

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
Irish cream jest jednym z cenionych typów napojów alkoholowych. Przepisu na prawdziwy irish cream podobno najwięksi producenci nie ujawnią nawet pod groźbą śmierci (utonięcia w beczce). Zwykle zawiera 15-20 procent irlandzkiej whisky, śmietany, wanilii i kawy. Jedni dodają czekoladę, inni ekstrakt z kokosa. A teraz wyobraź sobie, jak świetnie smakuje w połączeniu z kawą z Ekwadoru ...
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Zrównoważone namieszanie 80 procent Arabica i 20 Robusty sugeruje, że ta rozpuszczalna kawa z pewnością zaoferuje unikalny smak i siłę. Naturalna esencja likieru Irish Cream dodaje do słodkiej i delikatnie owocowej podstawie ciepły dotyk whisky i urok wanilii. Rozpuszczalną kawę nie należy zalewać wrzątkiem, tylko dzięki wodzie o niższej temperaturze uzyskasz miłą i zwartą pianę.
Pochodzenie kawy
Jeżeli mamy iśćśladami tej rozpuszczalnej przyprawionej kawy, musimy koniecznie się udać do Meksyku. Meksyk należy do biednych narodów. Grunty rolne są w posiadaniu głównie małych gospodarstw rodzinnych. Jednak z upraw kakao, kawy, bananów lub balsy nie zarabia się tutaj na utrzymanie. Dlatego uprawiana tu kawa jest dla Meksykanów najważniejsza. Plantatorzy kawy i przetwórcy dokładają wszelkich starań w celu zapewnienia jakościowej produkcji rynkowej. Zbiór odbywa się w skomplikowanych warunkach klimatycznych i terenowych, przetwórstwo owoców dzieje się głównie ręcznie.
Ale to jeszcze nie koniec. Kiedy zielone ziarna kawy są obrane, umyte, sfermentowane i ususzone wówczas wysyłane są do palarni. Tam doświadczony palacz kaw dodaje naturalnego aromatu i delikatnym procesem "wyprodukuje" aromatyzowaną kawę. Historia toczy się dalej ... kawa po prażeniu zostanie zmielona i ekstrahuje się z niej wlew. Ten jest zredukowany do bardzo silnego koncentratu. W specjalnym urządzeniu z niego przez sublimację w bardzo niskiej temperaturze, odparowuje woda. I w końcu pojawiają się czyste kryształy kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Dla optymalnego przygotowania wybierzcie małą filiżankę zawierającą 90ml.
Wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą w temperaturze 90 ° C. Wrząca woda pozbawi kawę wyrazistości.
Do przygotowania kawy zawsze użyj świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

10. 5.
14. 10.
27. 11.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
