

CAPPUCCINO kawa rozpuszczalna
Aromatyzowana kawa instant jest doskonałym wyborem, aby szybko przygotować kawę w biurze lub na wakacjach. Ale wypróbuj ją i w domu. Smakuje świetnie, nawet miłośnikom kawy ziarnistej. Wyprodukowana z indyjskiej kawy plantacyjnej, ma charakterystyczny smak. Nowa receptura zapewnia mocniejszy smak, wystarczy użyć mniej kawy.
Skład
100 % Robusta, AromatPianka i aromat kawy
W aromatycznej kawie rozpuszczalnej Cappuccino można znaleźć charakterystyczne nuty robusty z indyjskich plantacji, gęstą kremową konsystencję i przyjemny słodko-gorzki posmak. Kwasowość jest niska, body pełne, a po zalaniu gorącą wodą powstaje obfita i puszysta pianka.
Pochodzenie kawy
Indyjska robusta ma długą historię, która sięga XVII wieku. Jeśli kiedykolwiek próbowałeś 100% indyjskiej robusty, wiesz, że jej smak jest intensywny. Wynika to nie tylko z wysokiej zawartości kofeiny, ale także z warunków klimatycznych, w których jest uprawiana. Legenda głosi, że drzewa kawowe zostały sprowadzone do Indii przez świętego Babę Budan około 1670 roku, kiedy to przywiózł on 7 ziaren z Jemenu i ukrył je w swojej brodzie. Historia ta symbolizuje początek uprawy kawy w Indiach, która przez długi czas pozostawała raczej ozdobą. Dopiero wraz z przybyciem Brytyjczyków w XVIII wieku zaczęły powstawać pierwsze komercyjne plantacje.Miąższ orzecha kokosowego jest bardzo popularnym produktem spożywczym. Wykorzystuje się go jako składnik słodkich potraw, do produkcji oleju, masła, a nawet cukru. Wykorzystuje się go również do produkcji mąki kokosowej, która nie zawiera glutenu i jest bogata w błonnik, białko i tłuszcz.
Obecnie robusta uprawiana jest głównie w Indiach, gdzie jest odporna na trudne warunki klimatyczne i daje kawę o mocnym body i wyraźnej goryczce. Rolnicy na obszarach takich jak Karnataka, Kerala i Tamil Nadu bardzo dbają o uprawę robusty, a jej ziarna mają wyższą zawartość kofeiny niż arabica.
Po zbiorze wiśnie kawowca poddawane są obróbce. Najpopularniejszą metodą jest metoda mokra, w której owoce są pozbawione miąższu i skórki w wodzie. Zielone ziarna kawy są następnie fermentowane, suszone na słońcu lub w piecach, co nadaje im niepowtarzalny smak. Proces ten zapewnia, że każda kawa z Indii ma swoją niepowtarzalną charakterystykę.
Jeśli chodzi o przygotowywanie kawy rozpuszczalnej, istnieją dwie główne metody - zamrażanie i rozpylanie. Ta kawa została przygotowana metodą natryskową, która jest szybsza i bardziej energooszczędna. Ziarna kawy są palone, koncentrat jest ekstrahowany, a następnie rozpylany w powietrzu w środowisku o wysokiej temperaturze. Maleńkie kropelki natychmiast odparowują, pozostawiając po sobie drobne granulki.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Pro optymalne przygotowanie wybrać kubek o pojemności 150 ml.
- Należy wsypać pół lub 1 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.
- Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

























Wartość energetyczna: | 520 kJ/125 kcal |
Tłuszcze: | 0.2 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 2.6 g |
z tego cukry: | 2.6 g |
Błonnik: | 24.8 g |
Białka: | 15.9 g |
Sól: | 0.1 g |
18. 3.
23. 2.
11. 9.
1. 7.
11. 5.
22. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
