

Kawa rozpuszczalna kokosowa
Oto kolejne wspaniałe zastosowanie kokosa: popularny orzech zyskał tym razem smak i aromat mieszanki meksykańskiej Arabiki i Robusty. Wynik? Niesamowity! Dodając kroplę naturalnego aromatu do wysokiej jakości liofilizowanej bazy, nie można popełnić błędu. W rezultacie otrzymujemy kawę rozpuszczalną, która jest przyjemnie słodka, przyjemnie kokosowa i delikatnie cytrusowa. Popijaj ją tak po prostu, albo przygotujcie kawową wersję swojego ulubionego Malibu. Zawsze będzie świetna.
Skład
Arabica 80%, Robusta 20%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Kawa rozpuszczalna kokosowa jest wytwarzana z mieszanki meksykańskich odmian Arabiki i Robusty, dzięki czemu zachowuje ich słodki i lekko owocowy smak. Dodatek naturalnego aromatu kokosowego nadał jej dodatkowe egzotyczne nuty kokosa.
Kawa rozpuszczalna nadaje się równie dobrze do przyrządzania gorących napojów, jak i do przyrządzania kawy mrożonej lub zimnych koktajli kawowych.
Pochodzenie kawy
Wszyscy znamy orzech kokosowy. Mierzy około 20 centymetrów, waży do 2 kilogramów, z zewnątrz jest brązowy i włóknisty, a wewnątrz biały - z miąższem i wodą kokosową. Orzechy kokosowe rosną na palmie zwanej drzewem kokosowym, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej.
Miąższ kokosa jest bardzo popularnym produktem spożywczym. Stosuje się go jako składnik słodkich potraw, do produkcji oleju, masła, a nawet cukru. Używa się go również do produkcji mąki kokosowej, która nie zawiera glutenu, jest bogata w błonnik, białko i tłuszcze.
Każdy, kto choć raz spróbował kokosa, wie, dlaczego naturalny aromat kokosa dodaje się do kawy. Ponieważ jest po prostu niesamowity! Wyjątkowy smak kokosa doskonale uzupełnia kawę. Zwłaszcza gdy wybierze się kawę meksykańską, a konkretnie mieszankę Arabiki i Robusty. Kolejnym ważnym etapem na drodze do uzyskania kokosowej kawy rozpuszczalnej jest proces mrożenia czyli liofilizacji.
W przeciwieństwie do rozpylania, które degraduje właściwości sensoryczne kawy, technologia liofilizacji jest absolutnie delikatna.
Prażone ziarna Arabiki i Robusty należy zmieszać w określonych proporcjach, a następnie zaparzyć w bardzo mocny roztwór i pozostawić do znacznego odparowania. Producent zamraża otrzymany koncentrat kawy do temperatury -40 ⁰C, a następnie poddaje go działaniu bardzo niskiego ciśnienia. Zjawisko fizyczne zwane sublimacją powoduje, że zamrożona woda przechodzi w stan gazowy i jest usuwana z liofilizatora.
Jest to metoda bardziej przyjazna dla środowiska, ale i bardziej kosztowna niż opryskiwanie. Jednak efekty są tego warte. Kawę mrożoną można rozpoznać po kryształkach o błyszczącej powierzchni. I, oczywiście, dzięki doskonałemu smakowi.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
W celu optymalnego przygotowania należy wybrać mały kubek o pojemności 90 ml.
Użyj 1 lub 2 łyżeczek kawy i zalej przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek pozbawi kawę jej charakterystycznego smaku.
Do przygotowania kawy należy zawsze używać świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

ORZECHOWA kawa rozpuszczalna
