

Peru SHB EP Finca Rosenheim - mikrolot
Jeśli chcecie dowiedzieć się, jak smakuje jedna z najlepszych peruwiańskich kaw, koniecznie ją spróbujcie! Peru SHB EP Finca Rosenheim zachwyci Was już przy pierwszym łyku. Jego wyjątkowość polega na owocowych nutach, którym towarzyszy czekoladowo-cynamonowy posmak. Aromat jest cudownie kwiatowy, a kwasowość bardzo dyskretna. Ponadto kawa z rodzinnej farmy Rosenheimów posiada certyfikat Rainforest Alliance.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Peru SHB EP Finca Rosenheim jest delikatne, ale bardzo warstwowe. Zachwyca kwiatowym aromatem, łagodną kwasowością oraz smakiem owoców, czekolady i cynamonu. Wspaniałe, harmonijne doznania wieńczy długi, okrągły posmak.
Pochodzenie kawy
Finca Rosenheim to określenie wśród baristów. W otoczeniu pięknych krajobrazów rodzinne gospodarstwo uprawia około 60 hektarów ziemi, z czego jedną trzecią zajmują drzewa kawowe, z których pozyskuje się ziarna doskonałej jakości. A reszta? Reszta należy do uli, noclegowni, zakładów przetwórczych, a przede wszystkim... do dzikiej przyrody.
Od maja do września właściciele chętnie przyjmują wszystkich chętnych i angażują ich w pielęgnację drzewek kawowych, zbiór czerwonych owoców kawy i ich obróbkę. Oprócz wspaniałych wrażeń goście zabiorą do domu wspaniałą kawę. W rzeczywistości, Peru SHB EP Finca Rosenheim jest oceniana jako jedna z najlepszych w Peru. Ponadto posiada certyfikat Rainforest Alliance, co świadczy o tym, że gospodarstwo, z którego pochodzi, wspiera bioróżnorodność i zrównoważony tryb życia. Obecnie certyfikat taki posiada około 2,5 miliona rolników w ponad 70 krajach.
Jak łatwo się domyślić, Rosenheimowie wyjątkowo dbają o swoją kawę. Uprawiają drzewa kawowe bez użycia nawozów przemysłowych, zbierają czerwone owoce kawy wyłącznie ręcznie, przetwarzają je poprzez mycie i suszą zielone ziarna na słońcu.
Ta szczególna kawa pochodzi z drzew kawowca Bourbon. Są to wysokie krzewy, które najlepiej rozwijają się na większych wysokościach. Mimo że plon jest przeciętny, ziarna są znane z doskonałego smaku i wspaniałego aromatu. Bourbon pojawił się w obu Amerykach pod koniec XIX wieku, rozprzestrzeniając się z Brazylii na inne części Ameryki Południowej i Środkowej, gdzie uprawia się go do dziś.
Skrót SHB (Strictly Hard Bean) w nazwie kawy oznacza bardzo twarde ziarno, natomiast skrót EP (European Preparation) oznacza, że kawa została zapakowana zgodnie z najwyższymi standardami.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista
