Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

TANZANIA BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica

Kod: 1554

Liofilizowanie nie jest żadnym zaklęciem, które miałoby omamić klienta. Wręcz przeciwnie. Jeśli spotkacie się z kawą rozpuszczalną wyprodukowaną w procesie liofilizacji, nie wahajcie się jej spróbować. Będzie bowiem łagodna, wielowarstwowa i zrównoważona. W przypadku Tanzania BIO odnajdziecie w niej nutki owoców i czekolady. Przygotujcie sobie ulubiony kubek, gorącą wodę i łyżeczkę: możecie rozpocząć dzień!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
403,2 zł /1000 g 40,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Tanzania
Różnorodność
Różnorodność:
Bourbon
Region
Region:
Mt.Oldeani
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1540m
Smak
Smak:
Czekolada, Owoce
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Zamrażanie
BIO
BIO:
Tak

Skład

Arabika BIO 100%

PIANKA I SMAK KAWY

Kawa rozpuszczalna Tanzania BIO liofilizowana należy do tych, które zachwycają zarówno doskonałym smakiem, jak i błyskawicznym przygotowaniem. Przetwarzanie w procesie tak zwanego wymrażania nie pozbawia jej aromatu ani koloru, które zadowolą Wasze podniebienie. Poczciwa i delikatna arabika w połączeniu z soczystymi owocami i czekoladą przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kawy już po pierwszym łyku.

POCHODZENIE KAWY

Ten, kto jest fanem safari pewnie dobrze zna Mountain Oldeani. Słynne góry Tanzanii ze sławnym, wygasłym wulkanem Ngorongoro są uważane za ósmy cud świata. Dzięki temu obszar północnej Tanzanii przyciąga uwagę turystów i badaczy dzikiej przyrody z całego świata. Przyciąga również firmy przemysłu kawowego. Ponieważ lokalni plantatorzy produkują ziarno w wyjątkowych parametrach.

Kawa jest najważniejszym towarem eksportowym Tanzanii, kraj ten produkuje 30-40 tys. ton rocznie, z czego 70% to arabika, 30% robusta.
Owoce krzewów kawowca (Coffea arabica), hodowanych przede wszystkim przez drobnych rolników zbierane są od października do lutego. Oficjalne dane mówią o ponad ćwierć milionie ludzi obracających się tutaj w przemyśle kawowym. Dla samych Tanzańczyków kawa jest za droga (roczne zapotrzebowanie utrzymuje się poniżej 10% całkowitej produkcji), więc raczej wolą delektować się herbatą.
Droga, jaką pokonuje kawa, zanim stanie się produktem liofilizowanym, jest długa i trudna. Aby wynik był doskonały, każdy producent musi zwracać uwagę na staranność i najwyższą jakość swojego produktu. Jagody kawowca lokalni rolnicy zbierają kilka razy po sobie, biorąc pod uwagę ich stopniowe dojrzewanie. Poprzez przemywanie usuwa się skórkę i miąższ, aby uwolnić zielone ziarna, a następnie pozostawia się je fermentować w wodzie przez kilka godzin. Po wysuszeniu zbiorów, mogą zostać sprzedane.

Kolejnym etapem w drodze do uzyskania kawy liofilizowanej jest prażenie. Również od tego zależy, jaki aromat kawa zachowa i jakim smakiem uraczy konsumenta. Po uprażeniu przygotowywany jest mocny ekstrakt, który należy wysuszyć, aby powstał ""proszek"" rozpuszczający się w wodzie. Jednym ze sposobów jest tak zwane sprejowanie – rozpryskiwanie ekstraktu w gorącym powietrzu. Drugim, nieco trudniejszym, liofilizacja. W trakcie tego procesu ekstrakt kawy jest głęboko zamrażany, a następnie pod niewielkim ciśnieniem ""wysuszany"" poprzez sublimację (zmiana stałego stanu skupienia w płynny). Wyprodukowaną w ten sposób kawę można rozpoznać po wyglądzie (duże, gładkie kryształki), jak również po smaku (pełny, harmonijny, wielowarstwowy) i aromacie (mocny).
Liofilizowana kawa rozpuszczalna wyprodukowana z tanzańskich ziaren należy do bardzo dobrych jakościowo i pożądanych. Dodatkowo posiada certyfikat BIO, co oznacza, że uprawa krzewów kawowca oraz sposób przetwarzania kawy nie mają negatywnego wpływu na środowisko. "

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1.Aby uzyskać optymalne przygotowanie, wybierz mały kubek o pojemności 90 ml.
2.Użyj 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalej przegotowaną wodą o temperaturze 90 ° C. Wrząca woda pozbawia kawę wyjątkowego smaku.
3.Do parzenia kawy zawsze używaj świeżej wody.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica

Jezioro położone na najwyższej wysokości nad poziomem morza, miasto bez drogi dojazdowej, najgłębszy kanion… I jedna z najlepszych kaw rozpuszczalnych. To właśnie Peru, kraj wielu kontrastów, który ma ponad stuletnie doświadczenie w uprawianiu krzewów kawowca. Tradycyjny rejon kawowy Puno Norte rodzi pełne ziarenka o smaku czekoladowo-owocowym. Równie mistrzowską jest kawa w postaci liofilizowanej. Nie traci żadnej ze swoich zalet a do tego wystarczy ją tylko zalać gorącą… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
408,1 zł /1000 g 40,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

 Kolumbia - liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

Kolumbia - liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica

Wiadomo, że kolumbijska arabika ma łagodny, czekoladowo-orzechowy smak. Ta rozpuszczalna wersja jest dokładnie taka. Pokocha ją każdy, kto ma ochotę na świetny, a jednocześnie bardzo szybko przygotowany kubek kawy. Kawa rozpuszczalna doskonale nadaje się również do przygotowania popularnej kawy dalgona lub kawy mrożonej. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
366,0 zł /1000 g 36,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

Indie - kawa rozpuszczalna 100% robusta
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

Indie - kawa rozpuszczalna 100% robusta

Kawa należy do Indii od ponad dwustu lat. Przez ten czas zyskała niezwykle dobre imię, a także miliony fanów na całym świecie. Lokalni rolnicy eksperymentują z praktykami uprawy, innowacyjnymi procesami przetwarzania i co roku podnoszą poziom swoich zbiorów, aby zapewnić jeszcze lepsze doznania dla smakoszy. Dowodem na to jest kawa rozpuszczalna z indyjskiej robusty. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
183,2 zł /1000 g 18,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »