

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista
Zaproszenia na kawę się nie odmawia. Zachęcamy do kupna jednej z najlepszych na rynku kaw i do przygotowania pachnącego popołudnia dla tych, których lubicie. Przy filiżance gorącej pyszności z lekką nutą czekolady czas mija szybko. Brazylijska Arabika będzie dla was wspaniałym towarzyszem. I nigdy się nie znudzi.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kawa o niskiej kwasowości zachwyci wszystkich, którzy dają pierwszeństwo miękkiemu i okrągłemu smaku. Czekoladowy aromat zaciekawi miłośników niecodziennych smaków, zaś równomierna pianka wspaniale zrównoważy wygląd kawy. Świeże palenie to oczywistość!
Pochodzenie kawy
Największa produkcja kawy i mleka w całej Brazylii pochodzi z południowo-wschodniego regionu Minas. Region ten wprawdzie nie ma morza, ale posiada wiele jaskiń, gór, wodospadów i znalezisk cennych minerałów. Podobnie wyjątkowa, jak cały region, jest również tutaj rosnąca kawa. Kawowce arabskie (Coffea arabica) są hodowane na przepięknym terenie górzystym. Najczęściej małe rodzinne farmy troszczą się o obszerne plantacje i dostarczają do świata ziarna kawy o wysokiej jakości. Za sprawą klimatu, wysokości nad poziomem morza i wilgoci kawa z południa Minas należy do najlepszych na świecie.
Owoc kawowca, czerwony mięsisty pestkowiec, zbiera się albo raz w roku, albo w ciągu całego okresu wegetacji. Co prawda, to trudniejszy, pod względem czasu i finansów, proces, ale zapewnia zbieranie tylko tych najbardziej dojrzałych owoców, a w tym wypadku także najwyższą jakość ziaren. Pod łupiną znajdują się dwa jasno zielone ziarenka kawy. Na proces, podczas którego z owoców produkuje się kawę o wysokiej jakości, składa się pozbawienie łupiny, przesortowanie, pozbawienie łuski i miąższu, fermentacja i wysuszanie. Wszystko dzieje się pod starannym nadzorem, gdyż każde drobne odchylenie w technologii może oznaczać utratę jakości. Najlepsza kawa to ta, która jest świeżo palona. Dlatego z Brazylii sprowadzamy obrobione surowe ziarenka, które palimy dopiero w momencie złożenia zamówienia!
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

31. 10.
22. 7.
5. 7.
20. 9.
20. 9.
14. 9.
14. 9.
2. 9.
23. 6.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Przeglądaliście
