

Malinowa - kawa rozpuszczalna
Czy wiecie, że w mitologii grenlandzkiej Malina jest boginią słońca? Naszym zdaniem jest to wyraźny dowód na to, że wszystko, co malinowe jest dobre zarówno na gorące letnie dni, jak i na zimowe mrozy. Jesteśmy pewni, że po spróbowaniu naszej kawy rozpuszczalnej Malinowej zgodzicie się z nami. Świetnie smakuje z kostkami lodu i gałązką mięty, jak również z bitą śmietaną i małym piernikiem. Malina orzeźwia, dodaje energii i smakuje wyśmienicie.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Kawa rozpuszczalna Malina powstała na bazie mieszanki meksykańskiej arabiki i robusty, dzięki czemu jej smak łączy w sobie aksamitną kremowość i przyjemne cytrusy. Następnie wyczuwalny jest delikatny smak świeżych, słodkich malin. Powstały w ten sposób napój jest zrównoważony, atrakcyjny i odpowiedni na każdą okazję. Wystarczy zalać kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej gorącą lub zimną wodą. Szybko uzyskasz kawę, która rozgrzewa lub odświeża.
Pochodzenie kawy
Meksykańscy rolnicy uprawiają głównie arabikę, ale robusta nie pozostaje poza ich zainteresowaniem. Pierwsze drzewa kawowca zasadzono w regionie Veracruz pod koniec XVIII wieku. Plantacje stopniowo rozszerzały się na inne obszary, a w XX wieku kawa była jednym z głównych towarów eksportowych kraju i zapewniała wiele możliwości zatrudnienia. Dziś szacuje się, że ponad pół miliona Meksykanów pracuje w przemyśle kawowym.
Zbiory z krzewów kawoca są od listopada do marca, a do najczęściej uprawianych odmian należą Typica, Bourbon, Caturra i Mundo Novo. Zdecydowana większość meksykańskiej kawy pochodzi z południowych regionów kraju, a mianowicie z Chiapas, Oaxaca, Veracruz i Puebla. Zazwyczaj rolnicy zbierają kawę ręcznie i przetwarzają ją tzw. metodą mokrą, a wiele gospodarstw prowadzi uprawy ekologiczne. Nawiasem mówiąc, Meksyk jest jednym z największych eksporterów kawy z certyfikatem ekologicznym. Interesujące jest również to, że duża część zbiorów jest konsumowana w samym kraju. Podaje się, że na każdego mieszkańca przypada 1,8 kg kawy rocznie.
Produkcja kawy rozpuszczalnej z zielonych ziaren jest dość trudna. Oczywiście, kawa musi być najpierw dobrze wypalona, a następnie zaparzona w bardzo gęsty syropowaty "napój", z którego następnie odparowuje się wodę. Otrzymany w ten sposób koncentrat kawy musi zostać zmielony i poddany liofilizacji. W bardzo niskiej temperaturze i pod zmniejszonym ciśnieniem odbywa się "liofilizacja", podczas której masa jest pozbawiana wody poprzez sublimację. Pojedyncze kawałki liofilizowanej kawy wyglądają jak małe kryształki o gładkich krawędziach.
Istnieje również drugi wariant produkcji kawy rozpuszczalnej, czyli opryskiwanie. Chociaż jest tańsza niż liofilizacja, kawa traci podczas niej wiele ze swojego rzadkiego aromatu. Dlatego preferujemy liofilizację.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1.Dla optymalnego przygotowania wybierzcie małą filiżankę zawierającą 90ml.
2.Wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą w temperaturze 90 ° C. Wrząca woda pozbawi kawę wyrazistości.
3.Do przygotowania kawy zawsze użyj świeżą wodę.

























Potrzebujesz porady?

7. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
