

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista
Zaproszenia na kawę się nie odmawia. Zachęcamy do kupna jednej z najlepszych na rynku kaw i do przygotowania pachnącego popołudnia dla tych, których lubicie. Przy filiżance gorącej pyszności z lekką nutą czekolady czas mija szybko. Brazylijska Arabika będzie dla was wspaniałym towarzyszem. I nigdy się nie znudzi.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kawa o niskiej kwasowości zachwyci wszystkich, którzy dają pierwszeństwo miękkiemu i okrągłemu smaku. Czekoladowy aromat zaciekawi miłośników niecodziennych smaków, zaś równomierna pianka wspaniale zrównoważy wygląd kawy. Świeże palenie to oczywistość!
Pochodzenie kawy
Największa produkcja kawy i mleka w całej Brazylii pochodzi z południowo-wschodniego regionu Minas. Region ten wprawdzie nie ma morza, ale posiada wiele jaskiń, gór, wodospadów i znalezisk cennych minerałów. Podobnie wyjątkowa, jak cały region, jest również tutaj rosnąca kawa. Kawowce arabskie (Coffea arabica) są hodowane na przepięknym terenie górzystym. Najczęściej małe rodzinne farmy troszczą się o obszerne plantacje i dostarczają do świata ziarna kawy o wysokiej jakości. Za sprawą klimatu, wysokości nad poziomem morza i wilgoci kawa z południa Minas należy do najlepszych na świecie.
Owoc kawowca, czerwony mięsisty pestkowiec, zbiera się albo raz w roku, albo w ciągu całego okresu wegetacji. Co prawda, to trudniejszy, pod względem czasu i finansów, proces, ale zapewnia zbieranie tylko tych najbardziej dojrzałych owoców, a w tym wypadku także najwyższą jakość ziaren. Pod łupiną znajdują się dwa jasno zielone ziarenka kawy. Na proces, podczas którego z owoców produkuje się kawę o wysokiej jakości, składa się pozbawienie łupiny, przesortowanie, pozbawienie łuski i miąższu, fermentacja i wysuszanie. Wszystko dzieje się pod starannym nadzorem, gdyż każde drobne odchylenie w technologii może oznaczać utratę jakości. Najlepsza kawa to ta, która jest świeżo palona. Dlatego z Brazylii sprowadzamy obrobione surowe ziarenka, które palimy dopiero w momencie złożenia zamówienia!
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

31. 10.
22. 7.
5. 7.
20. 9.
20. 9.
14. 9.
14. 9.
2. 9.
23. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
