

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CHILI
Ten, kto wybiera chili, jest pogodny i cieszy się zdrowiem. Pikantne papryczki są tak popularne, że przyprawia sie nimi nie tylko mięso i sosy, ale także różne słodkości. Gorąca czekolada jest jedną z nich. Połączenie smaku wysokiej jakości kakao i ostrego chili prowokuje do kolejnego łyku. Rozgrzeje ciało po koniuszki palców i wyczaruje błogi uśmiech na twarzy. Niezwykły napój z pewnością stanie się Waszym ulubionym.
Skład
Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromatKremowo-czekoladowy smak
Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat imbiru nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej przyprawy.
Pochodzenie
Na pewno słyszeliście o Dominikanie i Paragwaju. Może wiecie, że to piękne kraje pełne przyrodniczych atrakcji. Jednak mniej mówi się o ich produkcji rolnej. Oprócz innych upraw, jest to również źródło doskonałego kakao i wspaniałej trzciny cukrowej. Trzeci składnik, który jest reprezentowany w tej gorącej czekoladzie, jest naturalnym aromatem. Zawiera naturalne aromaty uzyskane bezpośrednio z chili. Bez syntetyków, bez zgagi i nieprzyjemnego zapachu.
Kakao z Dominikany jest określane jako jedno z najlepszych i najsmaczniejszych na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40 000 rolników, pośrednio do 350 000 osób. Wszystko zależy od dobrobytu przemysłu kakaowego, który w ostatnich latach wspiera również rząd i
Kakao z Dominikany jest znany jako jeden z najlepszych i najsmaczniejsze na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40.000 rolników pośrednio do 350 tysięcy osób. Im wszystkim zależy na dobrobycie przemysłu kakaowego, które w ostatnich latach wspiera również lokalny rząd i Narodowa Komisja kakaowa ( National Cocoa Commission). Dominikana produkuje kakao głównie organiczne, o wyśmienitym smaku. Eksportuje rocznie około 70 000 ton kakao. Największymi nabywcami są Stany Zjednoczone i Holandia. Kakaowce włąciwe (Theobroma cacao) są zwykle uprawiane na mniejszych plantacjach. Wieczniezielone drzewa, które osiągają wysokość 5-8 metrów, rolnicy utrzymują w krzewiastej wielkości. Zbierają je dwa razy w roku. Owocem kakao są duże żółte jagody z białym miąższem, który ukrywa nasiona - ziarna kakaowe. Zaraz po zbiorach jest konieczne, aby usunąć nasiona, pozostawić do fermentacji, oczyścić i wysuszyć przez kilka dni. Dopiero wtedy rośliny mogą trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są obrane, uprażone i zmielone. Z uzyskanej masy kakaowej stosunkowo złożonym procesem masło kakaowe i proszek kakaowy są oddzielane.
Trzcina cukrowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji, ale największe plantacje znajdują się obecnie na Kubie, w Meksyku, w Brazylii. Paragwaj również nie pozostaje na uboczu. Produkuje się około 3 milionów ton cukru rocznie, z czego 7,5 tysiąca ton trafia na rynek amerykański. Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) to wysoka i masywna trawa z łodygami o grubości do 5 centymetrów. Ich miękki szpik zawiera pożądany cukier. Zbiera sie ją za pomocą specjalnych maszyn lub maczet. Trzcina jest tłoczona, a powstały sok gotowany. W wyniku szybkiego chłodzenia otrzymuje się kryształki bursztynowejkoloru czyli cukier trzcinowy.
Oba składniki Gorącej czekolada w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani innych trudności. Osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tłuszcze: | 8,8 |
z tego nasycone: | 5,5 |
Sacharydy: | 63,7 |
z tego cukry: | 58,2 |
Białka: | 7,6 |
Sól: | 0,02 |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA
