-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Mieszanki Espresso
Mieszanki espresso ManuCafe są przygotowywane z uwzględnieniem wyjątkowości każdego rodzaju kawy. Wybraną arabikę i robustę prażymy tak, że wynik w pełni odzwierciedla indywidualność single origin Speciality Coffee a jednocześnie mistrzowsko wykorzystuje kombinacje smakowe poszczególnych kaw.… cały opis
ORZEŹWIAJĄCY KWARTET - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych
DELIKATNY TANDEM - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych
WIELKIE TRIO - mieszanka espresso wybranych kaw ziarnistych
WIOSENNA mieszanka espresso wybranych kaw ziarnistych
Mieszanki Espresso
Espresso od ManuCafe nadaje się do przygotowania w kolbowych i automatycznych ekspresach, ale także w filtrze, w kawiarce lub w zaparzaczu (vakuum pot).
Podobnie jak wszystkie specjalności, nasze espresso ma również swój sekret. Ujawnimy, że opiera się on na szczegółowej pracy z każdą jednorodną kawą plantacyjną. Tę dla mieszanki palimy zawsze osobno, dbając na dwie zasady: aby osiągnąć jej specyficzego profilu prażenia, w którym określone ziarno uzyskuje maksymalny smak i bogactwo aromatu a jednocześnie dostosowując je do pożądanych parametrów całej mieszanki. Nie jest niczym niezwykłym, że prażymy ten sam rodzaj najwyższej jakości arabiki, przeznaczony do spożycia jako jednorodny prażymy nieco inaczej niż wtedy, gdy ma być częścią mieszanki espresso. Rezultatem jest kawa pełna harmonijnego smaku i oszałamiającego aromatu.