Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CHILI

Kod: 1328

Ten, kto wybiera chili, jest pogodny i cieszy się zdrowiem. Pikantne papryczki  są tak popularne, że przyprawia sie nimi nie tylko mięso i sosy, ale także różne słodkości. Gorąca czekolada jest jedną z nich. Połączenie smaku wysokiej jakości kakao i ostrego chili prowokuje do kolejnego łyku. Rozgrzeje ciało po koniuszki palców i wyczaruje błogi uśmiech na twarzy. Niezwykły napój z pewnością stanie się Waszym ulubionym.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
97,2 zł /1000 g 9,7 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Pikantny, Słodki
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny proszek kakaowy, Naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat imbiru nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej przyprawy.

Pochodzenie

Na pewno słyszeliście o Dominikanie i Paragwaju. Może wiecie, że to piękne kraje pełne przyrodniczych atrakcji. Jednak mniej mówi się o ich produkcji rolnej. Oprócz innych upraw, jest to również źródło doskonałego kakao i wspaniałej trzciny cukrowej. Trzeci składnik, który jest reprezentowany w tej gorącej czekoladzie, jest naturalnym aromatem. Zawiera naturalne aromaty uzyskane bezpośrednio z chili. Bez syntetyków, bez zgagi i nieprzyjemnego zapachu.

Kakao z Dominikany jest określane jako jedno z najlepszych i najsmaczniejszych na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40 000 rolników, pośrednio do 350 000 osób. Wszystko zależy od dobrobytu przemysłu kakaowego, który w ostatnich latach wspiera również rząd i 

Kakao z Dominikany jest znany jako jeden z najlepszych i najsmaczniejsze na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40.000 rolników pośrednio do 350 tysięcy osób. Im wszystkim zależy na dobrobycie przemysłu kakaowego, które w ostatnich latach wspiera również lokalny rząd i Narodowa Komisja kakaowa ( National Cocoa Commission). Dominikana produkuje kakao głównie organiczne, o wyśmienitym smaku. Eksportuje rocznie około 70 000 ton kakao. Największymi nabywcami są Stany Zjednoczone i Holandia. Kakaowce włąciwe (Theobroma cacao) są zwykle uprawiane na mniejszych plantacjach. Wieczniezielone drzewa, które osiągają wysokość 5-8 metrów, rolnicy utrzymują w krzewiastej wielkości. Zbierają je dwa razy w roku. Owocem kakao są duże żółte jagody z białym miąższem, który ukrywa nasiona - ziarna kakaowe. Zaraz po zbiorach jest konieczne, aby usunąć nasiona, pozostawić do fermentacji, oczyścić i wysuszyć przez kilka dni. Dopiero wtedy rośliny mogą trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są obrane, uprażone i zmielone. Z uzyskanej masy kakaowej stosunkowo złożonym procesem masło kakaowe i proszek kakaowy są oddzielane.

Trzcina cukrowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji, ale największe plantacje znajdują się obecnie na Kubie, w Meksyku, w Brazylii. Paragwaj również nie pozostaje na uboczu. Produkuje się około 3 milionów ton cukru rocznie, z czego 7,5 tysiąca ton trafia na rynek amerykański. Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) to wysoka i masywna trawa z łodygami o grubości do 5 centymetrów. Ich miękki szpik zawiera pożądany cukier. Zbiera sie ją za pomocą specjalnych maszyn lub maczet. Trzcina jest tłoczona, a powstały sok gotowany. W wyniku szybkiego chłodzenia otrzymuje się kryształki bursztynowejkoloru czyli cukier trzcinowy. 

Oba składniki Gorącej czekolada w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani innych trudności. Osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
97,2 zł /1000 g 9,7 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
97,2 zł /1000 g 9,7 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO

Wstrząsnąć. Nie mieszać. Lub odwrotnie. Zaletą gorącej czekolady w proszku jest to, że przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile chcecie. Możecie przygotować kaszkę kakaową i zalać ją gorącym mlekiem, lub po prostu nasypać kilka łyżeczek kakao do szklanki. Kto to ma ochotę na coś ekstra słodkiego, doda bitą śmietaną. A kto ma ochotę na coś "mocniejszego" doda rum. Jak Wy będziecie się delektować?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
94,3 zł /1000 g 9,4 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021

Przeglądaliście


KALABASA NATURALNA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KALABASA NATURALNA

61,9 zł brutto
Aktualnie niedostępny
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »