

Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo od 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Łatwo, tanio, gdziekolwiek: Dripper, aeropress i…

Tam, gdzie smętnie szumiii Niagaaara
Ogień już trzeszczy, czajnik smagany jego płomieniami rozgrzewa się, a słońce, wierny przyjaciel wszystkich włóczęgów, zachodzi za wzgórze.
Czas na harmonijną, słodkawo karmelową kawę z gór Kostaryki? Dlaczego nie!W sakwie macie przecież dripper.
Nabierając odrobinę doświadczenia (które bardzo szybko przychodzi) można w bardzo łatwy sposób zaparzyć kawę za pomocą lejka i papierowego filtra, gdziekolwiek.Drippery, czyli szklane, ceramiczne, wykonane ze stali nierdzewnej bądź plastikowe lejki z wypustkami są przystosowane do nałożenia na kubek.Można je kupić w kilku różnych rozmiarach, dla 1 lub 2-3 miłośników kawy.
Kawę do drippera należy zmielić na średnią grubość.I tu jest pies pogrzebany, potrzeba kilku prób i błędów, aby dobrać idealną grubość mielenia.A później wszystko idzie już jak po sznurku.Zawieście czajnik z wodą nad ogniem, jak tylko woda zacznie się gotować, odstawcie ją na minutę.Włóżcie do drippera papierowy filtr i przelejcie go gorącą wodą.Powoduje to rozgrzanie się drippera, neutralizowany jest smak papieru a filtr dobrze przylgnie do jego ścianek.
Nałóżcie dripper z filtrem na kubek, wsypcie do niego zmieloną kawę (15-17 gram na 250 ml napoju) i zalejcie ją wodą tak, aby cała była mokra.Odczekajcie 20 sekund, a następnie cienkim strumieniem dolejcie wymaganą ilość wody wykonując spiralne ruchy od środka do krawędzi.Ekstrakcja nie powinna trwać dłużej niż 3 minuty.
Tam, gdzie każdy ma mały namiot
Kempingi są pełne ludzi przygotowujących śniadania, obiady i kolacje.W namiotach i kamperach nie ma zbyt wiele miejsca, dlatego nie jest rzeczą prostą wygospodarować przestrzeń dla pachnącej przyjemności.Taki lekki i długi na dwie dłonie plastikowy cylinder można łatwo owinąć na przykład kurtką.Docenicie go także w biurze i w domu.Ma swój styl i rzekomo można w nim przygotować kawę najlepszą z tych, jaką można uzyskać w warunkach domowych.
Aeropress składający się z tłoka, korpusu i sitka należy niezwykle popularnych urządzeń do parzenia kawy, istnieje nawet kilka uhonorowanych laurami metod, jak to zrobić.Podstawowa zaleca wyciągnięcie tłoka do samej góry, odwrócenie aeropressu „do góry nogami”, odkręcić wieczko i wsypać zmieloną kawę (14-18 gram na 250ml napoju).Zalecamy zmielenie na drobno.
Następnie włóżcie do sitka papierowy filtr i przepłuczcie go gorącą wodą.Kawę zalewamy wodą o temperaturze 90 ºC do maksymalnego poziomu (najlepiej dwukrotnie z 10-cio sekundową przerwą i krótkim zamieszaniem łyżeczka), potem na korpus nakręcamy sitko.Połóżcie kubek na aeropress i cały zestaw odwróćcie.Właśnie nadszedł czas, żeby delikatnie nacisnąć na tłok i wyekstrahować kawę, która doskonałym aromatem wypełni cały kemping od recepcji, aż po prysznice.
Tam, gdzie w domku letniskowym masz szafę grającą
Oczywiście nie zapominajmy o tych wszystkich, którzy ponad gołym niebem lup płóciennym namiotem stawiają dębową strzechę.Właścicieli działek i domków letniskowych jest pod dostatkiem.Nie każdy chce wyposażyć swoje siedlisko w nowoczesne kawowe technologie.Także nie każdy wyszukuje ziarniste arabiki i robusty o wyrazistym smaku.
Warto więc pamiętać, że lekka, wysokiej jakości kawa rozpuszczalna potrafi oczarować nawet wtedy, gdy jest podawana w obitym kubku po prababci.To również może być intrygujące.Zagotować wodę na piecu i do wyśmienitego placka drożdżowego z porzeczkami podać szybko przygotowaną, doskonałą kawę (1-2 łyżeczek na filiżankę), dla wielu jest spełnieniem snów o idealnym weekendzie.
Wy też możecie tego skosztować.Wybierzcie sobie optymalny sposób przygotowania ulubionej kawy.A my obiecujemy, wrócić do każdego z nich, dokładniej się mu przyglądając.Nie zapominając o tych z nas, którzy przyzwyczaili się do przygotowywania porannej kawy po prostu przez naciśnięcie przycisku, chociaż w naszej ofercie nie znajdziecie elektrycznych ekspresów do kawy, to wyszukaliśmy dla Was kilka stylowych propozycji.
Sami jednak wiecie, że gdy dajecie pierwszeństwo najwyższej jakości produktom z najlepszych na świecie plantacji, to nie ma znaczenia, gdzie i jak będziecie się nimi delektować.Doskonałe zawsze pozostanie doskonałym!