Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Kod: 1395
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ekwador 47%, Cukier, Masło kakaowe 29%, Odtłuszczone mleko w proszku, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Kwasek cytrynowy, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Różowe czekoladowe pastylki zawierające 47,3% masła kakaowego rozpoznacie z zamknietymi oczami. Smakują zupełnie inaczej niż przywykliśmy do czekolady. Tak, są słodkie i kakaowe, ale jednocześnie w ich smaku znajdziecie wyraźny ślad świeżych owoców. Czekoladki użyjcie do przygotowania napojów (po prostu rozpuście je w ciepłym mleku), deserów lub do szybkiego nasycenia i uzyskania energii.

Pochodzenie

Kiedy na rynku pojawiła się różowa czekolada, dosłownie wywołała oburzenie. Stało się to 5 września 2017 r. W Szanghaju podczas prywatnej imprezy. Od tego czasu interesowały sie nią producenci słodycze, restauracje, miłośnicy domowej kuchni. Ekspert na czekolade Angus Kennedy dla brytyjskiego The Sun powiedział: „Smakuje tak lekko i owocowo, że nie zdajecie sobie nawet sprawy, że zjadacie jednym kawałek po drugim.”

Jego słowa potwierdzają badania Haysack i Ipsos. Różowa czekolada (rubinowa czekolada) ma najlepsze warunki, by stać się hitem. Nawet w kraju, w którym nie ma szczególnego popytu na  czekoladę, czyli w Chinach. Jaki jest sekret niezwykłego produktu? Oczywiście, całego się go dowiemy. Dostawca ujawnia, że czekolada jest wytwarzana z "rubinowych ziaren kakaowych", owoców jednej z wielu odmian kakao. Rosną tylko w Ekwadorze, Brazylii i Wybrzeżu Kości Słoniowej. Spekuluje się, że "kakaowe ziarno ruby" jest przetwarzane niesfermentowane, a tym samym zachowuje naturalny różowy kolor. Patent na produkcję czerwonej czekolady jest własnością firmy belgijsko-szwajcarskiej od 2009 roku. Jej dyrektor ds. innowacji i jakości Peter Bone stwierdził, że rubinowa czekolada jest "czystą, hedonistyczną przyjemnością".

Na koniec warto wspomnieć o fotogeniczności różowej czekolady. Znaczący atrybut każdego nowoczesnego produktu zafacynował na przykład pisarkę mody ELLE Online. Natasha Harding była  pierwszeą degustacją zachwycona: "Jestem zafascynowana różową czekoladą, na Instagrama jest to absolutnie wspaniała. Poza tym smakuje jak mieszanka jogurtu i malin. " Przekonał Was globalny zachwyt a chcecie różowe czekoladowe pastylki skosztować?  Jeśli tak, to zdecydowanie nie ograniczaj się do jedzenia "od torebki do ust" Eksperymentujcie! Rozpuście pastylki czekoladowe w dowolnym ciepłym mleku. Posypcie nimi owisanke na śniadanie, podgrzejcie je i polejcie nimi deser. Kolor i smak rubinowej czekolady budzi fantazję i stwarza chęć do zabawy.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach. Możliwe jest również użycie czekolady do fondue.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2358 kJ / 564 kcal
Tłuszcze: 35,9 g
z tego nasycone: 21,5 g
Sacharydy: 49,7 g
z tego cukry: 48,6 g
Błonnik: 0,7 g
Białka: 9,3 g
Sól: 0,26 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

1. 8.

Ocena: doskonały
Smakują bardzo ciekawie. Jedliśmy je oglądając telewizję i nawet nie wiemy kiedy się skończyły :) Zamawiamy ponownie .

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
168,9 zł /1000 g 16,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH BIO PERU ORIGIN MLECZNA 41%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH BIO PERU ORIGIN MLECZNA 41%

Peruwiańskie kakao cieszy się doskonałą reputacją, podobnie jak pastylki czekoladowe, z której jest robione. Charakteryzuje je autentyczny, delikatny i czysty smak tradycyjnie przetwarzanych ziaren kakaowca. BIO czekolada w pastylkach Peru origin mleczna 41% pochodzenia peruwiańskiego powstała z połączenia wyrazistej odmiany kakao Trinitario z aromatyczną odmianą kakao Chuncho, do której dodano jedynie nierafinowany cukier trzcinowy i pełnotłustą śmietanę. Rozpływają się na… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
163,6 zł /1000 g 16,4 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »