

FRAPPE KREMOWY KARMEL - kawa rozpuszczalna
Kolejne bajeczne frappe z naszej wielkiej kawowej rodziny. Kremowym karmelem można się delektować w gorączkowym dniu tak samo jak na wakacjach. Przygotowanie nie może być łatwiejsze, a efekt zawsze jest 100%. Już przy pierwszym łyku pokochacie współgranie smaków karmelu, śmietanki i kawy. Chcecie, żeby było jeszcze słodsze? Na wierzchu dodajcie gałkę lodów waniliowych!
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Suszone mleko, Aromat karmelowyPIANKA I SMAK KAWY
Frappe Kremowy karmel nie potrzebuje długiego opisu. Oczywiście, że smakuje wspaniale. Łączy w sobie wszystkie dobroci - słodki karmel, delikatny krem i pyszną kawę. Do mieszanki robusty i arabiki wystarczyło dodać mleko w proszku i szczyptę najlepszego naturalnego aromatu… i narodziła się pyszność. Polecamy spróbować zarówno z lodem, jak i na gorąco.
POCHODZENIE KAWY
Meksyk to kraina kawy. Jest ósmym największym producentem kawy na świecie, zbierając i przetwarzając około 250 000 ton kawy rocznie. Najbardziej znane regiony kawowe w tym południowoamerykańskim kraju to Chiapas, Veracruz i Puebla.
Czerwone owoce kawowca zbierane są przez meksykańskich robotników od września do marca i przetwarzane metodą mokrą, czyli mycia. Proces polega na przeciskaniu jagód przez płyty zgniatające w celu usunięcia wierzchniej skórki i kilkudniowej fermentacji w kadziach fermentacyjnych. W tym czasie słodki miąższ otulający ziarna kawy ulega rozpuszczeniu. Rolnicy muszą następnie suszyć je w bezpośrednim świetle słonecznym lub w suszarniach.
Kawa meksykańska należy do słodszych, wykazuje lekki ślad orzechów i jest uważana za niemal uniwersalną. Z tego powodu często sięgają po nią bariści na całym świecie, a także producenci mieszanek espresso, którzy mieszają niewielką ilość robusty z arabiką. Nadaje kompozycji ładny, zrównoważony smak. Podobnie meksykańska kawa jest popularna wśród producentów kawy rozpuszczalnej.
Kawę rozpuszczalną można przygotować na dwa sposoby. Na początku obu jest przygotowanie mocnego koncentratu kawowego, który uzyskuje się poprzez gotowanie prażonych ziaren i stopniowe odparowywanie nadmiaru wody. Koncentrat można następnie rozpylić w gorącym powietrzu (szybkie odparowanie resztek wody tworzy proszek) lub liofilizować (drobne kryształki powstają w wyniku sublimacji w komorze próżniowej).
Kawa liofilizowana (mrożona) ma doskonałe właściwości smakowe i aromatyczne dzięki delikatniejszej metodzie produkcji. Od kawy w sprayu różni się także wyglądem - kryształki mają błyszczącą, gładką powierzchnię.
Frappe Creme Caramel jest łatwa do przygotowania z zimnego mleka (krowiego, sojowego, makowego, migdałowego...) i kilku kostek lodu. Jeśli jednak zimą dopadnie Was na nią ochota, spróbujcie ubić ją w gorącym mleku. Zamiast kostek lodu dodajcie łyżeczkę cynamonu i bitą śmietanę. Napijecie się napoju, który przyjemnie Was rozgrzeje.
Osoby z alergią na mleko oraz osoby, którym zaleca się unikanie glutenu, sezamu, soi, orzeszków ziemnych i innych orzechów powinny zachować ostrożność podczas spożywania tej kawy rozpuszczalnej.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1. Wsypać 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Frappe Kremowy Karmel do shakera
2. dodać 200 ml zimnego mleka,
3. dodać kilka kostek lodu,
4. dobrze wstrząsnąć i natychmiast podać.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 108 kcal |
Tłuszcze: | 5,4 g |
z tego nasycone: | 3,4 g |
Sacharydy: | 7,9 g |
z tego cukry: | 7,6 g |
Białka: | 5,3 g |
Sól: | 2,08 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZACZAROWANY PARYŻ kawa rozpuszczalna

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
