

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY ziarnista kawa
Wyrusz z nami w podróż do wielkich wulkanów wokół zatoki i meandrów, w cieniu bananowych drzew ... na pewno trafisz na pachnące plantacje. Kawa z północnej Kolumbii ma niepowtarzalny urok. Niby bardzo łagodna, ale z pulsującym życiem. Niby słodycz, ale również i kwasowość. Otuli twoje zmysły smakiem kokosa i doda ci energii na cały dzień.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kolumbia Excelso Medelin należy do silnych kaw, o wysokiej jakości i dużej wielkości ziarna przy pełnej intensywności. Palimy ją tak. by zyskać zrównoważoną słodycz z kokosowym aromatem. Jej posmak pozostaje na języku i stopniowo zanika po pewnym czasie. Dzięki temu na kawę z Pedregal jest duży popyt. Gęsta i trwała pianka to przeżycie jeszcze bardziej wzmacnia.
Pochodzenie kawy
Jakościowa plantacyjna kawa z Kolumbii jest najczęściej poszukiwana na świecie. Południowoamerykański kraj skąpany jest w Atlantyku i Pacyfiku, co znacząco ma wpływ na klimat i zmiany pór roku. Pomimo częstych zmian pogody rolnicy zebrali w 2013 roku około 600.000 ton ziaren kawy. Wzrost produkcji kawy, Kolumbię wyniósł do pierwszej trójki supermocarstw w produkcji kawy.
Sto procent Pedregal Arabica rośnie w regionie u podnóża Andów. Gleby wulkaniczne dają jej niezbędnych składników odżywczych, wysoką powietrzną wilgotność i niezbędną wilgoć. Staranny dobór odmian Burbon, którego lokalne warunki naturalne sprzyjają najbardziej, pozwala rolnikom sprzedawać kawy wysokiej jakości, pełne i jedwabiste.
Kawowce (arabica Caffey) w Pedregal są zazwyczaj zbierane przez cały rok. Zapewnia to zbiór tylko najdojrzalszych jagód (owoc przypomina wiśnie), oraz dzięki ręcznej obróbce zapewnia się delikatne obchodzenie z ziarnami. Ziarna kawy są przetwarzane metodą mokrą - owoce najpierw wylewa się do wody, a te, które pozostają na powierzchni, są usuwane. Na dole pozostają całkowicie dojrzałe jagody wysokiej jakości, które są w wodzie przez płyty wytłaczane kruszeniem. Pozbywa się tak większości miąższu kawy i skórki. Po fermentacji, która jest szczególnie pod kontrolą, ponieważ znacząco wpływa na ostateczny smak i aromat, ziarna kawy są suszone - najpierw w słońcu, a następnie w suszarniach.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

27. 7.
18. 11.
6. 9.
3. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa
