

INDIE PLANTATION AA kawa ziarnista
Arabica w 100% w orientalnym podaniu! Unikalny, pikantny smak, elegancka kwasowość i słodycz desygnuje kawę z indyjskiego Kernataky do roli wielkiego faworyta. Lokalną specjalnością jest Kents nazwaną na cześć Anglika, który w 1920 roku zasadził pierwsze krzewy kawowe. W Europie kawa z Indii jest używana głównie do espresso.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Indyjskie plantacyjne kawy charakteryzują się delikatnym aromatem o lekko pikantnym smaku. Odzwierciedla się w nim kardamon, goździki, pieprz i gałka muszkatołowa. Na niekonwencjonalny smak w pewnym stopniu ma wpływ sposób obróbki kawy i także warunki naturalne w Indiach. Espresso ma piękne i żywe kolory, pianka jest gęsta, zwarta i dobra.
Pochodzenie kawy
Kernataka to obszar przybrzeżny w południowo-zachodniej Indii. Na jego klimat wpływa sześć pór roku: wiosna, lato, pora deszczowa, wczesna i późna jesień oraz zima. Od czerwca do września, kraj jest rozbijany przez monsuny po raz pierwszy, druga fala deszczów nadchodzi od października do grudnia. Arabica jest uprawiana na dużych wysokościach i jest bardzo wrażliwa na szkodniki.
Dlatego jej ochrona jest pod uważną kontrolą. Wszystkie kawy w Indiach hoduje się w cieniu, często w połączeniu z uprawami przypraw.
Do Indii krzew kawowy (Coffea arabica) w 1670 roku trafił z Jemenu. Gdy Indie zaczęły eksportować kawę do Europy na statkach, przez tą długą podróż w wilgotnym i słonym środowisku zyskała ona oryginalny smak. I dlatego, Europejczycy wymagają, by indyjska kawa zachowała swój charakter nawet podczas transportu powietrznego. W związku z tym, w dzisiejszych czasach rolnicy przetwarzają owoce kawy specjalnym procesem, zwanym monsumowaniem, który polega na wystawieniu kawy wpływowi silnego działania wilgotnego i ciepłego powietrza, które występuje na terenach Indii w porze monsunowej. Trwający kilku tygodniowy proces zmienia barwę i smak kawy.
Indie eksportują około 70 procent swojej produkcji kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

26. 6.
26. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ kawa ziarnista
