Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Kod: 1322

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości.

Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
DPD Dostarczymy do 21. 9. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Malina
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, , Naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolada w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat malinowy nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego przysmaku.

Pochodzenie

Gorące kakao w proszku to nic innego jak starannie wyważona mieszanka dobrej jakości kakao i cukru trzcinowego. W tym przypadku aromatyzowane kroplą naturalnego smaku malin. Nie trzeba się obawiać. Naturalna substancja aromatyzująca jest uzyskiwana z prawdziwie naturalnych źródeł – roślinnych lub zwierzęcych, w procesach fizycznych, enzymatycznych lub mikrobiologicznych (jak informuje Państwowy Ośrodek Zdrowia). Tak wiec jeśli w gorącej czekoladzie poczujecie maliny, możecie być pewni, że ich aromat pochodzi naprawdę z malin.

Skąd pochodzą kolejne składniki gorącej czekolady? Kakao jest z Dominikany i cukier trzcinowy z Paragwaju. Obydwa surowce, tj ziarna kakaowca i cukier trzcinowy były uprawiane w ramach systemu rolnictwa ekologicznego. Są one zatem oznaczone BIO i nie zawierają żadnych szkodliwych substancji lub ich pozostałości.

Ziarna kakaowe są zbierane z wiecznie zielonych drzew prawdziwych kakaowców (Theobroma cacao). Kraja pochodzenia to Ameryka Południowa, a dziś drzewa kakaowe uprawiane są również w Ghanie, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Rosną do wysokości 5-8 metrów, mają duże i długie liście i kwitną różowobiałymi kwiatami. Zmieniają się w owoce - żółte jagody z nasionami, czyli ziarna kakao. Zbiór owoców nie jest łatwy. Podobnie jak droga od owoców do kakao, a nawet do czekolady. Na Dominikanie drzewa kakaowe uprawia się na 150 000 hektarów. Jakość tamtejszej produkcji jest uważana za jedną z najlepszych na świecie.

Trzcinę cukrową często określa się jako surowiec do produkcji cukru i rumu, ale mniej znana jest sama roślina. Wieloletnia trawa z łacińską nazwą Saccharum officinarum może mieć wysokość do 6 metrów i grubość 5 centymetrów. Łodygi są miękkie wewnątrz, a ich miąższ zawiera do 20 procent cukru. Trzcina cukrowa kwitnie w tak zwanych zatrzaskach, owocem są ziarna. Kwiatów ani owoców na plantacjach raczej nie zobaczymy. Zabierają roślinie cukier, dlatego rolnicy je usuwają. W Paragwaju pierwsza trzcina cukrowa została zasadzona w 1549 roku. Jednak nieefektywne rolnictwo doprowadziło do niskich zbiorów. Jeszcze kilka lat temu lokalny przemysł cierpiał na brak nowoczesnego zaplecza technologicznego. Wydaje się jednak, że produkcja cukru, a tym samym produkcja trzciny cukrowej w Paragwaju, należy do priorytetów rządu. Pod koniec XX wieku plantacje trzciny cukrowej zajmowały około 70 000 hektarów ziemi.

Wszystkie składniki gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji na zdrowie. Tylko osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Gorące kakao – proszek jest odpowiedni do przygotowania pysznego napoju czekoladowego. Napój można przygotować na klasycznym mleku, sojowym lub ryżowym mleku. 2 – 3 kawowe łyżeczki rozpuścimy w ciepłym mleku. Zamieszamy i możemy się delektować.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Tłuszcze:8,8
z tego nasycone:5,5
Sacharydy:63,7
z tego cukry:58,2
Białka:7,6
Sól:0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY

Dominikańskie kakao i cukier z Paragwaju. Dodatkowo kropla naturalnego aromatu z orzechów laskowych i mamy napój na wieczorne uspokojenie małych rozrabiaków albo na popołudniowe spotkania przy  podwieczorku. Gorąca czekolada staje się bardzo popularna. Do jej przygotować wystarczy tylko szklanka mleka i łyżeczka do kawy. Nasypać, zalać i wymieszać. Koktajl z witaminami i substancjami mineralnymi z zdolnością stymulowania i pocieszenia jest gotowy wciągu kilku sekund. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA

Cukierki czekoladowe o smaku mentolowym kochacie lub omijacie je szerokim łukiem. Jeśli należycie do pierwszej grupy, będziecie zachwyceni. Ta gorąca czekolada o delikatnej miętowej barwie smakuje wyśmienicie. Napój jest przyjemny, słodki, czekoladowy. Spróbuj sam. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »