Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Biała czekolada z liofilizowaną marakują

Kod: 1925

Marakuja jest świetna we wszystkich formach i kombinacjach. Nic więc dziwnego, że w połączeniu z białą czekoladą tworzy idealnie harmonijny i bardzo atrakcyjny smak. Dzięki liofilizacji egzotyczny owoc nie stracił nic ze swoich wspaniałych właściwości. Przygotujcie pyszny napój, muffinki, chrupcie owocowo-czekoladowe kostki tak po prostu. Będziecie zachwyceni za każdym razem!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 13. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Amerika
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Marakuja

Skład

Cukier, Suszone mleko, Masło kakaowe, Liofilizowana marakuja 3%, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny aromat

SMAK 

Białea czekolada z liofilizowaną marakują w smaku łączy w sobie wysokiej jakości kakao (zawartość masła kakaowego to 20%) z liofilizowaną marakują. Dzięki temu słodki, mleczny smak łączy się ze świeżym, owocowym smakiem. Kuszące połączenie smaków i praktyczny sposób formowania w małe kostki pozwalają na wykorzystanie czekolady w wielu napojach i deserach.

POCHODZENIE

Marakuja, znana również jako passionfruit, to tropikalny owoc popularny ze względu na swój ciekawy wygląd, pyszny smak i charakterystyczny aromatyczny zapach. Kiedy po raz pierwszy spróbujecie marakui, rozpoznacie słodycz i kwaskowatość, co czyni ją świeżą i zrównoważoną. Smak słodkiego, soczystego miąższu można opisać jako połączenie smaku ananasa, mango i cytrusów. Jednocześnie marakuja ceniona jest za swój charakterystyczny, przyjemny aromat. Przy odrobinie wyobraźni możemy przenieść się na słoneczną, subtropikalną plażę, do krainy spokoju i ciepła.

Dzięki bogatemu smakowi i charakterystycznemu aromatowi marakuja stała się popularnym składnikiem kulinarnym. Stosuje się ją w deserach, napojach, koktajlach, sosach i egzotycznych potrawach. A w połączeniu z białą czekoladą tworzy nieodparte połączenie słodyczy, kwaskowatości i gładkości.

Zanim przejdziemy do czekolady, opiszmy sposób przetwarzania miąższu marakui. Jest on liofilizowany. Proces ten różni się od konwencjonalnego suszenia tym, że nie odparowuje cieczy, ale pozwala im przejść bezpośrednio z cieczy do gazu poprzez sublimację. Jego największą zaletą jest to, że zachowuje wszystkie właściwości sensoryczne suszonych owoców, a także maksymalną ilość witamin i minerałów.

Produkcja białej czekolady różni się nieco od produkcji tradycyjnej ciemnej czekolady. Biała czekolada nie zawiera proszku kakaowego, a jedynie masło kakaowe. Najpierw należy pozyskać ziarna kakaowca (w tym przypadku z plantacji w Ameryce Środkowej i Południowej oraz Afryce). Są one zbierane z drzew kakaowych, fermentowane i suszone. Następnie ziarna muszą zostać uprażone, aby uwolnić ich naturalne smaki i aromaty. Po prażeniu ziarna są mielone w celu uzyskania masy kakaowej - składającej się z kakao i masła kakaowego.

Jak już wspomnieliśmy, biała czekolada jest wytwarzana wyłącznie z masła kakaowego, poprzez zmieszanie go z mlekiem w proszku i cukrem. Ilość mleka w proszku i cukru jest precyzyjnie regulowana, aby uzyskać pożądany słodki i kremowy smak białej czekolady. Następnie przeprowadza się szereg złożonych procesów, takich jak konszowanie, podczas którego mieszanina jest podgrzewana i mieszana przez kilka godzin. Celem jest uzyskanie gładkiej i delikatnej konsystencji czekolady. W tym samym czasie odbywa się utlenianie, które pomaga usunąć gorycz i rozwinąć bogaty aromat czekolady.

Czekoladę białą z liofilizowaną marakują możemy rozpuścić w gorącym mleku, stosować do wyrobu pralinek, kremów, musów oraz jako nadzienie do ciast.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Kostki czekolady można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), można je dodać do owsianki lub wykorzystać w deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g czekolady
Wartość energetyczna: 2138 kJ/511 kcal
Tłuszcze: 26.8
z tego nasycone: 16
Sacharydy: 60.2
z tego cukry: 60.2
Białka: 7.2
Błonnik: 0.1
Sól: 0.25
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


AJERKONIAK kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna

Domowy ajerkoniak to smakołyk! Dlaczego czekać, aż będziecie na niego zaproszeni?! Wystarczy włożyć do koszyka pół kilo kawy rozpuszczalnej o smaku rumu, wanilii i żółtek. Wystarczy zalać dwie łyżeczki gorącą wodą, a świąteczny zapach rozejdzie się po całej kuchni. Podstawę tej pyszności tworzy kawa z Ekwadoru, która wyznacza się harmonijnym i pełnym smakiem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 13. 5. 2024

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY ziarnista kawa
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY ziarnista kawa

Wyrusz z nami w podróż do wielkich wulkanów wokół zatoki i meandrów, w cieniu bananowych drzew ... na pewno trafisz na pachnące plantacje. Kawa z północnej Kolumbii ma niepowtarzalny urok. Niby bardzo łagodna, ale z pulsującym życiem. Niby słodycz, ale również i kwasowość. Otuli twoje zmysły smakiem kokosa i doda ci energii na cały dzień.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
144,5 zł /1000 g 14,5 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 13. 5. 2024

ETHIOPIA DJIMMAH kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

ETHIOPIA DJIMMAH kawa ziarnista

Kawa pełnej intensywności oraz zmysłowego smaku owoców i wina. Dzięki temu nie trzeba już szukać najlepszej kawiarni w mieście. Można przygotować ją w domu! Po otrzymaniu zamówienia, kawę natychmiast palimy i wysyłamy zamawiającemu. Jeśli  skupisz swoją uwagę na odpowiednie zmielenie i przygotowanie, to czekać będzie na ciebie kubek wspaniałej kawy ze spójną pianką i bogatym aromatem.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
143,6 zł /1000 g 14,4 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 13. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »