Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Kod: 998

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ghana 42%, Masło kakaowe, Cukier, Lecytyna sojowa, Mleko w proszku tłuste, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolady w pastylkach Ghana smakują cudownie ,słodko mlecznie i łagodnie. Na języku dosłownie się rozpuszczają. Nie zawierają one dużo cukru, więc będą bardzo delikatne dla gardla w porównaniu z niektórymi przysmakami mlecznymi, które trochę gardło drażnią.

Pochodzenie

Z Zachodniej Afryki jest aż 70 procent światowej produkcji kakao. Poinformowano, że w Ghanie, Wybrzeżu Kości Słoniowej, Kamerunu i Nigerii w uprawie kakaowców i przetworzaniu ich nasion angażują się 1,5 miliona gospodarstw rodzinnych (z czego 800 000 Ghana). Dla większości z nich, ale niestety dochody z kakao obejmują tylko niezbędne koszty do utrzymania.

Rząd ghanski zwraca uwagę na wspieranie rolników poprzez reformy instytucjonalne. Cocobod lokalna organizacja skupia swoje wysiłki nie tylko do działań marketingowych i promocji sprzedaży ghanskiego kakao, ale zapewnia rolnikom sadzonki kakaowca, finansuje modernizację dróg, wspiera badania nad chorobami roślin, z naciskiem na rozszerzenie usług. Zdecydowana większość rolników kakao pracują na działkach o powierzchni 3 hektarów.

Ziarna kakaowca najpierw były przetransportowane do Ghany przez holenderskich misjonarzy na początku 19 wieku.Do rozpowszechnienia sadzonek włączył się Tetteh Quarshie, kowal z Akkra. Prawdopodobnie ze względu na to jest teraz kakao podstawową częścią gospodarki kakaowej Ghany. "Kakao jest Ghana, Ghana jest kakao" – mówią obywatele Ghany.

Kakaowiec właściwy (Theobroma kakao) to drzewo rosnące 5-8 m. Kwitnie przez cały rok i wytwarza duże strąki, które zawierają od 20 do 30 nasion. Właśnie dlatego są owoce zbierane. Rolnicy owoc utną i cenne ziarna (fasole) z nich usuwają. Następnie ziarna są pozostawiane w celu fermentacji i suszone na słońcu. W fabrykach ziarna są prażone, kruszone i mielone. Skomplikowanym procesem powstaje masa kakaowa, z której jest oddzielone masło kakaowe i same kakao. Dla wytwarzania czekolady stosuje się obu składników plus oczywiście wiele innych surowców. Popularny smakołyk jest dostępny w wielu wersjach - w ciemnej, mlecznej, białej,bąbelkowej, lodowej lub niesłodzonej czekoladzie.

Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady poprawia nastrój i dodaje energii. Powodem jest wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w kakao. Odnosimy się w szczególności na przeciwutleniacze, witaminy (A, B, A i E) i minerały (magnez, sód, potas, cynk, ...). Ich działanie zwiększa ogólną witalność, pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i przyczynia się do beztroskości pijących. Kakao pojawia się na liście tzw super żywności, ze względu na wartość odżywczą jest podwyższony.

Czekolada w pastylkach Ghana Origin mleczna 42% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 42% części stałych kakao.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 442 kJ / 584 kcal
Tłuszcze: 40,6 g
z tego nasycone: 24,4 g
Sacharydy: 44,8 g
z tego cukry: 43,6 g
Białka: 7,7 g
Sól: 0,16 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
191,7 zł /1000 g 19,2 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
154,3 zł /1000 g 15,4 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »