Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Biała czekolada z liofilizowaną marakują

Kod: 1925

Marakuja jest świetna we wszystkich formach i kombinacjach. Nic więc dziwnego, że w połączeniu z białą czekoladą tworzy idealnie harmonijny i bardzo atrakcyjny smak. Dzięki liofilizacji egzotyczny owoc nie stracił nic ze swoich wspaniałych właściwości. Przygotujcie pyszny napój, muffinki, chrupcie owocowo-czekoladowe kostki tak po prostu. Będziecie zachwyceni za każdym razem!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Amerika
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Marakuja

Skład

Cukier, Suszone mleko, Masło kakaowe, Liofilizowana marakuja 3%, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny aromat

SMAK 

Białea czekolada z liofilizowaną marakują w smaku łączy w sobie wysokiej jakości kakao (zawartość masła kakaowego to 20%) z liofilizowaną marakują. Dzięki temu słodki, mleczny smak łączy się ze świeżym, owocowym smakiem. Kuszące połączenie smaków i praktyczny sposób formowania w małe kostki pozwalają na wykorzystanie czekolady w wielu napojach i deserach.

POCHODZENIE

Marakuja, znana również jako passionfruit, to tropikalny owoc popularny ze względu na swój ciekawy wygląd, pyszny smak i charakterystyczny aromatyczny zapach. Kiedy po raz pierwszy spróbujecie marakui, rozpoznacie słodycz i kwaskowatość, co czyni ją świeżą i zrównoważoną. Smak słodkiego, soczystego miąższu można opisać jako połączenie smaku ananasa, mango i cytrusów. Jednocześnie marakuja ceniona jest za swój charakterystyczny, przyjemny aromat. Przy odrobinie wyobraźni możemy przenieść się na słoneczną, subtropikalną plażę, do krainy spokoju i ciepła.

Dzięki bogatemu smakowi i charakterystycznemu aromatowi marakuja stała się popularnym składnikiem kulinarnym. Stosuje się ją w deserach, napojach, koktajlach, sosach i egzotycznych potrawach. A w połączeniu z białą czekoladą tworzy nieodparte połączenie słodyczy, kwaskowatości i gładkości.

Zanim przejdziemy do czekolady, opiszmy sposób przetwarzania miąższu marakui. Jest on liofilizowany. Proces ten różni się od konwencjonalnego suszenia tym, że nie odparowuje cieczy, ale pozwala im przejść bezpośrednio z cieczy do gazu poprzez sublimację. Jego największą zaletą jest to, że zachowuje wszystkie właściwości sensoryczne suszonych owoców, a także maksymalną ilość witamin i minerałów.

Produkcja białej czekolady różni się nieco od produkcji tradycyjnej ciemnej czekolady. Biała czekolada nie zawiera proszku kakaowego, a jedynie masło kakaowe. Najpierw należy pozyskać ziarna kakaowca (w tym przypadku z plantacji w Ameryce Środkowej i Południowej oraz Afryce). Są one zbierane z drzew kakaowych, fermentowane i suszone. Następnie ziarna muszą zostać uprażone, aby uwolnić ich naturalne smaki i aromaty. Po prażeniu ziarna są mielone w celu uzyskania masy kakaowej - składającej się z kakao i masła kakaowego.

Jak już wspomnieliśmy, biała czekolada jest wytwarzana wyłącznie z masła kakaowego, poprzez zmieszanie go z mlekiem w proszku i cukrem. Ilość mleka w proszku i cukru jest precyzyjnie regulowana, aby uzyskać pożądany słodki i kremowy smak białej czekolady. Następnie przeprowadza się szereg złożonych procesów, takich jak konszowanie, podczas którego mieszanina jest podgrzewana i mieszana przez kilka godzin. Celem jest uzyskanie gładkiej i delikatnej konsystencji czekolady. W tym samym czasie odbywa się utlenianie, które pomaga usunąć gorycz i rozwinąć bogaty aromat czekolady.

Czekoladę białą z liofilizowaną marakują możemy rozpuścić w gorącym mleku, stosować do wyrobu pralinek, kremów, musów oraz jako nadzienie do ciast.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Kostki czekolady można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), można je dodać do owsianki lub wykorzystać w deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g czekolady
Wartość energetyczna: 2138 kJ/511 kcal
Tłuszcze: 26.8
z tego nasycone: 16
Sacharydy: 60.2
z tego cukry: 60.2
Białka: 7.2
Błonnik: 0.1
Sól: 0.25
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024

15% ZNIŻKA
PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista

Dla tych, którzy zawsze są w pogotowiu, żyją w dużym tempie, ale i dla tych, którzy lubią spędzać czas spokojnie w kawiarni, nigdzie się nie śpiesząc, przynosimy bogate i niepowtarzalne doznania kulinarne. Filiżanka kawy z Ameryki Południowej jest źródłem prawdziwej przyjemności - łączy popularne połączenie słodkiej czekolady i owoców z minimalistycznym orzechowym posmakiem. Niska kwasowość sprawia, że ta 100% Arabica zawiera w sobie przyjemną lekkość.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
140,3 zł /1000 g 119,2 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024

TIRAMISU kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

TIRAMISU kawa ziarnista

Wyrazistość kawy nie ma związku z zawartością kofeiny. Jednak wyrazistość przeżycia kulinarnego jest na pewno związana z jakością. Do produkcji kawy aromatyzowanej zawsze wybieramy ziarenka wysokiej jakości. Sztuka mistrza palacza i czysty, naturalny aromat stworzą z nich bezkonkurencyjny smakołyk. Tym razem w stylu typowo włoskiego deseru tiramisu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »