Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Kod: 1576

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
168,9 zł /1000 g 16,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Wanilia, Mleczna czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne masło kakaowe, Organiczne mleko w proszku, Organiczny ekstrakt waniliowy, Organiczne kawałki wanilii

Smak

Czekoladowa pastylki Biała czekolada z kawałkami wanilii BIO są przyjemnie słodkie, gładkie aż jedwabiste, można wyraźnie zidentyfikować w nich świeżą wanilię i mleko.

Pochodzenie

Madagaskar to nie tylko lemury, baobaby i długie, zalane słońcem plaże. Czwarta co do wielkości wyspa na świecie to także krzewy, sawanny, łąki, górskie łąki i lasy deszczowe. Miejscowi cenią swoje bogactwo naturalne, już w 1927 roku zaczęli budować sieć obszarów chronionych, jako jedni z pierwszych na świecie.

W warunkach naturalnych, bez użycia przemysłowo produkowanych nawozów czy środków pielęgnacyjnych, Madagaskar uprawia zarówno kakao, jak i wanilię, z których te pastylkii są wykonane. Ale uwaga - chociaż ogólnie nazywamy je czekoladą, eksperci sprzeciwiają się takiemu określeniu. Nie zawierają masy kakaowej, bez której nie może obejść się prawdziwa czekolada, ale masło kakaowe. Ale ludzie, którzy kochają czekoladę, prawdopodobnie to rozumieją. Biała czekolada jest wytwarzana z produktu otrzymywanego z ziaren kakaowych. Jeśli jest wysokiej jakości, a ponadto BIO, nie ma zastrzeżeń co do jego spożycia.

Jak powstaje biała czekolada? Na początku nie ma znaczenia, czy ziarna kakaowe zbierane na plantacjach Madagaskaru będą białą, mleczną czy gorzką czekoladą. Ziarna muszą zostać odcięte przez drzewa kakaowe, a nasiona usunięte z miąższu, który pozostawia do fermentacji przez kilka dni (często bezpośrednio na plantacji, w stosach pod drzewami kakaowymi, zawinięte w liście bananowca). Dzięki temu ziarna mają charakterystyczny czekoladowy aromat i brązowy kolor. Następnie trafiają do fabryki, gdzie są prażone, mielone, a proszek kakaowy i masło kakaowe są oddzielane od powstałej masy w skomplikowanym procesie. Jest dalej mieszany z cukrem, mlekiem i wanilią. Ponieważ biała czekolada nie zawiera kakao, prawie nie ma w niej kofeiny ani teobrominy. W przeciwieństwie do mlecznej i gorzkiej czekolady.

Biała czekolada została wprowadzona na rynek europejski w 1936 roku. Z biegiem czasu jej skład się zmienił i dziś Unia Europejska przewiduje, że musi zawierać co najmniej 20% masła kakaowego, 14% suchej masy mlecznej i 3,5% tłuszczu mlecznego.

Biała czekolada może zawierać substancje wywołujące alergie, osoby wrażliwe na mleko, soję i ich produkty powinny zachować ostrożność.

Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2419 kJ/580 kcal
Tłuszcze: 38,3 g
z tego nasycone: 22,9 g
Sacharydy: 51 g
z tego cukry: 51 g
Błonnik: 0,1 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,25 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
191,7 zł /1000 g 19,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
191,7 zł /1000 g 19,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »