór odbywa się w skomplikowanych warunkach klimatycznych i terenowych, przetwórstwo owoców dzieje się głównie ręcznie.
Ale to jeszcze nie koniec. Kiedy zielone ziarna kawy są obrane, umyte, sfermentowane i ususzone wówczas wysyłane są do palarni. Tam doświadczony palacz kaw dodaje naturalnego aromatu i delikatnym procesem "wyprodukuje" aromatyzowaną kawę. Historia toczy się dalej ... kawa po prażeniu zostanie zmielona i ekstrahuje się z niej wlew. Ten jest zredukowany do bardzo silnego koncentratu. W specjalnym urządzeniu z niego przez sublimację w bardzo niskiej temperaturze, odparowuje woda. I w końcu pojawiają się czyste kryształy kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Dla optymalnego przygotowania wybierzcie małą filiżankę zawierającą 90ml.
Wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą w temperaturze 90 ° C. Wrząca woda pozbawi kawę wyrazistości.
Do przygotowania kawy zawsze użyj świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

10. 5.
14. 10.
27. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
