Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Indonezja BIO - kawa rozpuszczalna

Kod: 1921

Indonezyjska kawa jest popularna ze względu na swój bogaty, pełny smak z nutami przypraw, kakao, karmelu, a czasem ziół. Teraz można ją wypróbować w wersji rozpuszczalnej. To doskonały wybór dla każdego, kto chce mieć szybko kawę na stole a jednocześnie nie chce iść na kompromis w kwestii jakości. Indonesia BIO powstaje w 100% z ziaren arabiki uprawianych zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Spróbujcie!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
337,4 zł /1000 g 33,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Java / Indonezja
Smak
Smak:
Karmel, Orzechy, Słód
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Sprejování
BIO
BIO:
Tak

Skład

Arabika BIO 100%

Pianka i smak kawy

Indonezja BIO - w kawie rozpuszczalnej znajdziemy nie tylko smak karmelu, ale także ślady orzechów ze słodowym wykończeniem. Po zalaniu gorącą wodą kawa tworzy gładką cremę.

Pochodzenie kawy

Drzewa kawowca (Coffea) uprawiane są w Indonezji od XVII wieku. Pierwsze plantacje kawy posadzono na wyspie Jawa po sprowadzeniu krzewów przez Holendrów w 1696 roku. W następnych dziesięcioleciach uprawa kawy rozprzestrzeniła się także na Sumatrę i Sulawesi. Przez lata kawa indonezyjska ugruntowała swoją pozycję na rynku i była ważnym towarem eksportowym. Kupcy docenili jej wyjątkowy smak i wspaniały aromat, kawa ta miała dobre imię również w Europie.

Po drugiej wojnie światowej Indonezja przeszła wiele zmian politycznych, które doprowadziły do ​​nacjonalizacji dużej części plantacji. Renesans branży kawowej mógł nastąpić dopiero w latach 80. i 90. ubiegłego wieku, kiedy to plantacje kawy wróciły w ręce prywatnych przedsiębiorców. Dziś Indonezja jest czwartym co do wielkości producentem kawy na świecie, a ponad 90 procent zbiorów pochodzi od drobnych rolników, których plantacje nie przekraczają jednego hektara.

Indonezyjczycy uprawiają ponad 20 odmian kawowca, od "klasycznych" odmian Typica i Caturra, przez krzyżówki Arabiki i Robusty Hibrido de Timor, po etiopskie linie Ramburg i Abyssinia. Indonezyjski Instytut Badań nad Kawą i Kakao (ICCRI) nadzoruje uprawę, zbiory i marketing kawy, wykonując zadania takie jak mapowanie obszarów odpowiednich do ekspansji plantacji, prowadzenie badań nad chorobami drzew kawowych, szkolenie rolników w zakresie ulepszonych technik produkcji itp. Prawdą jest, że robusta jest zwykle wykorzystywana do produkcji indonezyjskiej kawy rozpuszczalnej. Jednak nasza kawa rozpuszczalna Indonesia BIO stanowi wyjątek od tej reguły. Jest to produkt z czystej arabiki, więc smakuje delikatniej. Ponadto pochodzi z upraw ekologicznych, więc była uprawiana, zbierana i przetwarzana bez użycia nawozów przemysłowych, oprysków lub innych produktów.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1. W celu optymalnego przygotowania należy wybrać mały kubek o objętości 100 ml.

2. Należy wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.

3. Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g kawy
Wartość energetyczna: 484 kj / 118 kcal
Tłuszcze: 0,2
z tego nasycone: 0,1
Sacharydy: 3,1
z tego cukry: 3,1
Błonnik: 34,1
Białka: 7,8
Sól: 0,1
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty

Szybka i wyjątkowo dobra! Kawa rozpuszczalna z Meksyku jest wspaniałą alternatywą w sytuacjach, kiedy nie ma się pod ręką młynka czy ekspresu do kawy ziarenkowej. Wystarczy wsypać łyżeczkę kawy do kubka i przelać ją wrzątkiem. Harmonijna mieszanka Arabiki i Robusty jest aksamitnie kremowa i posiada przyjemny cytrusowy posmak.   Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
137,5 zł /1000 g 13,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna

Nie wstrząsać, zamieszać. Kawę rozpuszczalną przygotujecie w mgnieniu oka. Ekwadorska specjalność z Andyjskich wyżyn zawiera zarówno delikatną Arabikę jak i silną Robustę. To sprawia, że uzyskany smak jest zrównoważony, przyjemnie winowo- cytrusowo.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
177,9 zł /1000 g 17,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica

Jezioro położone na najwyższej wysokości nad poziomem morza, miasto bez drogi dojazdowej, najgłębszy kanion… I jedna z najlepszych kaw rozpuszczalnych. To właśnie Peru, kraj wielu kontrastów, który ma ponad stuletnie doświadczenie w uprawianiu krzewów kawowca. Tradycyjny rejon kawowy Puno Norte rodzi pełne ziarenka o smaku czekoladowo-owocowym. Równie mistrzowską jest kawa w postaci liofilizowanej. Nie traci żadnej ze swoich zalet a do tego wystarczy ją tylko zalać gorącą… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
408,1 zł /1000 g 40,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »