Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalan 100% arabica

Kod: 1433

Jezioro położone na najwyższej wysokości nad poziomem morza, miasto bez drogi dojazdowej, najgłębszy kanion… I jedna z najlepszych kaw rozpuszczalnych. To właśnie Peru, kraj wielu kontrastów, który ma ponad stuletnie doświadczenie w uprawianiu krzewów kawowca. Tradycyjny rejon kawowy Puno Norte rodzi pełne ziarenka o smaku czekoladowo-owocowym. Równie mistrzowską jest kawa w postaci liofilizowanej. Nie traci żadnej ze swoich zalet a do tego wystarczy ją tylko zalać gorącą wodą. Bonus? Jakość BIO!

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 25. 7. 2019
DPD Dostarczymy do 25. 7. 2019 11,0 zł
Inpost - kurier Dostarczymy do 25. 7. 2019 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 25. 7. 2019 10,0 zł
Duże opakowanie:
215,0 zł brutto
111,7 zł brutto
63,7 zł brutto
Małe opakowanie:
32,2 zł brutto
19,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokość nad poziomem morza
Wysokość nad poziomem morza:
1900m
Smak
Smak:
Owoce, czekolada
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Zamrażanie
BIO
BIO:
Tak

Skład

Arabica 100%

Pianka i smak kawy

Kawa Peru BIO liofilizowana jest produkowana z ziarenek 100 procentowej kawy arabica. Odnajdziecie w niej czekoladę wraz z owocami, słodycz oraz przyjemny orzeszkowy posmak. Baza jest pełna i gładka. Po zalaniu gorącą wodą na jej powierzchni pojawia się delikatna pianka.

Pochodzenie kawy

Widzicie przed sobą jednorodną kawę z wysokich gór, które w zamierzchłych czasach zamieszkiwali mityczni Inkowie. Obecnie na plantacjach kawy w peruwiańskich Andach pracują także ich potomkowie. Wraz z nowo przybyłymi, w większości drobnymi plantatorami uprawiają kawę, która jest dla nich jedynym źródłem utrzymania. W jej sąsiedztwie sadzą na przykład kukurydzę, szparagi, pomidory, ziemniaki i komosę. W peruwiańskim rolnictwie nawozy sztuczne używane są w bardzo niewielkim stopniu. Częściej korzysta się z naturalnych sposobów dostarczania roślinom składników odżywczych. I chociaż plantatorzy wciąż zmagają się z przestarzałą infrastrukturą, jednak w przypadku kawy udało im się niezwykle skutecznie rozwinąć rynek.

Region Puno Norte należy do obszarów na południu Peru ściśle związanych z tradycją, gdzie uprawy kawowców bardzo dobrze się rozwijają. Położenie na dużych wysokościach nad poziomem morza razem z podłożem wulkanicznym sprawiają, że tamtejsze zbiory mają gładką i bardzo przyjemną bazę oraz słodko kremowy smak. Nie jest przypadkiem, że kawa z tego obszaru zdobywa uznanie na światowych konkursach i jest wspierana przez krajową organizację do spraw kawy. Owoce krzewów kawowca są przetwarzane w procesie tak zwanego przemywania. Są wsypywane do pojemników z wodą i przeciskane przez tarki, a po usunięciu z nich czerwonej skórki przenoszone są do zbiorników fermentacyjnych. W nich kawa leżakuje przez okres od kilku godzin do kilku dni. Proces fermentacji rozpuszcza słodki miąższ i uwalnia ziarenka. Zielona kawa jest następnie suszona bądź bezpośrednio na słońcu, bądź w suszarkach.

Droga do uzyskania liofilizowanej kawy rozpuszczalnej jest o wiele dłuższa. Zielone ziarenka należy uprażyć i ugotować. Otrzymany płyn odparowuje się aż do uzyskania konsystencji syropu. Tak uzyskany koncentrat przechodzi przez proces liofilizacji, czyli zamrażanie w otoczeniu o obniżonym ciśnieniu powietrza. Zamrożona w temperaturze -40°C masa jest mielona w środowisku niskiego ciśnienia (w próżniowej komorze liofilizacyjnej) i pozbawiana cząsteczek wody. Sublimacja zapewnia zachowanie wszystkich właściwości sensorycznych kawy. W rezultacie powstają duże kryształki o gładkiej powierzchni.

Liofilizowana kawa rozpuszczalna pojawiła się na rynku w 1937 roku. Jej popularność od tego momentu nieustannie rośnie. Przecież połowa światowej produkcji kawy jest przeznaczona do wytwarzania jej rozpuszczalnego wariantu. Niniejsza kawa jest jedną z najlepszych!

 

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1. Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.

2. Użyjcie 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalejcie przegotowaną wodą o temperaturze ok. 90°C. Gotująca się woda pozbawi kawę jej wyrazistego smaku.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty

Szybka i wyjątkowo dobra! Kawa rozpuszczalna z Meksyku jest wspaniałą alternatywą w sytuacjach, kiedy nie ma się pod ręką młynka czy ekspresu do kawy ziarenkowej. Wystarczy wsypać łyżeczkę kawy do kubka i przelać ją wrzątkiem. Harmonijna mieszanka Arabiki i Robusty jest aksamitnie kremowa i posiada przyjemny cytrusowy posmak.   Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 25. 7. 2019
Duże opakowanie:
88,0 zł brutto
48,2 zł brutto
28,2 zł brutto
Małe opakowanie:
15,2 zł brutto
9,8 zł brutto

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna

Nie wstrząsać, zamieszać. Kawę rozpuszczalną przygotujecie w mgnieniu oka. Ekwadorska specjalność z Andyjskich wyżyn zawiera zarówno delikatną Arabikę jak i silną Robustę. Dokładnie pół na pół. To sprawia, że uzyskany smak jest zrównoważony, przyjemnie winowo- cytrusowo.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 25. 7. 2019
Duże opakowanie:
113,5 zł brutto
60,8 zł brutto
35,3 zł brutto
Małe opakowanie:
18,7 zł brutto
11,8 zł brutto

EKWADOR 100% ROBUSTA - kawa rozpuszczalna
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EKWADOR 100% ROBUSTA - kawa rozpuszczalna

Zgadnij, ile wypiją kawy instant rocznie Francuzi. A Polacy? O wiele więcej! Być może ze względu na łatwość przygotowania, być może z powodu fascynacji krótkim i szybkim rozpuszczeniem pachnących kryształków w kubku ... W celu łatwego wyboru kawy, przywozimy z Ekwadoru cytrusową i mocną kawę. Idealna jest na czas intensywnej pracy, jak i do wypoczynku. Stuprocentową rozpuszczalną Robustę warto spróbować. Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 25. 7. 2019
Duże opakowanie:
93,0 zł brutto
50,7 zł brutto
29,7 zł brutto
Małe opakowanie:
15,8 zł brutto
10,3 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »