

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista
Popularną odmianę Bourbon charakteryzują małe i regularne ziarna, kwasowość i pełna intensywność. Plantacyjnej kawy Gwatemali nie może zabraknąć na twojej półce wśród ulubionych smakołyków. Niezwykle intensywny, owocowy aromat i średni stopień prażenia – smakuje jak małe ristretto i klasyczne espresso.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Słodka i aksamitna, zawsze świeżo palona i owocowy aromat - to Antiqua San Juan kawa ziarnista. Łączy ona w sobie tony brzoskwiń, śliwek i moreli. Filiżanka kawy nie jest zbyt mocna, a ze względu na niską kwasowość kawy, jest gładka i delikatna. Posmak zaskoczy miłym owocowym smakiem. Pianka jest bogata i elastyczna.
Pochodzenie kawy
Kawa jest uprawiana w Gwatemali zwykle na wyższych wysokościach, często na wulkanicznej glebie. To daje wyjątkowe właściwości smakowe. La Antiqua jest regionem, w centralnych wyżynach Gwatemali, dziś uznany jako światowe dziedzictwo UNESCO. Otaczają ją trzy wulkany, których popiół bogaty w minerały służy zarówno uprawom rolnym jako naturalny nawóz, jak i zatrzymuje wilgoć w glebie.
Produkcja kawy w Gwatemali zaczęła się rozwijać po 1850. Rośliny kawowca (Coffea arabica) które są uprawiane na większych wysokościach, muszą być chronione przed zimnymi północnymi wiatrami. Większość plantacji należy do mniejszych rolników, którzy są członkami krajowego związku kawy Anacafe. Dzięki temu istnieje w Gwatemali kontrola jakości produkowanej kawy i nadzoru nad warunkami pracy rolników.
W obszarze Antiqua jagody drzew kawowych przypominających wiśnie zbierane są od stycznia do połowy marca, niemal bez przerwy. Przetwarzanie na mokro oznacza, że owoce są dostarczane do zbiornika wody, gdzie są oddzielane od niskiej jakości (na dno). Wraz z wodą przechodzą przez płyty, które kruszą owoc i uwalniają miąższ. Po fermentacji i suszeniu, ziarna są sortowane i pakowane.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























31. 3.
7. 10.
2. 9.
23. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa
