Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Kod: 1322
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
87,0 zł /1000 g 8,7 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Malina
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny proszek kakaowy, Naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolada w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat malinowy nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego przysmaku.

Pochodzenie

Gorące kakao w proszku to nic innego jak starannie wyważona mieszanka dobrej jakości kakao i cukru trzcinowego. W tym przypadku aromatyzowane kroplą naturalnego smaku malin. Nie trzeba się obawiać. Naturalna substancja aromatyzująca jest uzyskiwana z prawdziwie naturalnych źródeł – roślinnych lub zwierzęcych, w procesach fizycznych, enzymatycznych lub mikrobiologicznych (jak informuje Państwowy Ośrodek Zdrowia). Tak wiec jeśli w gorącej czekoladzie poczujecie maliny, możecie być pewni, że ich aromat pochodzi naprawdę z malin.

Skąd pochodzą kolejne składniki gorącej czekolady? Kakao jest z Dominikany i cukier trzcinowy z Paragwaju. Obydwa surowce, tj ziarna kakaowca i cukier trzcinowy były uprawiane w ramach systemu rolnictwa ekologicznego. Są one zatem oznaczone BIO i nie zawierają żadnych szkodliwych substancji lub ich pozostałości.

Ziarna kakaowe są zbierane z wiecznie zielonych drzew prawdziwych kakaowców (Theobroma cacao). Kraja pochodzenia to Ameryka Południowa, a dziś drzewa kakaowe uprawiane są również w Ghanie, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Rosną do wysokości 5-8 metrów, mają duże i długie liście i kwitną różowobiałymi kwiatami. Zmieniają się w owoce - żółte jagody z nasionami, czyli ziarna kakao. Zbiór owoców nie jest łatwy. Podobnie jak droga od owoców do kakao, a nawet do czekolady. Na Dominikanie drzewa kakaowe uprawia się na 150 000 hektarów. Jakość tamtejszej produkcji jest uważana za jedną z najlepszych na świecie.

Trzcinę cukrową często określa się jako surowiec do produkcji cukru i rumu, ale mniej znana jest sama roślina. Wieloletnia trawa z łacińską nazwą Saccharum officinarum może mieć wysokość do 6 metrów i grubość 5 centymetrów. Łodygi są miękkie wewnątrz, a ich miąższ zawiera do 20 procent cukru. Trzcina cukrowa kwitnie w tak zwanych zatrzaskach, owocem są ziarna. Kwiatów ani owoców na plantacjach raczej nie zobaczymy. Zabierają roślinie cukier, dlatego rolnicy je usuwają. W Paragwaju pierwsza trzcina cukrowa została zasadzona w 1549 roku. Jednak nieefektywne rolnictwo doprowadziło do niskich zbiorów. Jeszcze kilka lat temu lokalny przemysł cierpiał na brak nowoczesnego zaplecza technologicznego. Wydaje się jednak, że produkcja cukru, a tym samym produkcja trzciny cukrowej w Paragwaju, należy do priorytetów rządu. Pod koniec XX wieku plantacje trzciny cukrowej zajmowały około 70 000 hektarów ziemi.

Wszystkie składniki gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji na zdrowie. Tylko osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Nadaje się do przygotowania pysznego napoju czekoladowego. Można go przygotować z klasycznego mleka, mleka sojowego lub mleka ryżowego.

Rozpuśić 2-3 łyżeczki w ciepłym mleku. Rozmieszać i możemy się delektować. 

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

12. 10.

Ocena: doskonały
Najlepsza gorąca czekolada, jaką kiedykolwiek miałam!Następnym razem na pewno kupię większe opakowanie! Dominika

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY

Dominikańskie kakao i cukier z Paragwaju. Dodatkowo kropla naturalnego aromatu z orzechów laskowych i mamy napój na wieczorne uspokojenie małych rozrabiaków albo na popołudniowe spotkania przy  podwieczorku. Gorąca czekolada staje się bardzo popularna. Do jej przygotować wystarczy tylko szklanka mleka i łyżeczka do kawy. Nasypać, zalać i wymieszać. Koktajl z witaminami i substancjami mineralnymi z zdolnością stymulowania i pocieszenia jest gotowy wciągu kilku sekund. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
87,0 zł /1000 g 8,7 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
87,0 zł /1000 g 8,7 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO

Wstrząsnąć. Nie mieszać. Lub odwrotnie. Zaletą gorącej czekolady w proszku jest to, że przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile chcecie. Możecie przygotować kaszkę kakaową i zalać ją gorącym mlekiem, lub po prostu nasypać kilka łyżeczek kakao do szklanki. Kto to ma ochotę na coś ekstra słodkiego, doda bitą śmietaną. A kto ma ochotę na coś "mocniejszego" doda rum. Jak Wy będziecie się delektować?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »