

MALIBU kawa rozpuszczalna
Rozpuść włosy, rozpuść zmartwienia. Kawa, która wymaga jedynie odrobiny wody, zamieni nudne spotkanie w relaksujący dzień na plaży. Bo smakuje jak Malibu - karaibski likier z białym rumem, cukrem trzcinowym i kokosem. Jest gotowa w kilka sekund i możecie się nią cieszyć przez cały dzień. Liofilizowana kawa jest zawsze się przyda.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Kawa rozpuszczalna Malibu smakuje, jakżeby inaczej, niż popularny likier kokosowy. Wyczuwalne są w niej subtelne ślady rumu i cukru trzcinowego, wyraźniejsze nuty kokosa i oczywiście smak wysokiej jakości meksykańskiej kawy. Ogólnie rzecz biorąc, sprawia więc zabawne wrażenie i nadaje się do przygotowywania mrożonych napojów. Jednak świetnie nadaje się również na rozgrzewkę np. z dodatkiem bitej śmietany.
Pochodzenie kawy
Czy wiesz, że Malibu jest najlepiej sprzedającym się likierem na świecie? I że została stworzona przez Piña Coladę? Teraz już wiesz! Malibu powstało podobno po to, by ułatwić przygotowanie alkoholowego napoju mieszanego Piña Colada, przy użyciu spirytusu owocowego z dodatkiem rumu i aromatu kokosowego. I to głównie dzięki reklamie kojarzymy Malibu z "najlepszym latem w historii", najlepiej na Karaibach, mimo że miasto, od którego pochodzi nazwa drinka, znajduje się w Kalifornii. Ale tak, żyje się tam na wysokim poziomie życia i wielu celebrytów wybrało je na swoje rezydencje. Wysokie fale Oceanu Spokojnego i długie piaszczyste plaże Malibu mogą sprawić, że Karaiby trochę przypominają.
Ale wracając do kawy rozpuszczalnej. Kawa o smaku Malibu jest produkowana z meksykańskich plantacji arabica i robusta (proporcje 80:20). Meksykanie są jednymi z najbardziej doświadczonych i odnoszących sukcesy plantatorów kawy, a w ostatnich latach zaangażowali się w zrównoważone rolnictwo i ekologiczną kawę.
Aby przekształcić zielone ziarna kawy w kawę rozpuszczalną, trzeba wykonać wiele czynności. Najpierw, oczywiście, kawa musi zostać zaparzona, a następnie przekształcona w bardzo gęstą ciecz, która traci wiele wody poprzez dalsze odparowanie. Koncentrat ten jest następnie mielony i liofilizowany.
Liofilizacja jest metodą utrwalania żywności, która zachowuje maksimum jej cennych substancji i pierwotnych właściwości sensorycznych. Podczas tego procesu owoce lub warzywa są zamrażane w bardzo niskiej temperaturze i suszone pod niskim ciśnieniem. Sublimacja zmienia wodę ze stanu stałego w gaz, nie naruszając struktury liofilizowanych produktów.
W w Manu wolimy kawę liofilizowaną od tak zwanej kawy suszonej rozpyłowo. Ta ostatnia powstaje w wyniku rozpylenia koncentratu kawy w środowisku o wysokiej temperaturze, co ma szkodliwy wpływ na subtelne niuanse smakowe i aromatyczne kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Dla optymalnego przygotowania należy wybrać mały kubek o pojemności 90 ml.
Użyjcie 1 lub 2 łyżeczek kawy i zalejcie przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek pozbawi kawę jej charakterystycznego smaku.
Do przygotowania kawy należy zawsze używać świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
