Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Kod: 1325
Ocena: bardzo dobra, 1 recenzje

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Karmel
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Aromat karmelowy

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat karmelowy nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego przysmaku.

Pochodzenie

Możecie znać gorącą czekoladę z automatu, albo z kolorowej torebki z sklepowej półki. Trudno powiedzieć, co zawierają te mieszanki. Gorąca czekolada w proszku 42-procentowa BIO – karmel posiada konkretny skład: kakao w proszku z Dominikany, cukier trzcinowy z Paragwaju i kropla aromatu karmelowego. To wszystko. Żadne konserwanty ani zbyteczne dodatki. Kakao i cukier pochodzą dodatkowo z rolnictwa ekologicznego, więc mogą słusznie być dumni z znaku BIO.

Kakao i jego produkty otaczają nas codziennie. Rzadko zdajemy sobie sprawę, skąd pochodzą. Być może zaciekawi cię informacja, że największym na świecie producentem kakao jest Wybrzeże Kości Słoniowej, a następnie Indonezja i Ghana. Dominikana, której rolnicy uprawiali ziarna kakaowe dla tej gorącej czekolady, zajmuje dziesiąte miejsce. Rocznie produkuje około 50 000 ton kakao. To dla niej kluczowy plon. Dzięki kakao Dominikana należy do czołówki eksporterów produktów ekologicznych na świecie. Jakość tamtejszego kakao uznawana jest na poziomie międzynarodowym za jedną z najlepszych. Nawiasem mówiąc - uprawą kakaowców w reżimu gospodarstwa ekologicznego zajmuje się około 17 procent rolników z niecałych 40 tysięcy zarejestrowanych gospodarstw. Zdecydowanie nie jest to mało. Dominikańskie kakao trafia głównie do Stanów Zjednoczonych, Holandii i Belgii. Eksport w ciągu ostatnich 10 lat wzrósł o niewiarygodne 322 procent.

Prawdziwe kakaowce (Theobroma cacao) są to wysokie, wiecznie zielone drzewa, maja długie liście i duże, nawet 30 centymetrowe owoce. Miąższ skrywa 4-14 ziaren kakaowych o wielkości około 2 centymetrów. Kakaowe ziarna należy je wyjąć, pozbyć się resztek miąższu, pozostawić na kilka dni w celu fermentacji, a następnie dobrze wysuszyć. Ziarna kakaowca następnie podróżują do zakładów przetwórczych, gdzie są czyszczone, obrane i prażone. Następnie trafiają do tak zwanych młynów, gdzie powstaje masa kakaowa. Z tej masy oddziela się kakaowe masło i właściwy kakaowy proszek. Tak samo jak kakao, bardzo dobrze znamy też cukier. Ale jak to jest z trzciną cukrową, to już nie jesteśmy pewni. Masywna trawa jest pogrupowana do gatunków z rodziny roślin wiechlinowatych, pastewnych i najlepiej rośnie w tropikach. Paragwaj jest jednym z krajów, dla których trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) jest główną uprawą, nawet wspierana przez państwo. Chociaż pierwsze sadzonki zostały posadzone już w 1549 r., rolnicy dopiero od połowy XX wieku wykazują wyższe plony. Oczekuje się jednak, że produkcja cukru w Paragwaju będzie rosła. Cukier trzcinowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z łodyg trzciny cukrowej. Jak tylko woda wyparuje, w naczyniu powstają słodkie kryształy w bursztynowych kolorach.

Wszystkie składniki gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana karmelowym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji na zdrowie. Tylko osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

18. 8.

Ocena: bardzo dobra
Uwielbiam karmel, uwielbiam czekoladę, a gorąca czekolada jest bardzo dobra.

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024

15% ZNIŻKA
GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO

Wstrząsnąć. Nie mieszać. Lub odwrotnie. Zaletą gorącej czekolady w proszku jest to, że przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile chcecie. Możecie przygotować kaszkę kakaową i zalać ją gorącym mlekiem, lub po prostu nasypać kilka łyżeczek kakao do szklanki. Kto to ma ochotę na coś ekstra słodkiego, doda bitą śmietaną. A kto ma ochotę na coś "mocniejszego" doda rum. Jak Wy będziecie się delektować?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
116,1 zł /1000 g 98,7 zł /1000 g 9,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024

Gorąca czekolada - Kremowe ciasteczka
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

Gorąca czekolada - Kremowe ciasteczka

Kto by nie kochał kremowych ciasteczek! Teraz możecie rozkoszować się pełnym kubkiem. Gorąca czekolada o smaku ciasteczek spodoba się zarówno dzieciom w wieku szkolnym, jak i ich rodzicom oraz dziadkom. Wymieszajcie ją z gorącym mlekiem, a otrzymacie pyszne, zdrowe śniadanie lub szybką przekąskę. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
113,6 zł /1000 g 11,4 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »