

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA
Cukierki czekoladowe o smaku mentolowym kochacie lub omijacie je szerokim łukiem. Jeśli należycie do pierwszej grupy, będziecie zachwyceni. Ta gorąca czekolada o delikatnej miętowej barwie smakuje wyśmienicie. Napój jest przyjemny, słodki, czekoladowy. Spróbuj sam.
Skład
Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromatPIANKA I SMAK CZEKOLADY
Gorąca czekolada w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzciny cukrowej smakuje bardzo smacznie, ciepło i delikatnie. Aromat mentolu nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego zioła.
POCHODZNIE
Jedno z najlepszych kakao na świecie pochodzi z Dominikany. Państwo Morza Karaibskiego znane jest z produkcji rolnej, a rolnicy stanowią 20 procent jego populacji. Zwykle uprawiają trzcinę cukrową, banany, bawełnę i kaowce właściwe (Theobroma cacao). Są to wieczniezielone, nawet 8-metrowe drzewa, które dobrze się rozwijają w tropikach. Mają długie liście i kwitną dwa razy w roku z różowo-białymi kwiatami. Owocem kakao jest owalna żółta jagoda, bruzdkowana na powierzchni. W białej miazdze zawiera 4-14 nasion, tak zwanych ziaren kakaowych. Po usunięciu są one fermentowane, a następnie suszone i fabrycznie prażone, mielone i przetwarzane. W rezultacie powstaje masło kakaowe i kakao w proszku. Nawiasem mówiąc do Europy przywiózł je jako pierwszy Ludwik XIV na początku XVII wieku. Ziarna i napoje z nich znane były rdzennym mieszkańcom Ameryki Południowej kilkaset lat wcześniej.
Drugim surowcem w gorącej czekoladzie jest cukier trzcinowy z Paragwaju. Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) jest jedną z głównych upraw w rolnictwie tego kraju. Wysoką trawę o pędach grubych aż 5 centymetrów zbiera się za pomocą maczet lub specjalnych maszyn. Musi być przetworzona w ciągu 24 godzin, ponieważ jej miazga bogata w cukry ulega szybkiemu psuciu. Trzcina jest skompresowana a uzyskany płyn jest gotowany. Po ochłodzeniu tworzą się jasnobrązowe kryształy, to znaczy cukier trzcinowy.
Zarówno surowce, kakao i cukier pochodzą z roślin uprawianych w ramach systemu rolnictwa ekologicznego. Dlatego nie zawierają żadnych szkodliwych substancji ani pozostałości przemysłowych nawozów ani aerozoli. Trzeci składnik jest całkowicie naturalny. Poza tym nazywa się naturalnym aromatem mentolowym z prawdziwych roślin mięty. Jest to całkowicie bezpieczna substancja, która nie powoduje zgagi lub innych podobnych trudności.
Ta mieszanka może zawierać pozostałości mleka, osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tłuszcze: | 8,8 |
z tego nasycone: | 5,5 |
Sacharydy: | 63,7 |
z tego cukry: | 58,2 |
Białka: | 7,6 |
Sól: | 0,02 |
28. 10.
26. 3.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
