

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - kawa ziarnista
Kawy indyjskie są poszukiwane za swój intrygujacy smak, jaki otrzymują ze względu na doskonały klimat i położenie plantacji. Wynika to z działania ciepłego i wilgotnego powietrza, które występuje w Indiach podczas pory monsunowej. Ten okres trwa kilka tygodni i zmienia kolor i smak kawy. Kawa India Robusta Parchment Was zachwyci pełnym czekoladowowym ziemistym smakiem. Jest to kawa o wysokiej zawartości kofeiny z lekką kwasowością.

Skład
Robusta 100%Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO
