

CAPPUCCINO kawa rozpuszczalna
Aromatyzowana kawa instant jest doskonałym wyborem, aby szybko przygotować kawę w biurze lub na wakacjach. Ale wypróbuj ją i w domu. Smakuje świetnie, nawet miłośnikom kawy ziarnistej. Podstawę stanowi ekwadorska plantacyjna kawa, a wyróżnia się łagodnością, słodyczą i pełnią konsystencji.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
W aromatyzowanej rozpuszczalnej kawy cappuccino można znaleźć zniewalającą jakości dźwięki plantacyjnej kawie oraz miękką kremową konsystencję kremu i naturalną słodycz. Kwasowość jest średnia, a po zalaniu gorącą wodą kawa tworzy miłą i puszystą pianę.
Pochodzenie kawy
W Meksyku, rosnące rośliny kawy zajmują 2/3 małych gospodarstw rolnych. Kawa jest poza ropą, kakao, bananami, kwiatami jednym z głównych towarów eksportowych kraju. Rolnicy są zaangażowani głównie w produkcję kawy Arabiki, w mniejszym stopniu Robusty.
Bardzo odpowiedni dobór jakości ziaren i właściwy stosunek dwóch odmian pomoże osiągnąć doskonałe wyniki. Kawa z Meksyku na rynku światowym mieści się wśród najlepszych.
Wytwarzanie rozpuszczalnej kawy nie jest skomplikowane. Cały proces opiera się na zasadach fizycznych, tak, że nie wpływa znacząco na smak i aromat kawy. Używana jest technologia zwana liofilizacją. Ziarna są palone, frezowane i ekstrahowane. Otrzymany ekstrakt kawy gotowaniem zmniejsza się do bardzo silnego koncentratu.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawartej w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia, w wyniku czego uzyskuje się produkt w postaci rozpuszczalnej kawy. Następuje ważenie, pakowanie produktu.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90 ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

18. 3.
23. 2.
11. 9.
1. 7.
11. 5.
22. 8.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
