

CZEKOLADOWA kawa rozpuszczalna
Nie, nie można nie kochać czekoladę. A może znasz kogoś, kto przynajmniej raz za czas nie pozwoli sobie ciasto czekoladowe, kawałek czekolady lub lody czekoladowe? My nie znamy. Dlatego tej rozpuszczalnej dobroci ze smakiem starożytnego skarbu Azteków nie może zabraknąć w naszej kolekcji znakomitych kaw. Należy do tych najbardziej popularnych, więc szybko ją zamów!
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Smak jakościowej kawy rozpuszczalnej jest bardzo podobny do ziarnistej. Jeśli pochodzi z plantacji Ekwadoru, poznajemy w nim naturalną słodycz i charakterystyczne akcenty owoców. Dodaniem czekoladowego aromatu staje się jeszcze bardziej delikatna. Po wlaniu ciepłej wody (nie wrzącej!) otrzymasz piękną piankę.
Pochodzenie kawy
Drzewa kawowca uprawiają w Meksyku głównie drobni rolnicy, plantacje kawy są jednym z niewielu sposobów zarabiania na życie w ubogich obszarach. Dlatego rolnicy dają im najlepszą możliwą opiekę. Kawa z Meksyku jest uważana za kawę wysokiej jakości i jest popularna.
Produkcja kawy rozpuszczalnej nie jest skomplikowana.
Zazwyczaj używana jest technologia zwana liofilizacją. Ziarna są palone, frezowane i ekstrahowane. Otrzymany ekstrakt kawy gotowaniem zmniejsza się do bardzo silnego koncentratu.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawarte w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia, w wyniku czego uzyskuje się produkt w postaci rozpuszczalnej kawy. Następuje ważenie, pakowanie produktu. Liofilizacja nie zmienia składu chemicznego kawy, dlatego że jest to jedyna procedura oparta na zasadach fizycznych.
Kawa instant wytworzona tym sposobem posiada pełny korpus i naturalny, silny zapach.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Do szklanki lub kubka (ok.90 ml) wsypać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać gorącą wodą (nie wrzącą - kawa straci swój specyficzny smak!).
- Dla zaparzenia kawy należy zawsze użyć świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

10. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
