-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Panamy
Panama odniosła sukces dzięki swojej kawie na całym świecie. Swoją jakość zawdzięcza bogatej w składniki odżywcze wulkanicznej glebie oraz północnym wiatrom, które zapewniają wyjątkowy mikroklimat, spowalniający dojrzewanie owoców kawy. Oczywiście, przyczynia się do tego również bardzo staranne… cały opis
PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
KAKAO PANAMA (20/22)
PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
Panama Reserva Candela - kawa ziarnista
PANAMA ARABICA SHB EP BOQUETE LAS DALIAS FINCA MARY - MICRO LOT
PANAMA GEISHA ESMERALDA - Micro Lot
Kawa z Panamy
Panama odniosła sukces dzięki swojej kawie na całym świecie. Swoją jakość zawdzięcza bogatej w składniki odżywcze wulkanicznej glebie oraz północnym wiatrom, które zapewniają wyjątkowy mikroklimat, spowalniający dojrzewanie owoców kawy. Oczywiście, przyczynia się do tego również bardzo staranne zbieranie i przetwarzanie. Panamscy rolnicy przeznaczają na nie okres od grudnia do marca.
W Panamie kawę uprawia się na wysokości od 1 000 do 1 600 metrów w regionach Boquete, Volcán i Renacimiento. Jeśli chodzi o rodzaj kawy, to ponad 80 procent stanowi arabica (Typica, Caturra, Catuai, Bourbon, Geisha, San Ramon, Pache, Mundo Novo), a reszta to robusta. Udział Panamy w światowym rynku kawy wynosi około jednego procenta.