

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Bardzo dobra, bardzo pachnąca i słodka jak czekolada. Kawa z popularnej brazylijskiej plantacji Fazenda da Lagoa (Farm w pobliżu jeziora) jest jedną z najbardziej popularnych na świecie. Dojrzewa w łonie lasów deszczowych, w otoczeniu gór i jezior krystalicznych. Palenie kawy musi być umiarkowanie intensywne, aby zachować jej „gładkie ciało“ i owocowy aromat.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Niska kwasowość oraz połączenie suszonych owoców z czekoladą sprawia, że ten napój można podawać na jakiejkolwiek okazje. Średnio pełna z lekko słodkim smakiem przyciąga regularnych konsumentów i pijących kawę tylko od święta. Pianka jest bardzo wytrzymała, lekka i gęsta.
Pochodzenie kawy
Stuletnia farma między zielonymi wzgórzami, uprawia 220 hektarów plantacji kawy. Na wysokości 950-1200 metrów mają kawowce arabskie (arabica) znakomite warunki klimatyczne i glebowe. Otoczone drzewami owocowymi wchłaniająświeży zapach natury i aromat słodkich owoców. Dzięki takim warunkom kawa z gospodarstw brazylijskich przy jeziorze jest bardzo popularna.
Krzewy kawowca są zbierane od czwartego roku, ale zapewniają pełny plon w siódmego lub ósmego roku.
Zbiory mogą występować przez cały rok, czy też tylko raz w okresie wegetacji. Pierwsza opcja to gwarancja zbioru dojrzałych owoców, w których miąższ jest miękki co ułatwia wydobycie ziaren, a więc jest to najwyższej jakości kawa. Brazylia Yellow B. Fazenda da Lagoa jest zbierana ręcznie, tak samo sortowana i suszona. Do przetwarzania ziarnek kawy są wykorzystywane metody mokre, czyli rolnicy wsypują ziarna kawy do wody – zbierają zgromadzone na powierzchni niedojrzałe jagody, pozostałe pestkowce przesiewają wodą zgnieceniem specjalnymi płytami. Miąższ oddzielany jest mechanicznie, przez co wcześniej wymagana jest staranna selekcja i eliminacja wszelkich śmieci i kamieni, Następuje fermentacja ściśle nadzorowana, ponieważ właśnie ona znacząco wpływa na ostateczny smak kawy. Suszenie odbywa się w dwóch etapach - najpierw na słońcu, a następnie wysuszeniem.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























5. 4.
14. 5.
24. 5.
7. 5.
5. 10.
5. 10.
20. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
