

-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
- Pobřeží slonoviny káva
- Togo káva
- Venezuela káva
Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Mieszanki Espresso
Mieszanki espresso ManuCafe są przygotowywane z uwzględnieniem wyjątkowości każdego rodzaju kawy. Wybraną arabikę i robustę prażymy tak, że wynik w pełni odzwierciedla indywidualność single origin Speciality Coffee a jednocześnie mistrzowsko wykorzystuje kombinacje smakowe poszczególnych kaw.… cały opis

JESIENNA mieszanka espresso wybranych kaw ziarnistych

ORZEŹWIAJĄCY KWARTET - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych

DELIKATNY TANDEM - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych

WIELKIE TRIO - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych
Mieszanki Espresso
Espresso od ManuCafe nadaje się do przygotowania w kolbowych i automatycznych ekspresach, ale także w filtrze, w kawiarce lub w zaparzaczu (vakuum pot).
Podobnie jak wszystkie specjalności, nasze espresso ma również swój sekret. Ujawnimy, że opiera się on na szczegółowej pracy z każdą jednorodną kawą plantacyjną. Tę dla mieszanki palimy zawsze osobno, dbając na dwie zasady: aby osiągnąć jej specyficzego profilu prażenia, w którym określone ziarno uzyskuje maksymalny smak i bogactwo aromatu a jednocześnie dostosowując je do pożądanych parametrów całej mieszanki. Nie jest niczym niezwykłym, że prażymy ten sam rodzaj najwyższej jakości arabiki, przeznaczony do spożycia jako jednorodny prażymy nieco inaczej niż wtedy, gdy ma być częścią mieszanki espresso. Rezultatem jest kawa pełna harmonijnego smaku i oszałamiającego aromatu.