

Indonezja BIO - kawa rozpuszczalna
Indonezyjska kawa jest popularna ze względu na swój bogaty, pełny smak z nutami przypraw, kakao, karmelu, a czasem ziół. Teraz można ją wypróbować w wersji rozpuszczalnej. To doskonały wybór dla każdego, kto chce mieć szybko kawę na stole a jednocześnie nie chce iść na kompromis w kwestii jakości. Indonesia BIO powstaje w 100% z ziaren arabiki uprawianych zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Spróbujcie!
Skład
Arabika BIO 100%Pianka i smak kawy
Indonezja BIO - w kawie rozpuszczalnej znajdziemy nie tylko smak karmelu, ale także ślady orzechów ze słodowym wykończeniem. Po zalaniu gorącą wodą kawa tworzy gładką cremę.
Pochodzenie kawy
Drzewa kawowca (Coffea) uprawiane są w Indonezji od XVII wieku. Pierwsze plantacje kawy posadzono na wyspie Jawa po sprowadzeniu krzewów przez Holendrów w 1696 roku. W następnych dziesięcioleciach uprawa kawy rozprzestrzeniła się także na Sumatrę i Sulawesi. Przez lata kawa indonezyjska ugruntowała swoją pozycję na rynku i była ważnym towarem eksportowym. Kupcy docenili jej wyjątkowy smak i wspaniały aromat, kawa ta miała dobre imię również w Europie.
Po drugiej wojnie światowej Indonezja przeszła wiele zmian politycznych, które doprowadziły do nacjonalizacji dużej części plantacji. Renesans branży kawowej mógł nastąpić dopiero w latach 80. i 90. ubiegłego wieku, kiedy to plantacje kawy wróciły w ręce prywatnych przedsiębiorców. Dziś Indonezja jest czwartym co do wielkości producentem kawy na świecie, a ponad 90 procent zbiorów pochodzi od drobnych rolników, których plantacje nie przekraczają jednego hektara.
Indonezyjczycy uprawiają ponad 20 odmian kawowca, od "klasycznych" odmian Typica i Caturra, przez krzyżówki Arabiki i Robusty Hibrido de Timor, po etiopskie linie Ramburg i Abyssinia. Indonezyjski Instytut Badań nad Kawą i Kakao (ICCRI) nadzoruje uprawę, zbiory i marketing kawy, wykonując zadania takie jak mapowanie obszarów odpowiednich do ekspansji plantacji, prowadzenie badań nad chorobami drzew kawowych, szkolenie rolników w zakresie ulepszonych technik produkcji itp. Prawdą jest, że robusta jest zwykle wykorzystywana do produkcji indonezyjskiej kawy rozpuszczalnej. Jednak nasza kawa rozpuszczalna Indonesia BIO stanowi wyjątek od tej reguły. Jest to produkt z czystej arabiki, więc smakuje delikatniej. Ponadto pochodzi z upraw ekologicznych, więc była uprawiana, zbierana i przetwarzana bez użycia nawozów przemysłowych, oprysków lub innych produktów.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1. W celu optymalnego przygotowania należy wybrać mały kubek o objętości 100 ml.
2. Należy wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.
3. Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 484 kj / 118 kcal |
Tłuszcze: | 0,2 |
z tego nasycone: | 0,1 |
Sacharydy: | 3,1 |
z tego cukry: | 3,1 |
Błonnik: | 34,1 |
Białka: | 7,8 |
Sól: | 0,1 |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

LUNG CHING – STUDNIA SMOKA - zielona herbata

PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalan 100% arabica
