Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Kod: 998

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 5. 4. 2023
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ghana 42%, Masło kakaowe, Cukier, Lecytyna sojowa, Mleko w proszku tłuste, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolady w pastylkach Ghana smakują cudownie ,słodko mlecznie i łagodnie. Na języku dosłownie się rozpuszczają. Nie zawierają one dużo cukru, więc będą bardzo delikatne dla gardla w porównaniu z niektórymi przysmakami mlecznymi, które trochę gardło drażnią.

Pochodzenie

Z Zachodniej Afryki jest aż 70 procent światowej produkcji kakao. Poinformowano, że w Ghanie, Wybrzeżu Kości Słoniowej, Kamerunu i Nigerii w uprawie kakaowców i przetworzaniu ich nasion angażują się 1,5 miliona gospodarstw rodzinnych (z czego 800 000 Ghana). Dla większości z nich, ale niestety dochody z kakao obejmują tylko niezbędne koszty do utrzymania.

Rząd ghanski zwraca uwagę na wspieranie rolników poprzez reformy instytucjonalne. Cocobod lokalna organizacja skupia swoje wysiłki nie tylko do działań marketingowych i promocji sprzedaży ghanskiego kakao, ale zapewnia rolnikom sadzonki kakaowca, finansuje modernizację dróg, wspiera badania nad chorobami roślin, z naciskiem na rozszerzenie usług. Zdecydowana większość rolników kakao pracują na działkach o powierzchni 3 hektarów.

Ziarna kakaowca najpierw były przetransportowane do Ghany przez holenderskich misjonarzy na początku 19 wieku.Do rozpowszechnienia sadzonek włączył się Tetteh Quarshie, kowal z Akkra. Prawdopodobnie ze względu na to jest teraz kakao podstawową częścią gospodarki kakaowej Ghany. "Kakao jest Ghana, Ghana jest kakao" – mówią obywatele Ghany.

Kakaowiec właściwy (Theobroma kakao) to drzewo rosnące 5-8 m. Kwitnie przez cały rok i wytwarza duże strąki, które zawierają od 20 do 30 nasion. Właśnie dlatego są owoce zbierane. Rolnicy owoc utną i cenne ziarna (fasole) z nich usuwają. Następnie ziarna są pozostawiane w celu fermentacji i suszone na słońcu. W fabrykach ziarna są prażone, kruszone i mielone. Skomplikowanym procesem powstaje masa kakaowa, z której jest oddzielone masło kakaowe i same kakao. Dla wytwarzania czekolady stosuje się obu składników plus oczywiście wiele innych surowców. Popularny smakołyk jest dostępny w wielu wersjach - w ciemnej, mlecznej, białej,bąbelkowej, lodowej lub niesłodzonej czekoladzie.

Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady poprawia nastrój i dodaje energii. Powodem jest wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w kakao. Odnosimy się w szczególności na przeciwutleniacze, witaminy (A, B, A i E) i minerały (magnez, sód, potas, cynk, ...). Ich działanie zwiększa ogólną witalność, pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i przyczynia się do beztroskości pijących. Kakao pojawia się na liście tzw super żywności, ze względu na wartość odżywczą jest podwyższony.

Czekolada w pastylkach Ghana Origin mleczna 42% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 42% części stałych kakao.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 442 kJ / 584 kcal
Tłuszcze: 40,6 g
z tego nasycone: 24,4 g
Sacharydy: 44,8 g
z tego cukry: 43,6 g
Białka: 7,7 g
Sól: 0,16 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
193,0 zł /1000 g 19,3 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 5. 4. 2023

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
146,8 zł /1000 g 14,7 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 5. 4. 2023

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
164,7 zł /1000 g 16,5 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 5. 4. 2023
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »