

MASŁO ORZECHOWE – kawa rozpuszczalna
Masło orzechowe, albo nie możecie na nie patrzeć, albo nie potraficie sobie wyobrazić dnia bez niego. Jeśli należyci do drugiej grupy, koniecznie popróbujcie tej kawy rozpuszczalnej. Jest wzbogacona aromatem masła orzechowego, który łączy w sobie orzeszki oraz słodki smak ze słonym. Wersja instant mieszanki meksykańskiej arabiki i robusty umożliwi Wam przygotowanie filiżanki ulubionej kawy kiedykolwiek i gdziekolwiek. Ten, kto uwielbia masło orzechowe, właśnie odnalazł jego kawowy odpowiednik.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Aromat orzechowyPianka i smak kawy
Kawa rozpuszczalna Masło orzechowe łączy w sobie zarówno smak orzeszków arachidowych wzbogaconych kilkoma ziarenkami soli, jak i doskonałe nutki meksykańskiej kawy. Właśnie ze zbalansowanej mieszanki tamtejszych arabiki i robusty przygotowano tą pyszność instant. Dlatego możecie oczekiwać harmonijnej, słodkiej bazy z lekkim dodatkiem uwielbianego na całym świecie masła orzechowego.
Pochodzenie kawy
Nie trzeba się obawiać kaw rospuszczalnych. Dawno temu minęły czasy, gdy na rynku nie można było dostać innych produktów, niż te o słabej jakości zasadniczo powstałych z pozostałości poprodukcyjnych. Dzisiejsze kawy rozpuszczalne charakteryzują się doskonałymi standardami smakowymi, zwłaszcza te liofilizowane, czyli wymrażane. Tak jak właśnie ta kawa. Liofilizacja to tak zwane suszenie mrozem. Dzięki niej żywność zachowuje w maksymalnie możliwym stopniu kolor, smak i aromat. Nic w tym dziwnego, że obecnie liofilizacja jest bardzo często wykorzystywana do konserwowania owoców i warzyw. Istnieją nawet domowe suszarki funkcjonujące w oparciu o tą zasadę. O co w tym chodzi? W przypadku kawy rozpuszczalnej Masło orzechowe proces wygląda mniej więcej tak… Z uprażonych ziaren plantacyjnej arabiki i robusty przygotowuje się wywar, z którego odparowuje się dużą część wody. Powstały w ten sposób koncentrat kawy jest zamrażany (do temperatury około -40 °C), mielony a w specjalnym urządzeniu przy zmniejszonym ciśnieniu usuwa się z niego do 95% pozostałej wody. Ciało stałe zamienia się w gaz, czyli sublimuje. Powstała w ten sposób kawa rozpuszczalna ma postać drobnych kryształków o gładkich powierzchniach. Tym odróżnia się od kawy rozpuszczalnej wytwarzanej poprzez rozpylanie w gorącym powietrzu. Ta może przypominać małe kuleczki. Kawa rozpuszczalna istnieje na rynku już od co najmniej lat 50-tych poprzedniego stulecia. Jej popularność ciągle rośnie a największym zainteresowaniem cieszą się kawy najwyższej jakości. Linie premium wybitnych producentów odnoszą ogromny sukces. Gdy czasopismo Perfect Daily Grand zapytało swoich czytelników o to, co myślą o kawie rozpuszczalnej, w większości odpowiedzieli, że uważają ją za stały element ich życia, ponieważ umożliwia im cieszyć się kawą w drodze lub na łonie przyrody. My w pełni się z tym zgadzamy. Bardzo częstym sposobem przygotowania kawy rozpuszczalnej jest zwykłe zalanie jej gorącą (uwaga – nie gotującą się) wodą, wiele osób wykorzystuje ją jako podstawę do frappe. W Portugalii lub Hiszpanii kaw instant miesza się bezpośrednio z gorącym mlekiem natomiast w Korei znowu ze śmietaną bezmleczną i cukrem. Sposób przygotowania kawy rozpuszczalnej Masło orzechowe, zależy od Waszego upodobania. W każdym razie każda filiżanka będzie smakować bajecznie.
Efekty kawy
1.Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.
2.Wsypujemy 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze ok.
90°C. Gotująca się woda pozbawia kawę jej wyrazistego smaku.
3.Do przygotowania kawy używamy zawsze świeżej wody.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1.Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.
2.Wsypujemy 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalewamy wodą o temper. ok.
90°C. Gotująca się woda pozbawia kawę jej wyrazistego smaku.
3.Do przygotowania kawy używamy zawsze świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

8. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ŚMIETANKOWO- KARMELOWA kawa rozpuszczalna
