

CAPPUCCINO kawa rozpuszczalna
Aromatyzowana kawa instant jest doskonałym wyborem, aby szybko przygotować kawę w biurze lub na wakacjach. Ale wypróbuj ją i w domu. Smakuje świetnie, nawet miłośnikom kawy ziarnistej. Podstawę stanowi ekwadorska plantacyjna kawa, a wyróżnia się łagodnością, słodyczą i pełnią konsystencji.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
W aromatyzowanej rozpuszczalnej kawy cappuccino można znaleźć zniewalającą jakości dźwięki plantacyjnej kawie oraz miękką kremową konsystencję kremu i naturalną słodycz. Kwasowość jest średnia, a po zalaniu gorącą wodą kawa tworzy miłą i puszystą pianę.
Pochodzenie kawy
W Meksyku, rosnące rośliny kawy zajmują 2/3 małych gospodarstw rolnych. Kawa jest poza ropą, kakao, bananami, kwiatami jednym z głównych towarów eksportowych kraju. Rolnicy są zaangażowani głównie w produkcję kawy Arabiki, w mniejszym stopniu Robusty.
Bardzo odpowiedni dobór jakości ziaren i właściwy stosunek dwóch odmian pomoże osiągnąć doskonałe wyniki. Kawa z Meksyku na rynku światowym mieści się wśród najlepszych.
Wytwarzanie rozpuszczalnej kawy nie jest skomplikowane. Cały proces opiera się na zasadach fizycznych, tak, że nie wpływa znacząco na smak i aromat kawy. Używana jest technologia zwana liofilizacją. Ziarna są palone, frezowane i ekstrahowane. Otrzymany ekstrakt kawy gotowaniem zmniejsza się do bardzo silnego koncentratu.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawartej w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia, w wyniku czego uzyskuje się produkt w postaci rozpuszczalnej kawy. Następuje ważenie, pakowanie produktu.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90 ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

18. 3.
23. 2.
11. 9.
1. 7.
11. 5.
22. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
