Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH WENEZUELA ORIGIN 72%

Kod: 994

Uprawia się tam kakaowce odmiany Criollo, eksportuje kakao do najbardziej prestiżowych fabryk czekolady i kładzie znaczny nacisk na ekologiczne metody gospodarowania. Tak Południowoamerykańska Wenezuela oznaczyła swoje miejsce na mapie gorzkosłodkich zapachów i smaków. Odgadnij tajemnicęświata: "pieniądze rosną na drzewach". Trafnie, to ziarna kakaowca!

Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
DPD Dostarczymy do 8. 6. 2020 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 8. 6. 2020 10,0 zł
GLS Dostarczymy do 8. 6. 2020 11,0 zł
Duże opakowanie:
169,4 zł brutto
88,7 zł brutto
50,3 zł brutto
Małe opakowanie:
24,6 zł brutto
15,2 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Wenezuela
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Wenezuela 58%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Gorzka czekolada z zawartością kakao 72% jest dosyć pełna i gęsta. A jednak jej gorycz nie pogarsza doznań smakowych oraz całkowitego tonu czekolady. Pastylki czekoladowe Wenezuela origin pozostawiają w ustach dając rozgrzewające uczucie.

Pochodzenie

Wenezuela była, według niektórych źródeł, pierwszym eksporterem kakao w historii. Na początku 17 wieku doszło do zalegalizowania produktu na czarnym rynku, na którym miejscowi plantatorzy kakaowca właściwego (Theobroma cacao) działali z Holandią, Anglią czy Francją.

Historyk, smakosz i założyciel Center of Gastronomic Studies, pan Lovera, mówi, że kakaowce po raz pierwszy znaleziono we wysoko położonych dolinach Merida i Trujillo w zachodniej Wenezueli, a stamtąd rozprzestrzeniły się na sąsiednie obszary. Wybitny znawca kakao César Guevara twierdził, że odmiana kakaowca Criollo pochodzi z południowych brzegów jeziora Maracaibo, natomiast odmiana Forastero pochodzi z dorzecza Amazonki. 

Republika Wenezuela została nazwana według swych hiszpańskich kolonizatorów. Wenezuela oznacza mała Wenecja. Na historię kraju zasadniczy wpływ miał Krzysztof Kolumb, który wylądował na jego brzegach w roku 1492.

Dziś Wenezuelczykom nie wiedzie się dobrze z powodu tak zwanego "21 wieku socjalizmu". W 2014 roku, kraj ten miał najwyższą inflację na świecie (63,4%), w 2016 roku wszedł system kartkowy na żywność.

Mimo wszystkich trudności społeczno-gospodarczych wenezuelscy rolnicy są w stanie uprawiać drzewa kakaowca, które sąźródłem najlepszego kakao na świecie. Zyskują prestiż w całej Europie i poza nią oraz zbierają laury w wielu konkursach. Rezultatem jest doskonała czekolada, którą możemy się cieszyć i my.

I nie tylko cieszyć. Dzięki spożyciu wysoko procentowej w kakao czekolady nabywamy szeroką gamę antyoksydantów, minerałów i witamin. I dlatego mówi się o czekoladzie jako o super pożywieniu. Jej złożoność i zdolność do stymulowania organizmu i wspierania wielu procesów ciała jest imponująca.

Czekolady w pastylkach Wenezuela Origin są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ci z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 324 kJ / 559 kcal
Tłuszcze:37,4 g
z tego nasycone:22,9 g
Sacharydy:45 g
z tego cukry:42 g
Białka:6,5 g
Sól:0,08 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
156,4 zł brutto
82,3 zł brutto
46,8 zł brutto
Małe opakowanie:
23,1 zł brutto
14,3 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
155,4 zł brutto
81,8 zł brutto
46,6 zł brutto
Małe opakowanie:
22,9 zł brutto
14,1 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%

Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
121,7 zł brutto
65,0 zł brutto
37,2 zł brutto
Małe opakowanie:
18,7 zł brutto
11,8 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »