

Potrzebujesz porady?

Zadaj Pytanie
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
O kawie

Niezależnie od tego co wydarzyło się w 2021 roku, miłośnicy kawy zapamiętają go wyłącznie z dobrej strony. Pomógł im bowiem odkryć szereg nowości i rarytasów, a także pozwolił kolejny raz i kolejny delektować się sprawdzoną klasyką o najwyższej jakości. Prezentujemy zestawienie najlepiej sprzedających się kaw w 2021 roku.

Nikt nie zabierze Wam tego, co zostanie, gdy wypijecie swoją ulubioną kawę. Wspaniałe doznania, mnóstwo energii i... Fusy! Tak, tak zwany osad zdecydowanie pozwalamy sobie zaliczyć do zalet kawowej uczty. Bezwzględnie nie pozbywajmy się go wylewając do zlewu lub wysypując do kosza na śmieci. Starajmy się wykorzystać jego potencjał do ostatniego ziarenka. Potrafi zdziałać cuda.

Eksperci w dziedzinie kawy, bariści i kawowi hipsterzy, często wyrażają radykalne opinie w temacie aromatyzowania kawy, które można podsumować słowami „nic, nigdy, niczym”. Opierają się na tym, że każda kawa najwyższej jakości i dobrze wypalona ma specyficzny aromat i niepowtarzalny smak, które zabija dodanie łyżeczki np. syropu miętowego.

Każdemu, kto obejrzy na filmie jak się to robi, trudno będzie uwierzyć, że to w ogóle możliwe. Kawa
rozpuszczalna zmiksowana z wodą? Jaki będzie tego efekt? Doskonały, świetny, wyśmienity!
Spróbujmy hitu tego lata, który nie tylko cudownie orzeźwia, ale jest także tak fotogeniczny, że
chwalą się nim miliony ludzi na całym świecie. Wystarczy na Instagramie wpisać #dalgonacoffee.

Spieszycie się? A może przeciwnie, macie wystarczająco dużo czasu, ale brakuje Wam udogodnień domowej kuchni, czyli elektryczności lub gazu? Nawet w takich przypadkach nie musicie rezygnować z ukochanej kawy. Wręcz przeciwnie. Oto trzy sposoby przygotowania gorącego, mocnego i pachnącego napoju. Pod gołym niebem, na kempingu lub w domku letniskowym.

Filiżanka kawy nie tylko dodaje energii. Przyspiesza również regenerację organizmu i „neutralizuje” komórki tłuszczowe. Międzynarodowy Komitet Olimpijski też ma o niej pozytywne zdanie. Nie zapominajmy jednak o tym, że kawa powinna być świeżo (z wykrzyknikiem) mielona i prawidłowo przechowywana.

Słysząc słowo kawa, większość z nas w pierwszej kolejności pomyśli o filiżance tradycyjnego ciemnobrązowego i cudownie pachnącego napoju, bez którego wielu nie wyobraża sobie początku dnia. Niemniej jednak jej zielony wariant też może nam wiele zaoferować.

Zielona kawa daje szczególną radość. I chociaż… Sam napój zaraz po zaparzeniu zapewne nie oczaruje Was smakiem a jego kolor nie powala. Jest jednak coś, co sprawia, że wciąż i wszędzie się o niej mówi i pisze. Niezaprzeczalny fakt, że mamy do czynienia z małym, zielonym cudem.

Kupiliście kawę ziarnistą dobrej jakości, opracowaliście perfekcyjną technikę jej przygotowania, jednak jej smak nie spełnia Waszych oczekiwań? Przyczynę możecie znaleźć w wydawałoby się małoznaczącym pośrednim etapie – właściwym sposobie mielenia.

Upał nie do wytrzymania, jak tu skutecznie się ochłodzić? Jeżeli jesteście miłośnikami kawy, mamy dla Was propozycję. Słyszeliście o wariancie cold brew? Nie należy mylić z kawą mrożoną. W tej wersji raczej nie oczekujcie na syrop, lody czy bitą śmietanę. Zamiast tego otrzymujecie intensywny i rzetelny smak swojego ulubionego napoju. Co więcej, można go w dość prosty sposób przygotować w domu.

Ten, kto jeszcze nie zna czajniczka mokka, czyli kawiarki, perkolatora, czy kafetierki, powinien szybko to naprawić. Bardzo popularna metoda parzenia kawy w domu wywalczyła sobie miejsce w kuchenkach akademików i mieszkaniach tradycjonalistów.

Zimy już nie ma, zima się skończyła! Kto się nacieszył śniegiem i widokiem okien pięknie pomalowanych mrozem, tego nadejście wiosny ucieszy jeszcze bardziej.