Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CHILI

Kod: 1328

Ten, kto wybiera chili, jest pogodny i cieszy się zdrowiem. Pikantne papryczki  są tak popularne, że przyprawia sie nimi nie tylko mięso i sosy, ale także różne słodkości. Gorąca czekolada jest jedną z nich. Połączenie smaku wysokiej jakości kakao i ostrego chili prowokuje do kolejnego łyku. Rozgrzeje ciało po koniuszki palców i wyczaruje błogi uśmiech na twarzy. Niezwykły napój z pewnością stanie się Waszym ulubionym.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Pikantny
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat imbiru nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej przyprawy.

Pochodzenie

Na pewno słyszeliście o Dominikanie i Paragwaju. Może wiecie, że to piękne kraje pełne przyrodniczych atrakcji. Jednak mniej mówi się o ich produkcji rolnej. Oprócz innych upraw, jest to również źródło doskonałego kakao i wspaniałej trzciny cukrowej. Trzeci składnik, który jest reprezentowany w tej gorącej czekoladzie, jest naturalnym aromatem. Zawiera naturalne aromaty uzyskane bezpośrednio z chili. Bez syntetyków, bez zgagi i nieprzyjemnego zapachu.

Kakao z Dominikany jest określane jako jedno z najlepszych i najsmaczniejszych na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40 000 rolników, pośrednio do 350 000 osób. Wszystko zależy od dobrobytu przemysłu kakaowego, który w ostatnich latach wspiera również rząd i 

Kakao z Dominikany jest znany jako jeden z najlepszych i najsmaczniejsze na świecie. Jego produkcja zatrudnia 40.000 rolników pośrednio do 350 tysięcy osób. Im wszystkim zależy na dobrobycie przemysłu kakaowego, które w ostatnich latach wspiera również lokalny rząd i Narodowa Komisja kakaowa ( National Cocoa Commission). Dominikana produkuje kakao głównie organiczne, o wyśmienitym smaku. Eksportuje rocznie około 70 000 ton kakao. Największymi nabywcami są Stany Zjednoczone i Holandia. Kakaowce włąciwe (Theobroma cacao) są zwykle uprawiane na mniejszych plantacjach. Wieczniezielone drzewa, które osiągają wysokość 5-8 metrów, rolnicy utrzymują w krzewiastej wielkości. Zbierają je dwa razy w roku. Owocem kakao są duże żółte jagody z białym miąższem, który ukrywa nasiona - ziarna kakaowe. Zaraz po zbiorach jest konieczne, aby usunąć nasiona, pozostawić do fermentacji, oczyścić i wysuszyć przez kilka dni. Dopiero wtedy rośliny mogą trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są obrane, uprażone i zmielone. Z uzyskanej masy kakaowej stosunkowo złożonym procesem masło kakaowe i proszek kakaowy są oddzielane.

Trzcina cukrowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji, ale największe plantacje znajdują się obecnie na Kubie, w Meksyku, w Brazylii. Paragwaj również nie pozostaje na uboczu. Produkuje się około 3 milionów ton cukru rocznie, z czego 7,5 tysiąca ton trafia na rynek amerykański. Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) to wysoka i masywna trawa z łodygami o grubości do 5 centymetrów. Ich miękki szpik zawiera pożądany cukier. Zbiera sie ją za pomocą specjalnych maszyn lub maczet. Trzcina jest tłoczona, a powstały sok gotowany. W wyniku szybkiego chłodzenia otrzymuje się kryształki bursztynowejkoloru czyli cukier trzcinowy. 

Oba składniki Gorącej czekolada w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani innych trudności. Osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,2 zł /1000 g 11,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

Domowy ajerkoniak to smakołyk! Dlaczego czekać, aż będziecie na niego zaproszeni?! Wystarczy włożyć do koszyka pół kilo kawy rozpuszczalnej o smaku rumu, wanilii i żółtek. Wystarczy zalać dwie łyżeczki gorącą wodą, a świąteczny zapach rozejdzie się po całej kuchni. Podstawę tej pyszności tworzy kawa z Ekwadoru, która wyznacza się harmonijnym i pełnym smakiem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista

Dużo kofeiny, dużo cierpkości. Indyjska robusta to kawa dla dorosłych chłopców i dziewczyn. Docenicie ją podczas długich podróży, męczących narad lub nocnych zmian. Pod ostrym smakiem kryje się czekolada, a pianka jest wystawna. Robustę można użyć jako podstawę dla espresso. Dobrana w odpowiednim stosunku do Arabici tworzy przepyszną mieszankę.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
151,9 zł /1000 g 15,2 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »