

TANZANIA BIO liofilizowana kawa rozpuszczalna 100% arabica
Liofilizowanie nie jest żadnym zaklęciem, które miałoby omamić klienta. Wręcz przeciwnie. Jeśli spotkacie się z kawą rozpuszczalną wyprodukowaną w procesie liofilizacji, nie wahajcie się jej spróbować. Będzie bowiem łagodna, wielowarstwowa i zrównoważona. W przypadku Tanzania BIO odnajdziecie w niej nutki owoców i czekolady. Przygotujcie sobie ulubiony kubek, gorącą wodę i łyżeczkę: możecie rozpocząć dzień!
Skład
Arabica 100%PIANKA I SMAK KAWY
Kawa rozpuszczalna Tanzania BIO liofilizowana należy do tych, które zachwycają zarówno doskonałym smakiem, jak i błyskawicznym przygotowaniem. Przetwarzanie w procesie tak zwanego wymrażania nie pozbawia jej aromatu ani koloru, które zadowolą Wasze podniebienie. Poczciwa i delikatna arabika w połączeniu z soczystymi owocami i czekoladą przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kawy już po pierwszym łyku.
POCHODZENIE KAWY
Ten, kto jest fanem safari pewnie dobrze zna Mountain Oldeani. Słynne góry Tanzanii ze sławnym, wygasłym wulkanem Ngorongoro są uważane za ósmy cud świata. Dzięki temu obszar północnej Tanzanii przyciąga uwagę turystów i badaczy dzikiej przyrody z całego świata. Przyciąga również firmy przemysłu kawowego. Ponieważ lokalni plantatorzy produkują ziarno w wyjątkowych parametrach.
Kawa jest najważniejszym towarem eksportowym Tanzanii, kraj ten produkuje 30-40 tys. ton rocznie, z czego 70% to arabika, 30% robusta.
Owoce krzewów kawowca (Coffea arabica), hodowanych przede wszystkim przez drobnych rolników zbierane są od października do lutego. Oficjalne dane mówią o ponad ćwierć milionie ludzi obracających się tutaj w przemyśle kawowym. Dla samych Tanzańczyków kawa jest za droga (roczne zapotrzebowanie utrzymuje się poniżej 10% całkowitej produkcji), więc raczej wolą delektować się herbatą.
Droga, jaką pokonuje kawa, zanim stanie się produktem liofilizowanym, jest długa i trudna. Aby wynik był doskonały, każdy producent musi zwracać uwagę na staranność i najwyższą jakość swojego produktu. Jagody kawowca lokalni rolnicy zbierają kilka razy po sobie, biorąc pod uwagę ich stopniowe dojrzewanie. Poprzez przemywanie usuwa się skórkę i miąższ, aby uwolnić zielone ziarna, a następnie pozostawia się je fermentować w wodzie przez kilka godzin. Po wysuszeniu zbiorów, mogą zostać sprzedane.
Kolejnym etapem w drodze do uzyskania kawy liofilizowanej jest prażenie. Również od tego zależy, jaki aromat kawa zachowa i jakim smakiem uraczy konsumenta. Po uprażeniu przygotowywany jest mocny ekstrakt, który należy wysuszyć, aby powstał ""proszek"" rozpuszczający się w wodzie. Jednym ze sposobów jest tak zwane sprejowanie – rozpryskiwanie ekstraktu w gorącym powietrzu. Drugim, nieco trudniejszym, liofilizacja. W trakcie tego procesu ekstrakt kawy jest głęboko zamrażany, a następnie pod niewielkim ciśnieniem ""wysuszany"" poprzez sublimację (zmiana stałego stanu skupienia w płynny). Wyprodukowaną w ten sposób kawę można rozpoznać po wyglądzie (duże, gładkie kryształki), jak również po smaku (pełny, harmonijny, wielowarstwowy) i aromacie (mocny).
Liofilizowana kawa rozpuszczalna wyprodukowana z tanzańskich ziaren należy do bardzo dobrych jakościowo i pożądanych. Dodatkowo posiada certyfikat BIO, co oznacza, że uprawa krzewów kawowca oraz sposób przetwarzania kawy nie mają negatywnego wpływu na środowisko. "
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1.Aby uzyskać optymalne przygotowanie, wybierz mały kubek o pojemności 90 ml.
2.Użyj 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalej przegotowaną wodą o temperaturze 90 ° C. Wrząca woda pozbawia kawę wyjątkowego smaku.
3.Do parzenia kawy zawsze używaj świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna
