Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Kod: 998

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce. 

Dostarczymy do Czwartku, 20. 6. 2019
DPD Dostarczymy do 20. 6. 2019 11,0 zł
Inpost - kurier Dostarczymy do 20. 6. 2019 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 20. 6. 2019 10,0 zł
Duże opakowanie:
140,8 zł brutto
74,5 zł brutto
43,0 zł brutto
Małe opakowanie:
22,3 zł brutto
13,8 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ghana 42%, Masło kakaowe, Cukier, Lecytyna sojowa, Mleko w proszku tłuste, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolady w pastylkach Ghana smakują cudownie ,słodko mlecznie i łagodnie. Na języku dosłownie się rozpuszczają. Nie zawierają one dużo cukru, więc będą bardzo delikatne dla gardla w porównaniu z niektórymi przysmakami mlecznymi, które trochę gardło drażnią.

Pochodzenie

Z Zachodniej Afryki jest aż 70 procent światowej produkcji kakao. Poinformowano, że w Ghanie, Wybrzeżu Kości Słoniowej, Kamerunu i Nigerii w uprawie kakaowców i przetworzaniu ich nasion angażują się 1,5 miliona gospodarstw rodzinnych (z czego 800 000 Ghana). Dla większości z nich, ale niestety dochody z kakao obejmują tylko niezbędne koszty do utrzymania.

Rząd ghanski zwraca uwagę na wspieranie rolników poprzez reformy instytucjonalne. Cocobod lokalna organizacja skupia swoje wysiłki nie tylko do działań marketingowych i promocji sprzedaży ghanskiego kakao, ale zapewnia rolnikom sadzonki kakaowca, finansuje modernizację dróg, wspiera badania nad chorobami roślin, z naciskiem na rozszerzenie usług. Zdecydowana większość rolników kakao pracują na działkach o powierzchni 3 hektarów.

Ziarna kakaowca najpierw były przetransportowane do Ghany przez holenderskich misjonarzy na początku 19 wieku.Do rozpowszechnienia sadzonek włączył się Tetteh Quarshie, kowal z Akkra. Prawdopodobnie ze względu na to jest teraz kakao podstawową częścią gospodarki kakaowej Ghany. "Kakao jest Ghana, Ghana jest kakao" – mówią obywatele Ghany.

Kakaowiec właściwy (Theobroma kakao) to drzewo rosnące 5-8 m. Kwitnie przez cały rok i wytwarza duże strąki, które zawierają od 20 do 30 nasion. Właśnie dlatego są owoce zbierane. Rolnicy owoc utną i cenne ziarna (fasole) z nich usuwają. Następnie ziarna są pozostawiane w celu fermentacji i suszone na słońcu. W fabrykach ziarna są prażone, kruszone i mielone. Skomplikowanym procesem powstaje masa kakaowa, z której jest oddzielone masło kakaowe i same kakao. Dla wytwarzania czekolady stosuje się obu składników plus oczywiście wiele innych surowców. Popularny smakołyk jest dostępny w wielu wersjach - w ciemnej, mlecznej, białej,bąbelkowej, lodowej lub niesłodzonej czekoladzie.

Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady poprawia nastrój i dodaje energii. Powodem jest wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w kakao. Odnosimy się w szczególności na przeciwutleniacze, witaminy (A, B, A i E) i minerały (magnez, sód, potas, cynk, ...). Ich działanie zwiększa ogólną witalność, pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i przyczynia się do beztroskości pijących. Kakao pojawia się na liście tzw super żywności, ze względu na wartość odżywczą jest podwyższony.

Czekolada w pastylkach Ghana Origin mleczna 42% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 42% części stałych kakao.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 442 kJ / 584 kcal
Tłuszcze:40,6 g
z tego nasycone:24,4 g
Sacharydy:44,8 g
z tego cukry:43,6 g
Białka:7,7 g
Sól:0,16 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 20. 6. 2019
Duże opakowanie:
116,5 zł brutto
62,3 zł brutto
36,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 20. 6. 2019
Duże opakowanie:
111,8 zł brutto
60,0 zł brutto
34,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,5 zł brutto
11,7 zł brutto

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
103,2 zł brutto
55,7 zł brutto
32,5 zł brutto
Małe opakowanie:
17,3 zł brutto
11,0 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »