FRAPPE TOFFEE – kawa rozpuszczalna
Frappe jest wtedy, gdy… Świeci słońce a my nic nie musimy. Pojawiają się goście i w domu natychmiast robi się wesoło. Wykonując służbowe obowiązki wszystko idzie nam jak po maśle. Krótko mówiąc, dobre samopoczucie, radość, zapał. Wypróbujcie frappe z liofilizowanej kawy o smaku karmelowym. Z kawą, lodem, mlekiem i małą łyżeczką cukru w jednej szklance każdy dzień będzie cudowny.
Skład
Robusta 20%, Arabica 80%, Suszone mleko, Naturalny aromatPIANKA I SMAK KAWY
Kawa rozpuszczalna Frappe Toffee należy do tych, po które z przyjemnością sięgamy nie tylko w gorące letnie dni. Karmelowy smak, w którym można rozpoznać ślady orzeszków, masła i miodu, doskonale nadaje się do przygotowania zarówno napoju gorącego, jak i mrożonego.
POCHODZENIE KAWY
Dlaczego wybraliśmy dla Was kawę rozpuszczalną wyprodukowaną z meksykańskiego ziarna? Ponieważ Estados Unidos Mexicanos, jak w języku hiszpańskim brzmi nazwa kraju w Ameryce Środkowej, produkuje kawę o wyjątkowej jakości. Dzieje się tak oczywiście dzięki drobnym plantatorom, ale także przy wsparciu Instituto Mexicano del Cafe (INMECAFE), ustanowionej przez rząd agencji zapewniającej pomoc techniczną dla gospodarstw i utrzymującej stabilność ceny kawy na rynku. Kawa jest źródłem dochodu dla 2 milionów Meksykan, a także znacząco zasila finanse państwowe.
Meksykańska kawa wyróżnia się charakterystycznie lekkim smakiem, niską kwasowością oraz wyrazistym posmakiem orzechów. Tutejsze arabiki miewają, zapewne w zależności od wysokości nad poziomem morza, na jakiej są uprawiane, szeroką skalę smaków i podtonów. Niemniej jednak nie są one skomplikowane i są powszechnie wykorzystywane przez producentów mieszanek espresso a także wytwórców kawy rozpuszczalnej.
Kawy rozpuszczalne wytwarza się na dwa sposoby – poprzez rozpraszanie gorącego koncentratu kawy lub jego wymrażanie. Druga metoda jest wprawdzie bardziej wymagająca technicznie, a także droższa, ale wynik jest tego wart. Wymrażana, czyli liofilizowana kawa zachowuje pełny, długotrwały aromat i całą gamę naturalnych smaków. Dlatego dajemy jej pierwszeństwo.
Najprościej mówiąc, proces produkcyjny można opisać następująco: Zielone ziarna kawy należy uprażyć, zmielić i gotować, aby uzyskać gęsty koncentrat. Ten zostaje zamrożony w temperaturze -40 ˚C, rozdrobniony i przy obniżonym ciśnieniu pozbawiony wody (sublimacja). W ten sposób powstają kryształki kawy rozpuszczalnej o błyszczącej powierzchni.
Takiej kawy nie powinni pić ludzie z alergią na mleko. Produkt może również zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, soi, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Efekty kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1. Wsypać 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Frappe Toffee do shakera,
2. dodać 200 ml zimnego mleka,
3. dodać kilka kostek lodu,
4. dobrze wstrząsnąć i natychmiast podać.
Potrzebujesz porady?
Wartość energetyczna: | 108 kcal |
Tłuszcze: | 5,4 g |
z tego nasycone: | 3,4 g |
Sacharydy: | 7,9 g |
z tego cukry: | 7,6 g |
Białka: | 5,3 g |
Sól: | 2,08 g |
23. 8.