Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA

Kod: 1327
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Cukierki czekoladowe o smaku mentolowym kochacie lub omijacie je szerokim łukiem. Jeśli należycie do pierwszej grupy, będziecie zachwyceni. Ta gorąca czekolada o delikatnej miętowej barwie smakuje wyśmienicie. Napój jest przyjemny, słodki, czekoladowy. Spróbuj sam.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Mięta
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromat

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolada w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzciny cukrowej smakuje bardzo smacznie, ciepło i delikatnie. Aromat mentolu nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego zioła. 

POCHODZNIE 

Jedno z najlepszych kakao na świecie pochodzi z Dominikany. Państwo Morza Karaibskiego znane jest z produkcji rolnej, a rolnicy stanowią 20 procent jego populacji. Zwykle uprawiają trzcinę cukrową, banany, bawełnę i kaowce właściwe (Theobroma cacao). Są to wieczniezielone, nawet 8-metrowe drzewa, które dobrze się rozwijają w tropikach. Mają długie liście i kwitną dwa razy w roku z różowo-białymi kwiatami. Owocem kakao jest owalna żółta jagoda, bruzdkowana na powierzchni. W białej miazdze zawiera 4-14 nasion, tak zwanych ziaren kakaowych. Po usunięciu są one fermentowane, a następnie suszone i fabrycznie prażone, mielone i przetwarzane. W rezultacie powstaje masło kakaowe i kakao w proszku. Nawiasem mówiąc do Europy przywiózł je jako pierwszy Ludwik XIV na początku XVII wieku. Ziarna i napoje z nich znane były rdzennym mieszkańcom Ameryki Południowej kilkaset lat wcześniej.

Drugim surowcem w gorącej czekoladzie jest cukier trzcinowy z Paragwaju. Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) jest jedną z głównych upraw w rolnictwie tego kraju. Wysoką trawę o pędach grubych aż 5 centymetrów zbiera się za pomocą maczet lub specjalnych maszyn. Musi być przetworzona w ciągu 24 godzin, ponieważ jej miazga bogata w cukry ulega szybkiemu psuciu. Trzcina jest skompresowana a uzyskany płyn jest gotowany. Po ochłodzeniu tworzą się jasnobrązowe kryształy, to znaczy cukier trzcinowy.

Zarówno surowce, kakao i cukier pochodzą z roślin uprawianych w ramach systemu rolnictwa ekologicznego. Dlatego nie zawierają żadnych szkodliwych substancji ani pozostałości przemysłowych nawozów ani aerozoli. Trzeci składnik jest całkowicie naturalny. Poza tym nazywa się naturalnym aromatem mentolowym z prawdziwych roślin mięty. Jest to całkowicie bezpieczna substancja, która nie powoduje zgagi lub innych podobnych trudności.

Ta mieszanka może zawierać pozostałości mleka, osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

28. 10.

Ocena: bardzo dobra
Mietowa czekolada cudowna !!! Słodka w sam raz, a mieta jest wyczuwalna w stopniu przekraczającym moje oczekiwania, ale znów nie jest przesadnie wyczuwalna :) dla mnie super! Dziękuję.

26. 3.

Ocena: doskonały
Zachwycił mnie ten produkt, wyraźnie czuć mięte jak i kakao, to połączenie idealnie nadaje się do picia, mógłbym to pić codziennie, szkoda że kopilem tylko 50g następnym razem kupię większe opakowanie

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,2 zł /1000 g 11,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

CZEKOLADOWO - MIĘTOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO - MIĘTOWA kawa ziarnista

We Włoszech posypuje się kawę cynamonem, w Grecji leje się do niej ouzo. Jednak czy spróbowaliście kiedyś kawy o smaku czekoladowym lub miętowym? Najwyższy czas odkryć wyśmienitą kombinację słodkiego i ostrego, gęstego i orzeźwiającego. W przypadku aromatyzowanej, stuprocentowej Arabici na pewno nie można mówić – dobrego tylko troszeczkę. Możecie degustować tak często, jak chcecie!  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

15% ZNIŻKA
PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista

Dla tych, którzy zawsze są w pogotowiu, żyją w dużym tempie, ale i dla tych, którzy lubią spędzać czas spokojnie w kawiarni, nigdzie się nie śpiesząc, przynosimy bogate i niepowtarzalne doznania kulinarne. Filiżanka kawy z Ameryki Południowej jest źródłem prawdziwej przyjemności - łączy popularne połączenie słodkiej czekolady i owoców z minimalistycznym orzechowym posmakiem. Niska kwasowość sprawia, że ta 100% Arabica zawiera w sobie przyjemną lekkość.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
140,3 zł /1000 g 119,2 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »