

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%
Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie. Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.
Skład
Masa kakaowa Ghana 42%, Masło kakaowe, Cukier, Lecytyna sojowa, Mleko w proszku tłuste, Naturalny proszek waniliowySmak
Czekolady w pastylkach Ghana smakują cudownie ,słodko mlecznie i łagodnie. Na języku dosłownie się rozpuszczają. Nie zawierają one dużo cukru, więc będą bardzo delikatne dla gardla w porównaniu z niektórymi przysmakami mlecznymi, które trochę gardło drażnią.
Pochodzenie
Z Zachodniej Afryki jest aż 70 procent światowej produkcji kakao. Poinformowano, że w Ghanie, Wybrzeżu Kości Słoniowej, Kamerunu i Nigerii w uprawie kakaowców i przetworzaniu ich nasion angażują się 1,5 miliona gospodarstw rodzinnych (z czego 800 000 Ghana). Dla większości z nich, ale niestety dochody z kakao obejmują tylko niezbędne koszty do utrzymania.
Rząd ghanski zwraca uwagę na wspieranie rolników poprzez reformy instytucjonalne. Cocobod lokalna organizacja skupia swoje wysiłki nie tylko do działań marketingowych i promocji sprzedaży ghanskiego kakao, ale zapewnia rolnikom sadzonki kakaowca, finansuje modernizację dróg, wspiera badania nad chorobami roślin, z naciskiem na rozszerzenie usług. Zdecydowana większość rolników kakao pracują na działkach o powierzchni 3 hektarów.
Ziarna kakaowca najpierw były przetransportowane do Ghany przez holenderskich misjonarzy na początku 19 wieku.Do rozpowszechnienia sadzonek włączył się Tetteh Quarshie, kowal z Akkra. Prawdopodobnie ze względu na to jest teraz kakao podstawową częścią gospodarki kakaowej Ghany. "Kakao jest Ghana, Ghana jest kakao" – mówią obywatele Ghany.
Kakaowiec właściwy (Theobroma kakao) to drzewo rosnące 5-8 m. Kwitnie przez cały rok i wytwarza duże strąki, które zawierają od 20 do 30 nasion. Właśnie dlatego są owoce zbierane. Rolnicy owoc utną i cenne ziarna (fasole) z nich usuwają. Następnie ziarna są pozostawiane w celu fermentacji i suszone na słońcu. W fabrykach ziarna są prażone, kruszone i mielone. Skomplikowanym procesem powstaje masa kakaowa, z której jest oddzielone masło kakaowe i same kakao. Dla wytwarzania czekolady stosuje się obu składników plus oczywiście wiele innych surowców. Popularny smakołyk jest dostępny w wielu wersjach - w ciemnej, mlecznej, białej,bąbelkowej, lodowej lub niesłodzonej czekoladzie.
Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady poprawia nastrój i dodaje energii. Powodem jest wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w kakao. Odnosimy się w szczególności na przeciwutleniacze, witaminy (A, B, A i E) i minerały (magnez, sód, potas, cynk, ...). Ich działanie zwiększa ogólną witalność, pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i przyczynia się do beztroskości pijących. Kakao pojawia się na liście tzw super żywności, ze względu na wartość odżywczą jest podwyższony.
Czekolada w pastylkach Ghana Origin mleczna 42% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 42% części stałych kakao.
W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.
Przechowywać w 12-20 ⁰C.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 442 kJ / 584 kcal |
Tłuszcze: | 40,6 g |
z tego nasycone: | 24,4 g |
Sacharydy: | 44,8 g |
z tego cukry: | 43,6 g |
Białka: | 7,7 g |
Sól: | 0,16 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
