

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates kawa ziarnista
"Odświeża pamięć i oczyszcza skórę," tak zdefiniował kawę tysiąc lat temu średniowieczny perski uczony Ibn Sina. W Europie na początku była sprzedawana jako lekarstwo i nie każdy mógł sobie pozwolić na jej kupno. Dopiero, gdy na rynek trafiło więcej kawy, cena się obniżyła. Orzeźwiający napój stał się wielkim bestsellerem. Obecnie możemy wybierać spośród wielu rodzajów – dziś na przykład wyjątkową delikatność z wyspy Jawa.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Słodki smak z lekkim posmakiem czekolady - taka jest Arabica Java Jampit. Świeżo palona i zmielona dobrze uformowana w filiżance to fantazyjny drink z bogatą i elastyczną pianką. Pełna konsystencja i aksamitny smak z niską kwasowością są oszałamiające. Kawa ma niezwykłą głębię, która podkreśla mieszankę orientalnych zapachów. Czekoladowa, delikatna i ostra.
Pochodzenie kawy
Plantacje Blawan & Jampit skąd przywieźliśmy tę kawę znajduje się w pięknym krajobrazie pełnym wulkanów i jezior. Wschodnia część egzotycznej wyspy Jawa należy kawie od końca 17 wieku, kiedy ją przynieśli Holendrzy. Od indonezyjskich wysp kawa była przewożona na łodziach ciągnących do Europy, worki były używane jako potrzebne obciążenie łodzi. I dzięki morskiej soli kawa miała oryginalny profil smakowy.
Odmiana Jember do Indonezji dostała się z Etiopii do Indii. Charakteryzowana jest odcieniami karmelu, syropu klonowego i czekolady. Wszystkie rośliny kawy są starannie selekcjonowane i konserwowane, aby osiągnąć maksymalną jakość. Owoce kawy dojrzewają praktycznie przez cały rok i tak są zbierane. Są one podobne do wiśni. W przeciwieństwie do niej, na owocach kawy (kawa arabska) nie jest cenny miąższ, lecz jądra. Dwa twarde jądra charakterystycznego kształtu ziarna, trzeba pozbawić miąższu i uwolnić skorupę co jest dość skomplikowanym procesem. Ziarna następnie podane są fermentacji, ponownie oczyszczone i przesiewane. Wynikiem jest zielona kawa, która dobrym prażeniem zyskała pożądanej struktury chemicznej i fizycznej. Typowy cień brązowych ziaren kawy jest spowodowany karmelizacją i zwęglaniem cukrów celulozy. Pieczenie to niezwykle delikatny proces, któremu poświęca się wielkiej uwagi.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

15. 4.
7. 12.
25. 9.
21. 10.
10. 6.
27. 9.
12. 9.
28. 5.
22. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa
