PERU ALADINO DELGADO WASHED kawa ziarnista
Kto jest Aladino Delgado? Doświadczony rolnik, który w północnozachodnim Peru uprawia, zbiera i przetwarza wyjątkową kawę. Jego jedenaście hektarowa farma dołączyła się do najsilniejszego peruwiańskiego zespołu. Zespolenie koordynuje sprzedaż i zapewnia rolnikom uczciwe ceny. Peru Aladino Delgado to kawa, która spełnia marzenia w Peru i w naszym kraju.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Już na pierwszy rzut oka kawa przyciągnie waszą uwagę. Jej ziarna należą do większych i przewyższają swym regularnym kształtem. Podczas degustacji docenimy pełnię smaku z nutą karmelu, kakao i orzechów. Wrażliwi lub doświadczeni smakosze wyczuwają podtexty owoców cytrusowych lub jabłek. Kawa ma aksamitną konsystencję tworząc ciepłą creme.
Pochodzenie kawy
Jak napisaliśmy na początku przywieźliśmy kawę Aladino Delgado z małych plantacji północnego Peru. W jednym z dwunastu okręgów regionu Cajamarca - Chontali, o kawowce odmiany Burbon i typica bezinteresownie i z poświęcenirmm troszczy się Aladino Delgado. Dlaczego z takim oddaniem? Według naszych informacji musí zabezpieczyć przede wszystkim swoją wielką rodzinę a także niestrudzenie pomaga i udziela rady swoim kolegom. Jednym z powodów jest zapewne fakt, że gdy dołączył do lokalnego stowarzyszenia Cenfrocafe, którego zadaniem jest poprawa warunków pracy i życia rolników, aby pomóc im w marketingu i utrzymać wysoką jakość każdej produkcji.
Cenfrocafe została założona w 1999 roku, obecnie liczy około 2000 członków i często reprezentuje najlepszych finalistów w międzynarodowych i krajowych konkursach jakości kawy. Założyciel Anselmo Huaman Moreto powiedział kiedyś: "Dużą różnicą w naszym życiu jest to, że teraz nasze dzieci mogą chodzić do szkoły, nasza kawa jest na rynku uznawana za wysoką jakość, mamy uczciwą cenę za nasze wysiłki i nasi członkowie mogą znów być dumni na to, że są rolnikami. "
Powinniśmy zatrzymać się również w dzielnicy Chontal. Jego położenie i warunki naturalne kształtują smak i zapach kawy. Chontal znajduje się w górnej części rzecznej doliny Huayllabamba Chunchuca. Klimat jest wilgotny, subtropikalny. Łagodny klimat i żyzna gleba, która nie jest uprawiana z użyciem pestycydów, jest idealnym miejscem do produkcji warzyw, owoców, i oczywiście kawy, która w 1998 roku wzrosła do 58 procent całej powierzchni uprawnej.
Gospodarstwo pana Delgado wybrało szczególnie interesującą metodę przetwarzania jagód kawy. Procedura ta jest podobna do tradycyjnej metody mokrej, tylko fermentacja przebiega w pojemnikach ceramicznych i wysuszanie w specjalnej szklarni z kontrolowanym mikroklimatem. Dzięki tej metodzie, kawa ma bardzo charakterystyczny i wielowarstwowy smak.
Peru Aladino Delgado odnosi pierwszeństwo w wielu konkursach. Do swego specjalnego wydania wybrała ją sieć sklepowa Starbucks. Jak pisze na swojej stronie internetowej, można ją uzyskać jedynie w wybranych sklepach, ponieważ jest dostępna tylko w ograniczonych ilościach.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę zmielić na grubość zgodną z gatunkiem wybranej kawy.
Użyj na jedną filiżankę kawy co najmniej 1,5-2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Kawę zalać wodą o temperaturze około 95 ° C
Potrzebujesz porady?
23. 4.