-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Gwinei
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Nepalu
Nepal jest krajem o znacznym potencjale kawowym. Smak tej produkcji określa się jako rustykalny, z łagodną kwasowością, w niektórych zbiorach wyczuwalne są smaki żurawiny i śliwki, aksamitne ciało i aromat cedru. Najlepsza kawa nepalska pochodzi z zadaszonych plantacji, które pozwalają owocom… cały opis
NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO – KAWA ZIARNISTA
Kawa z Nepalu
Nepal jest krajem o znacznym potencjale kawowym. Smak tej produkcji określa się jako rustykalny, z łagodną kwasowością, w niektórych zbiorach wyczuwalne są smaki żurawiny i śliwki, aksamitne ciało i aromat cedru. Najlepsza kawa nepalska pochodzi z zadaszonych plantacji, które pozwalają owocom dojrzewać przez długi czas. Dzięki temu ziarna mogą rozwinąć swój naturalny smak i wspaniały aromat.
Połowa kawy z nepalskich farm trafia na lokalny rynek. Odpowiada na zapotrzebowanie turystów i emigrantów, którzy po ciężkiej wspinaczce w górach chętnie sięgają po gorący napój. Należy również dodać, że chociaż lokalne gospodarstwa nie są oficjalnie oznakowane jako ekologiczne, jakość nepalskiej kawy odpowiada jakości kawy z certyfikatem BIO.