

ZACZAROWANY PARYŻ kawa rozpuszczalna
Osiemdziesiąt procent Arabica, Robusta dwadzieścia procent. Z najlepszych plantacji w Meksyku pochodzi kawa, z której jest wyprodukowana ta rozpuszczalna świetność. Pachnąca jak letnia noc w mieście, kusząca jak najskrytsze marzenia i bardzo smaczna, że aż można się od niej uzależnić. Kto kocha romantykę z odrobiną pieprznej nuty, nie może przegapić Zaczarowanego Paryża.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Karmel, AromatPianka i aromat kawy
Kawa Zazczarowany Paryż jest bardzo przyjemna. To słodka kawa z pełną konsystencją i harmonijnym smakiem. Odzwierciedla się w niej ekwadorska arabica i robusta, dlatego łatwo rozpoznajemy i ślad owoców. Dodając aromat francuskich likierów uzyskuje się napój idealny na podwieczorek. Wybierając odpowiednią temperaturę zaparzania kawy zobaczymy piękną pianę.
Pochodzenie kawy
Jeśli szukaliśmy miejsca, w którym się wyhodowały ziarna dla Zaczarowanego Paryża kawy rozpuszczalnej, to trzeba udać się do Meksyku. Warunki klimatyczne i wysokość sprzyjają roślinom kawowca. Plantacje w większości przypadków należą do małych gospodarstw rolniczych. Jakość kawy może być różna, ale do produkcji kawy Zaczarowany Paryż został wybrany najlepszy gatunek ziaren. Dla Meksyku typowe są ziarna średniej wielkości o lekko białym lub bladozielonym kolorze.
Kawę rozpuszczalną na świecie produkuje się od końca 30-tych lat ubiegłego wieku. Wielką popularność uzyskała w czasie Drugiej wojny światowej w Stanach Zjednoczonych, gdzie była przeznaczona przede wszystkim dla wojska.
Do produkcji naszej kawy rozpuszczalnej używamy ziarna Robusty i Arabica plantacyjnej, które prażymy i mielimy a następnie zaparzamy, otrzymując gigantyczny zbiornik świeżego naparu palonej i zmielonej kawy. Następnie drobiny kawy ekstrahujemy a pozostałą ciecz odparowujemy metodą liofilizacji, czyli suszenia przez wymrażanie, otrzymując kawę o lepszej jakości i łagodniejszym smaku.
W procesie liofilizacji napar kawowy zamrażany jest do -40 °C. W tak niskiej temperaturze cząsteczki zawarte w stężonym naparze wody tworzą kryształki lodu. Następnie lód jest usuwany z zamrożonych granulek metodą sublimacji w specjalnej komorze, gdzie następuje osuszanie cząstek w warunkach bardzo niskiego ciśnienia. Rezultatem jest sypana i sucha kawa, którą zalać trzeba gorącą wodą.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Pro optymalne przygotowanie wybrać kubek o pojemności 150 ml.
- Należy wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.
- Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 520 kJ/125 kcal |
Tłuszcze: | 0.2 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 2.6 g |
z tego cukry: | 2.6 g |
Błonnik: | 24.8 g |
Białka: | 15.9 g |
Sól: | 0.1 g |
24. 7.
20. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZACZAROWANY PARYŻ kawa ziarnista

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
