Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH BIO PERU ORIGIN MLECZNA 41%

Kod: 1709

Peruwiańskie kakao cieszy się doskonałą reputacją, podobnie jak pastylki czekoladowe, z której jest robione. Charakteryzuje je autentyczny, delikatny i czysty smak tradycyjnie przetwarzanych ziaren kakaowca. BIO czekolada w pastylkach Peru origin mleczna 41% pochodzenia peruwiańskiego powstała z połączenia wyrazistej odmiany kakao Trinitario z aromatyczną odmianą kakao Chuncho, do której dodano jedynie nierafinowany cukier trzcinowy i pełnotłustą śmietanę. Rozpływają się na języku!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
163,6 zł /1000 g 16,4 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Region
Region:
Cuzco
Smak
Smak:
Mleczny, Delikatna
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczna masa kakaowa Peru 41%, Organiczne masło kakaowe, Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne mleko w proszku, Organiczna lecytyna sojowa

Smak

Czekolada w pastylkach BIO Peru origin mleczna 41% smakuje bardzo pysznie. Nie znajdziecie w niej nawet śladu goryczy, za to odkryjecie wyraźną linię kakao uzupełnioną kremową gładkością.

Pochodzenie

Wszyscy wiedzą, że Peru produkuje najlepsze czekolady na świecie. Świadczą o tym nagrody w międzynarodowych konkursach, a przede wszystkim zainteresowanie konsumentów, które nie maleje w długim okresie czasu. Jaki sekret się za tym kryje? Jest ich wiele, począwszy od długiej historii uprawy kakaowca i przetwarzania ziaren, poprzez specyficzny smak kakao oparty na wyjątkowych warunkach naturalnych Amazonii, aż po miłość, jaką Peruwiańczycy darzą kakao i czekoladę.

Jeśli jest jakiś kraj, do którego kakao i czekolada naprawdę należą, to jest to Peru. Z 60 procentami światowych odmian kakao pochodzących z dorzecza Amazonki Peru jest 13. największym eksporterem kakao na świecie, a jeśli chodzi o kakao z ekologiczną etykietą, zajmuje doskonałe drugie miejsce. Jedna czwarta peruwiańskiej produkcji posiada certyfikat żywności ekologicznej lub Fair Trade.

Informacje na temat tego, kto pierwszy "odkrył" ziarno kakaowca, są różne. Jednak najwcześniejsze dowody wskazują na Inków i Majów, którzy używali go do produkcji napoju regenerującego. Hiszpańscy konkwistadorzy nauczyli się go od nich, a potem od reszty Europy. Warto również zauważyć, że Majowie, Aztekowie i Olmekowie wytwarzali z ziaren fermentowany alkoholowy napój czekoladowy. W końcu fermentacja jest niezbędna dla smaku kakao i ostatecznie czekolady.

Żywność fermentowana (jogurt, kapusta kiszona, kimchi lub piwo, wino i kawa) ma szczególny urok. I podobno podobnie działa w świecie kakao, które również przechodzi proces fermentacji. Ziarna kakaowca pochodzące z owoców drzewa kakaowego (Theobroma cacao) muszą być pozostawione na kilka dni do fermentacji, aby mogły rozwinąć swój smak i aromat. "Proces fermentacji jest bardzo ważnym etapem w rozwoju prekursorów smaku czekolady, które można przypisać metabolizmowi kolejnych organizmów', pisze intechopen.com, dodając, że surowe kakao ma niezwykle gorzki i cierpki smak, który fermentacja uszlachetnia i udoskonala.

Tak przygotowane i wysuszone ziarna kakaowe są przewożone do fabryk, gdzie są przetwarzane i mielone w celu uzyskania proszku kakaowego i masła kakaowego. To daleka droga od czekolady. Fabryki czekolady pracują z obydwoma surowcami, dodając inne składniki, mieszając, podgrzewając, chłodząc - aż do uzyskania czekolady w postaci tabliczek, figurek, pastylek itd. Im więcej miazgi kakaowej zawiera czekolada, tym intensywniejszy jest jej smak.

Czekolada jest uważana za superfood, zawiera antyoksydanty, minerały i witaminy. Zawiera również substancję pobudzającą - teobrominę. Na zakończenie, osoby z alergią na mleko, kakao i wanilię powinny zachować ostrożność przy spożywaniu czekolady.

Pastylki czekoladowe zaleca się przechowywać w temperaturze 12-20 ̊C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można jeść „od tak”, wspaniale smakuje także rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach lub fondue.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 465 kj / 592 kcal
Tłuszcze: 41 g
z tego nasycone: 25 g
Sacharydy: 48 g
z tego cukry: 46 g
Białka: 6,5 g
Sól: 0,21 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


ETHIOPIA DJIMMAH kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

ETHIOPIA DJIMMAH kawa ziarnista

Kawa pełnej intensywności oraz zmysłowego smaku owoców i wina. Dzięki temu nie trzeba już szukać najlepszej kawiarni w mieście. Można przygotować ją w domu! Po otrzymaniu zamówienia, kawę natychmiast palimy i wysyłamy zamawiającemu. Jeśli  skupisz swoją uwagę na odpowiednie zmielenie i przygotowanie, to czekać będzie na ciebie kubek wspaniałej kawy ze spójną pianką i bogatym aromatem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
143,6 zł /1000 g 14,4 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%

Czekolada Ekwadoru zyskała reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta gorzka czekolada z 64% kakao ma bardzo intensywny zapach z nutą owoców i przypraw. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
175,8 zł /1000 g 17,6 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »