

ŚMIETANKOWO- KARMELOWA kawa rozpuszczalna
Kawa rozpuszczalna ma swoich zwolenników i przeciwników. Ale jesteśmy pewni, że nikt nie pogardzi filiżanką szybkiego, smacznego i pobudzającego napoju. Zwłaszcza gdy pachnie karmelem i śmietaną. Ponadto jest to kawa liofilizowana, przygotowana z wielką starannością z najlepszych ziaren. Przekonajcie się, jak jest naprawdę.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromat, KarmelPianka i aromat kawy
Rozpuszczalna kawa śmietankowo- karmelowa jest solidnie oparta na plantacji meksykańskiej arabiki. Dzięki temu ma pełny smak i przyjemny aromat, z którym pięknie wiążą się śmietana i karmel. Możecie pić ja zarówno gorącą lub w postaci mrożonej kawy.
Pochodzenie kawy
Meksyk jest ósmym co do wielkości producentem kawy na świecie. Plantacje znajdują się głównie na południu iw centralnej części kraju, rolnicy uprawiają głównie arabikę, a regulowany przez rząd Instituto Mexicano del Cafe jest odpowiedzialny za utrzymanie wysokiej i stabilnej ceny kawy na rynku.
Lokalna kawa słynie z lekkiej konsystencji, niskiej kwasowości oraz szerokiej gamy smaków i odcieni, w zależności od regionu, w którym dorastała. Eksperci od kawy i bariści twierdzą, że meksykańska kawa nie jest „skomplikowana” i dlatego stanowi doskonałą bazę do różnych mieszanek i zastosowań. Jednym z nich może być liofilizacja.
Jeszcze przed zamrożeniem, musi zostać wykonany z palonych ziaren kawy ekstrakt. Dopiero ten jest zamrażany w temperaturze około -40 ° C, a następnie metodą sublimacji pozbawiony wody. Liofilizacja może zachować wszystkie ważne właściwości smakowe i aromatyczne. Kawa liofilizowana charakteryzuje się drobnymi kryształkami. Kawa rozpuszczalna wytwarzana metodą suszenia rozpryskowego ma wygląd proszku lub drobnych kuleczek. Nie osiąga tak wysokiej jakości jak zamrażana, ponieważ do jej produkcji wykorzystuje się gorące powietrze, które niszczy wiele wrażliwych składników kawy.
Aby uzyskać najlepszy smak i właściwości kawy rozpuszczalnej, do jej produkcji wykorzystuje się zarówno ziarna arabiki, jak i robustę. W przypadku kawy Śmietankowo -karmelowej 80:20. Na rynku można jednak spotkać kawę opartą głównie na robuście, która jest tańsza. Chociaż ma mocniejszy i nieco mocniejszy smak, z drugiej strony może całkowicie pokonać naturalne i tak pożądane odcienie oryginalnego ziarna kawy.
Kawę rozpuszczalna przygotujecie bardzo szybko i łatwo. Wystarczy zalać ją gorącą wodą. Ale bądźcie ostrożni - nie używajcie wrzącej wody. Kawa doskonale nadaje się również do robienia mrożonych napojów, które w upalne dni świetnie oświeżają. Nie bez powodu na całym świecie rośnie zapotrzebowanie na kawę rozpuszczalną. Od 2000 r. sprzedaż wzrosła trzykrotnie.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.




















Potrzebujesz porady?

1. 12.
23. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
