Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL

Kod: 1325

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą.

Dostarczymy do Piątku, 4. 1. 2019
Paczkomat Dostarczymy do 4. 1. 2019 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 4. 1. 2019 11,0 zł
Duże opakowanie:
73,8 zł brutto
41,0 zł brutto
24,3 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Karmel
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny proszek kakaowy, Aromat karmelowy

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat karmelowy nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego przysmaku.

Pochodzenie

Możecie znać gorącą czekoladę z automatu, albo z kolorowej torebki z sklepowej półki. Trudno powiedzieć, co zawierają te mieszanki. Gorąca czekolada w proszku 42-procentowa BIO – karmel posiada konkretny skład: kakao w proszku z Dominikany, cukier trzcinowy z Paragwaju i kropla aromatu karmelowego. To wszystko. Żadne konserwanty ani zbyteczne dodatki. Kakao i cukier pochodzą dodatkowo z rolnictwa ekologicznego, więc mogą słusznie być dumni z znaku BIO.

Kakao i jego produkty otaczają nas codziennie. Rzadko zdajemy sobie sprawę, skąd pochodzą. Być może zaciekawi cię informacja, że największym na świecie producentem kakao jest Wybrzeże Kości Słoniowej, a następnie Indonezja i Ghana. Dominikana, której rolnicy uprawiali ziarna kakaowe dla tej gorącej czekolady, zajmuje dziesiąte miejsce. Rocznie produkuje około 50 000 ton kakao. To dla niej kluczowy plon. Dzięki kakao Dominikana należy do czołówki eksporterów produktów ekologicznych na świecie. Jakość tamtejszego kakao uznawana jest na poziomie międzynarodowym za jedną z najlepszych. Nawiasem mówiąc - uprawą kakaowców w reżimu gospodarstwa ekologicznego zajmuje się około 17 procent rolników z niecałych 40 tysięcy zarejestrowanych gospodarstw. Zdecydowanie nie jest to mało. Dominikańskie kakao trafia głównie do Stanów Zjednoczonych, Holandii i Belgii. Eksport w ciągu ostatnich 10 lat wzrósł o niewiarygodne 322 procent.

Prawdziwe kakaowce (Theobroma cacao) są to wysokie, wiecznie zielone drzewa, maja długie liście i duże, nawet 30 centymetrowe owoce. Miąższ skrywa 4-14 ziaren kakaowych o wielkości około 2 centymetrów. Kakaowe ziarna należy je wyjąć, pozbyć się resztek miąższu, pozostawić na kilka dni w celu fermentacji, a następnie dobrze wysuszyć. Ziarna kakaowca następnie podróżują do zakładów przetwórczych, gdzie są czyszczone, obrane i prażone. Następnie trafiają do tak zwanych młynów, gdzie powstaje masa kakaowa. Z tej masy oddziela się kakaowe masło i właściwy kakaowy proszek. Tak samo jak kakao, bardzo dobrze znamy też cukier. Ale jak to jest z trzciną cukrową, to już nie jesteśmy pewni. Masywna trawa jest pogrupowana do gatunków z rodziny roślin wiechlinowatych, pastewnych i najlepiej rośnie w tropikach. Paragwaj jest jednym z krajów, dla których trzcina cukrowa (Saccharum officinarum) jest główną uprawą, nawet wspierana przez państwo. Chociaż pierwsze sadzonki zostały posadzone już w 1549 r., rolnicy dopiero od połowy XX wieku wykazują wyższe plony. Oczekuje się jednak, że produkcja cukru w Paragwaju będzie rosła. Cukier trzcinowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z łodyg trzciny cukrowej. Jak tylko woda wyparuje, w naczyniu powstają słodkie kryształy w bursztynowych kolorach.

Wszystkie składniki gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana karmelowym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji na zdrowie. Tylko osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Gorące kakao – proszek jest odpowiedni do przygotowania pysznego napoju czekoladowego. Napój można przygotować na klasycznym mleku, sojowym lub ryżowym mleku.

2 – 3 kawowe łyżeczki rozpuścimy w ciepłym mleku. Zamieszamy i możemy się delektować.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Tłuszcze:8,8
z tego nasycone:5,5
Sacharydy:63,7
z tego cukry:58,2
Białka:7,6
Sól:0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY

Dominikańskie kakao i cukier z Paragwaju. Dodatkowo kropla naturalnego aromatu z orzechów laskowych i mamy napój na wieczorne uspokojenie małych rozrabiaków albo na popołudniowe spotkania przy  podwieczorku. Gorąca czekolada staje się bardzo popularna. Do jej przygotować wystarczy tylko szklanka mleka i łyżeczka do kawy. Nasypać, zalać i wymieszać. Koktajl z witaminami i substancjami mineralnymi z zdolnością stymulowania i pocieszenia jest gotowy wciągu kilku sekund. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 4. 1. 2019
Duże opakowanie:
73,8 zł brutto
41,0 zł brutto
24,3 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »