

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością.
Skład
Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne masło kakaowe, Organiczne mleko w proszku, Organiczny ekstrakt waniliowy, Organiczne kawałki waniliiSmak
Czekoladowa pastylki Biała czekolada z kawałkami wanilii BIO są przyjemnie słodkie, gładkie aż jedwabiste, można wyraźnie zidentyfikować w nich świeżą wanilię i mleko.
Pochodzenie
Madagaskar to nie tylko lemury, baobaby i długie, zalane słońcem plaże. Czwarta co do wielkości wyspa na świecie to także krzewy, sawanny, łąki, górskie łąki i lasy deszczowe. Miejscowi cenią swoje bogactwo naturalne, już w 1927 roku zaczęli budować sieć obszarów chronionych, jako jedni z pierwszych na świecie.
W warunkach naturalnych, bez użycia przemysłowo produkowanych nawozów czy środków pielęgnacyjnych, Madagaskar uprawia zarówno kakao, jak i wanilię, z których te pastylkii są wykonane. Ale uwaga - chociaż ogólnie nazywamy je czekoladą, eksperci sprzeciwiają się takiemu określeniu. Nie zawierają masy kakaowej, bez której nie może obejść się prawdziwa czekolada, ale masło kakaowe. Ale ludzie, którzy kochają czekoladę, prawdopodobnie to rozumieją. Biała czekolada jest wytwarzana z produktu otrzymywanego z ziaren kakaowych. Jeśli jest wysokiej jakości, a ponadto BIO, nie ma zastrzeżeń co do jego spożycia.
Jak powstaje biała czekolada? Na początku nie ma znaczenia, czy ziarna kakaowe zbierane na plantacjach Madagaskaru będą białą, mleczną czy gorzką czekoladą. Ziarna muszą zostać odcięte przez drzewa kakaowe, a nasiona usunięte z miąższu, który pozostawia do fermentacji przez kilka dni (często bezpośrednio na plantacji, w stosach pod drzewami kakaowymi, zawinięte w liście bananowca). Dzięki temu ziarna mają charakterystyczny czekoladowy aromat i brązowy kolor. Następnie trafiają do fabryki, gdzie są prażone, mielone, a proszek kakaowy i masło kakaowe są oddzielane od powstałej masy w skomplikowanym procesie. Jest dalej mieszany z cukrem, mlekiem i wanilią. Ponieważ biała czekolada nie zawiera kakao, prawie nie ma w niej kofeiny ani teobrominy. W przeciwieństwie do mlecznej i gorzkiej czekolady.
Biała czekolada została wprowadzona na rynek europejski w 1936 roku. Z biegiem czasu jej skład się zmienił i dziś Unia Europejska przewiduje, że musi zawierać co najmniej 20% masła kakaowego, 14% suchej masy mlecznej i 3,5% tłuszczu mlecznego.
Biała czekolada może zawierać substancje wywołujące alergie, osoby wrażliwe na mleko, soję i ich produkty powinny zachować ostrożność.
Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2419 kJ/580 kcal |
Tłuszcze: | 38,3 g |
z tego nasycone: | 22,9 g |
Sacharydy: | 51 g |
z tego cukry: | 51 g |
Błonnik: | 0,1 g |
Białka: | 7,9 g |
Sól: | 0,25 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
