Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Kod: 998

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce. 

Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
DPD Dostarczymy do 8. 6. 2020 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 8. 6. 2020 10,0 zł
GLS Dostarczymy do 8. 6. 2020 11,0 zł
Duże opakowanie:
158,8 zł brutto
83,5 zł brutto
47,5 zł brutto
Małe opakowanie:
23,2 zł brutto
14,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ghana 42%, Masło kakaowe, Cukier, Lecytyna sojowa, Mleko w proszku tłuste, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolady w pastylkach Ghana smakują cudownie ,słodko mlecznie i łagodnie. Na języku dosłownie się rozpuszczają. Nie zawierają one dużo cukru, więc będą bardzo delikatne dla gardla w porównaniu z niektórymi przysmakami mlecznymi, które trochę gardło drażnią.

Pochodzenie

Z Zachodniej Afryki jest aż 70 procent światowej produkcji kakao. Poinformowano, że w Ghanie, Wybrzeżu Kości Słoniowej, Kamerunu i Nigerii w uprawie kakaowców i przetworzaniu ich nasion angażują się 1,5 miliona gospodarstw rodzinnych (z czego 800 000 Ghana). Dla większości z nich, ale niestety dochody z kakao obejmują tylko niezbędne koszty do utrzymania.

Rząd ghanski zwraca uwagę na wspieranie rolników poprzez reformy instytucjonalne. Cocobod lokalna organizacja skupia swoje wysiłki nie tylko do działań marketingowych i promocji sprzedaży ghanskiego kakao, ale zapewnia rolnikom sadzonki kakaowca, finansuje modernizację dróg, wspiera badania nad chorobami roślin, z naciskiem na rozszerzenie usług. Zdecydowana większość rolników kakao pracują na działkach o powierzchni 3 hektarów.

Ziarna kakaowca najpierw były przetransportowane do Ghany przez holenderskich misjonarzy na początku 19 wieku.Do rozpowszechnienia sadzonek włączył się Tetteh Quarshie, kowal z Akkra. Prawdopodobnie ze względu na to jest teraz kakao podstawową częścią gospodarki kakaowej Ghany. "Kakao jest Ghana, Ghana jest kakao" – mówią obywatele Ghany.

Kakaowiec właściwy (Theobroma kakao) to drzewo rosnące 5-8 m. Kwitnie przez cały rok i wytwarza duże strąki, które zawierają od 20 do 30 nasion. Właśnie dlatego są owoce zbierane. Rolnicy owoc utną i cenne ziarna (fasole) z nich usuwają. Następnie ziarna są pozostawiane w celu fermentacji i suszone na słońcu. W fabrykach ziarna są prażone, kruszone i mielone. Skomplikowanym procesem powstaje masa kakaowa, z której jest oddzielone masło kakaowe i same kakao. Dla wytwarzania czekolady stosuje się obu składników plus oczywiście wiele innych surowców. Popularny smakołyk jest dostępny w wielu wersjach - w ciemnej, mlecznej, białej,bąbelkowej, lodowej lub niesłodzonej czekoladzie.

Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady poprawia nastrój i dodaje energii. Powodem jest wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w kakao. Odnosimy się w szczególności na przeciwutleniacze, witaminy (A, B, A i E) i minerały (magnez, sód, potas, cynk, ...). Ich działanie zwiększa ogólną witalność, pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i przyczynia się do beztroskości pijących. Kakao pojawia się na liście tzw super żywności, ze względu na wartość odżywczą jest podwyższony.

Czekolada w pastylkach Ghana Origin mleczna 42% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 42% części stałych kakao.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 442 kJ / 584 kcal
Tłuszcze:40,6 g
z tego nasycone:24,4 g
Sacharydy:44,8 g
z tego cukry:43,6 g
Białka:7,7 g
Sól:0,16 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guayas między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
131,3 zł brutto
69,7 zł brutto
39,9 zł brutto
Małe opakowanie:
19,9 zł brutto
12,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
125,9 zł brutto
67,2 zł brutto
38,6 zł brutto
Małe opakowanie:
19,2 zł brutto
12,1 zł brutto

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 8. 6. 2020
Duże opakowanie:
127,6 zł brutto
67,8 zł brutto
38,9 zł brutto
Małe opakowanie:
19,4 zł brutto
12,3 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »